De linkse revolutie…

Nee, dit gaat niet over de revolutie van Kaag en de wonderlijke types die daar achteraan lopen, dit gaat over de lieden die ooit het communisme tot grote bloei wisten te brengen. De gedachte er achter nog wel te snappen. Het idee kwam uit Frankrijk waar de schathemeltje rijke koningen en keizers van toen meenden dat hun welvaart toch vooral door het ‘volk’ moest worden opgebracht en armoede plus honger daarvan de minieme gevolgen waren. Vrijheid, gelijkheid en broederschap verpakt in communes van arbeiders maakten een einde aan alle koningen en hun aspiraties voor de toekomst, de adel werd een kopje kleiner gemaakt en het volk de baas op straat.

En daarna was het overal waar bevolking en toplaag binnen een samenleving te ver uit elkaar leefden op enig moment raak. De gevolgen van dat ingrijpen van het proletariaat in die samenlevingen zou eenieder die ook maar iets van geschiedenislessen heeft gehad duidelijk moeten zijn. Immers het is nergens tot een echt succes vertaald. Altijd kwam er weer een nieuwe bovenlaag die elk particulier initiatief de grond in boorde of in bloed smoorde. Lenin, Stalin, Castro, Pol Pot, de leiders in Vietnam, en wat zich zoal in China afspeelde (Mao) of Noord-Korea. Opgeteld heeft men wel eens berekend dat die communisten samen zo’n 300 miljoen slachtoffers hebben gemaakt.

Vooral onder hun eigen volgelingen. De planeconomie was een wanhoop, de geldontwaarding ongekend en de ellende in de wereld door oorlogen en conflicten om de doctrine uit te dragen was verschrikkelijk. Je snapt dan ook niet dat er mensen zijn die deze idealen nog steeds achterna lopen. Immers elke afwijking van de leer wordt in de kiem gesmoord. Onlangs nog zagen we hoe demonstranten in het Aziatische deel van de vroegere Sovjet-Unie door het daar nog steeds aan het Stalinisme vasthoudende regime met kogels van de straten werden geschoten.

De vrijheden van Hong Kong zijn intussen tot een minimum beperkt en in het land van Kim Jong Un bestaat vrijheid uberhaupt niet meer. Vrijheid heeft men onder die lui daar geschrapt, gelijkheid is er wellicht voor de werkmieren, niet voor de zelf benoemde koningen en koninginnen van het Marxisme. En broederschap? Alleen als men iets nodig heeft en de buren daarvoor kunnen zorgen. Ik heb in Oost-Europa in die landen daar tijdens dat communistische juk genoeg gezien en beleefd om er een mening over te vormen.

Nee, we moeten hier niet willen dat deze clubs ons leven gaan bepalen. Het leidt altijd tot top-down redenaties over wat je wel en niet mag zeggen of denken. Altijd overgiet men anders denkenden met een sausje van ultra-rechts of contra-revolutionair. En dat past precies bij wat er al die jaren communisme met veel burgers is gebeurd die het juk zat waren. En bedenk ook maar dat hoe slecht het wellicht soms gaat in ons land vrijheid van meningsuiting nog steeds bestaat en we ook mogen kiezen welke leiders ons bevallen. Al bevalt die keuze juist links steeds minder en pakt men dan de macht via media, justitie en andere wegen. Het is dus zaak op te letten en niet alles te geloven wat zoal wordt georeerd vanuit die kring. Het meest is propaganda…. En op dat punt kijkt men graag naar juist die regimes die dat tot kunst hadden verheven…. (Beelden: Archief)

16 thoughts on “De linkse revolutie…

 1. Het is een logische reactie van een bevolking die lijdt onder een te rijke bovenlaag. Zodra iemand het voortouw durft te nemen krijg je een begrijpelijke opstand, in de huidige wereld zijn ook de allerarmsten geïnformeerd.
  Het beste is een toplaag die wil meewerken en niet alleen voor het oog een paar kleine concessies doet.

  Like

  • Democratie werkt alleen als zij die er baat bij vinden, de potentiele uitvoerders van de aangeboden programma’s en plannen niet achteraf maling hebben aan hen die de baantje voor ze beschikbaar stelden. In alle andere gevallen gaat het over kiezersbedrog, revoluties of dictatuur. Een kliek is een kliek, maakt niet uit wie hem opdient. En helaas zie je in NL nu dat bepaalde mensen de macht niet wensen te delen dan wel uit handen te geven. Dat was al rond Fortuyn zo, nu zie je dezelfde reflexen. En dat is niet alleen in NL zo helaas….

   Like

   • Gaat niet om de persoon, wel dat extreem linkse dader werd opgejut om een politieke tegenstander uit het leven te schieten. Net als een extremistische moslimgek een journalist en filmmaker vermoordde. Wat nu als dat eens een D66-er was geweest of een van de vele linkse journalisten met een politiek-correcte (..) mening over migranten? Was het dan wel heel erg geweest??

    Like

   • Ik las dat even in de reactie….. Vandaar dat ik nog even toevoegde waarom ik het zo erg vind dat linkse stromingen anderen de mond snoeren. Op welke wijze ook…. Doet ook geen recht aan de verkiezingsuitslagen.

    Like

 2. Zolang er mensen zijn die gevoelig zijn voor “hersenspoeling” zijn dit soort excessen nooit helemaal uit te sluiten. De vrijheid van meningsuiting staat hier trouwens behoorlijk onder druk door afgedwongen “zelfcensuur” , de politieke correctheid viert hoogtij.

  Like

  • In ons land heeft de linkse gektesekte vooral vat op de main stream media, en geeft ongecensureerd alles door wat uit die hoek aan flauwekul en propaganda wordt geuit. Een beetje journalist is tegenwoordig links van opleiding en stemgedrag. Wat willen we dan verwachten? Opvallend is dat bij de TK-verkiezingen het volk overwegend midden/rechts stemt. Maar men krijgt hier gewoon niet wat het verdient. En o nee, fatsoen is niet van links te verwachten. Integendeel…

   Like

  • Nuance is wel, dat in NL het midden vrijwel is verdwenen. Omdat het geen mening heeft en met links of rechts wel wil samenwerken maar daardoor nooit partij kiest. Zelfs de voorheen tamelijk rechts-liberalen zitten nu op een links spoor en hebben maling aan de wens van de kiezers die links bij recente verkiezingen echt afstraften voor hun veel te idiote milieu- en migratieplannen. Ondanks dat regeert links weer vrolijk mee…

   Geliked door 1 persoon

 3. Zozo.

  Een prima verhaal alleen het gaat nog verder, men dient zich aan de groepsmening te houden. Zoals dat wat de EU ons brengt de Grote Waarheid is wat ohnehin vevolgd moet worden en anderen moeten verketterd worden en uitgesloten om hun visie rr op te geven door ze weg te zetten als fascisten. En vooral geen referenda invoeren. Zoals in Denemarken e.d.

  Groeten Jan van Hier

  Like

  • Linkse doctrines zijn altijd totaal! Maling aan anders denkenden en die dus wegzetten als extreem-rechts is volgens de Leninistische doctrine die er achter steekt de manier om van politieke tegenstanders af te komen. Islamitische leiders benutten dan een zgn contra-revolutie of ketters denken als uitgangspunt voor uitschakelen tegenstanders….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.