Uitjes

HKR2Nee, dit keer geen blog over uitjes als voedsel, maar over het begrip in de zin van reisjes…Anders dan veel andere mensen die wij al dan niet goed kennen, vieren wij geen lange vakanties. Al was het maar omdat onze zwarte huisgenoot ons maar heel lastig kan missen. Dus maken wij korte tripjes. Een dagje hier een nachtje daar. Het brengt ons op nooit eerder onderzochte plekken, en soms ook weert op bekende. Voorwaarde is wel dat we een hotel hebben met bad en enig ander comfort. Het ontbijt moet ook uitgebreid en smakelijk zijn. Kwestie van uitzoeken vooraf. Dus maakten we dit jaar een paar van die tripjes en bezochten daarbij vooral het zuidoosten. Toch een leukere hoek van ons land dan het noorden of het oosten. De Brabanders en Limburgers zijn plezierige mensen in de omgang en het leven is er nog goed.

WP_006013Op ruim 1 uur rijden van de grote steden in het westen van ons land voel je je vaak al als echt op vakantie. Dit jaar een paar maal Overloon bezocht, maar ook nieuwe plekken als Helmond, Asten, Best en zo meer. Natuurlijk Roermond, en even over de grens bij de oosterburen. Aken, Heinsberg, Kleve en nog wat adresjes. Al was het maar voor het eten en de winkels daar. Gewoon relaxed boekenwinkels bezoeken, van de papieren soort die men daar nog met veel verve verkoopt. Voor ons dus geen lange vluchten of dito ritten. Dat ligt een beetje achter ons, gewoon 1,5 -2 uur en dan moet het klaar zijn. Het geeft ons het gevoel twee weken weg te zijn als we dat meer twee dagen echt waren. Langer is geen optie omdat onze Pixel dan vermoedelijk naar een dierenpsycholoog zou moeten. Bij thuiskomst krijgen we een ontvangst die er niet om liegt. Als er een kat is die ‘op ons mensen’ is, dan onze Pixel. Maar daarvoor hebben we een oplossing bedacht, en dat houdt ons even wat meer thuis dan we normaal dit jaar tot nu toe hebben gedaan. Tijdelijk, maar toch. Daarover later meer…..

5 thoughts on “Uitjes

 1. Inderdaad,huisdieren vragen altijd zorg en al is dat met een poes wat makkelijker dan met een hond, het vraagt tóch voorbereiding.
  Wij zouden wat dát betreft dus rustig langer van huis kunnen omdat we géén huisdieren hebben, maar wij hebben al ervaren dat korte uitjes minstens nét zoveel vakantiegevoel geven dan lange vakanties, net als jij hier zegt.

  Like

 2. Wij hebben die huisdieren altijd gehad en ook daarom gezorgd dat de verzorging klopte als we er eens wat langer niet waren of zijn. Maar je kunt het ook wat beperken en ontdekken dat op een paar uurtjes rijden het toeven ook plezierig is….

  Like

 3. Grappig dat jij het zuidoosten leuker vindt dan het noorden… Hier in ons dorp zijn ze namelijk helemaal niet zo Brabants-gemoedelijk terwijl we in het noorden (Friesland) helemaal onze stek gevonden hebben. Hartelijke mensen, open en vriendelijk. Enne dat autootje… dat zou ik wel willen haha wat een poepie:-)

  Like

 4. Ik heb ook meer met het zuidoosten dan het Noorden. Gek he? Bourgondische inslag misschien? En aan de andere kant hebben we een super weekend in Groningen beleefd.
  Zomervakanties zijn heerlijk, volgend maand weekendje Veluwe. Kijken we ook allemaal erg naar uit.
  Enne, de hond kan dan gelukkig mee. Want die missen we natuurlijk wel als we in de zomer een paar weken weg zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.