Nazi

WalgureMijn grootste probleem met anders denkenden is dat men in die kringen zelden of nooit op goede argumenten of inhoud een discussie meent te kunnen ‘winnen’. Al snel wordt het persoonlijk en vliegen de verwijten de kant op van hen die er een andere mening op na houden dan die van de zgn. politiek correcte elite in dit land. En nu moet de lezer dat woord ‘elite’ niet meteen al te serieus nemen, want het zijn vaak ook goed willende en soms wat naïeve lieden die via school of carrière in kringen verkeren waar bepaalde stromingen wat meer opgeld doen dan andere. Vanuit de zelf geknutselde ivoren torens beziet men het anders denkende ‘volk’ met enig dedain en kan zich niet voorstellen dat daar ook maar een exemplaar van de intelligente mensensoort in de rondte loopt. Als iets de gemoederen echter in de breedte bezig houdt momenteel dan toch wel de ongecontroleerde uittocht van mensen richting Europa. Soms afkomstig uit vreselijke gebieden vol barbaarse heidenen, maar in veel gevallen op de vlucht voor armoede of evt. dienstplicht. Tel daarbij op dat onderweg een aantal lieden aan de stroom wordt toegevoegd die Noord-Europa zien als een prima economisch alternatief voor het zuidelijk deel van ons werelddeel waar zij normaal zelf verkeren.

computer-frustrationVolgens de officiële opgave van onze regering maar vooral vanuit de stromingen die menen dat de deuren bij ons letterlijk en figuurlijk open moeten worden gezet, wordt het aantal ‘vluchtelingen’ naar beneden bijgesteld. Maar onlangs gaf het COA toe dat men wekelijks 2500 mensen of meer een plekje moest zien te geven. Vermenigvuldig je dit met 52 komen we wel aan de 100.000 nieuwkomers per jaar. Een sociaal/economische last die ons land maar lastig zal kunnen verwerken. Omdat het fenomeen nu al jaren bezig is, al is dat dan wellicht op wat kleinere schaal. De EU faalt op alle fronten, niet alleen de financiële regels worden in veel Europese landen gebruikt om het bestuurlijke achterwerk mee af te vegen. Kortom, die mensen op zoek naar een goed nieuw leven komen massaal onze richting op. Neigen nog wat naar Duitsland soms, naar Zweden of Engeland, maar zien voor zichzelf gek genoeg geen ‘veiligheid’ in Turkije, Bulgarije, Macedonië, Service, Hongarije of Oostenrijk. Men vecht zich bijna een weg naar onze streken. Waar de uitkeringen gegarandeerd zijn en een huis of baan om politiek correcte redenen voor deze groepen direct kunnen worden geregeld.

Jacobse en van Es (Indymedia)En daar zet ik al jaren mijn vraagtekens bij. Want laten we wel zijn, sommige Nederlanders staan soms 12-15 jaar op een wachtlijst voor een betaalbare woning, er zijn officieel 600.000 werklozen in ons land, waarvan een deel boven de 40, dus op voorhand kansloos, de zorg is onbetaalbaar geworden en oudjes krijgen een soms meer dan asociale behandeling. Maar daarover moet je in bepaalde kringen niet beginnen. Zeker onder de Pechtoldisten zitten er die deze toch realistische redenatie zien als racistisch, nationalistisch of zoals me onlangs overkwam nazistisch. Kortom, wie weinig ziet in eenzijdigheid krijgt het persoonlijke verwijt een nazi te zijn over zich heen. Toch bijzonder als je gewoon een sociaal vraagstuk aan de orde stelt. Maar ook dat mag al niet meer. Trouwens, als het aan Minister Asscher ligt mogen mensen zoals ik straks helemaal niet meer zeggen of schrijven wat we van de situatie vinden. Slechts een enkele ‘tone-of-voice’ toegestaan. En dat geeft me zeer te denken. De man van die specifieke naziverwijten heb ik trouwens uit al mijn netwerksystemen verwijderd, bij collega-blogster Thamara gebeurde hetzelfde. Maar het geeft toch te denken. Eenzijdigheid als basis voor de democratie. En dat van een partijlid uit een stroming die zichzelf ‘Democraten’ noemt. Eng, heel eng!

12 thoughts on “Nazi

 1. Mijn gedacht is dat de “koek” niet tot in den treure kan herverdeeld worden. Op den duur is er voor niemand nog enige vorm van voorziening en waar gaan we die mensen onderbrengen? Sommigen spreken al van vluchtelingen in huis opnemen. Dit gaat toch wat te ver voor mij. Ben ik nu ook nazi ?

  Like

 2. Als men andersdenkenden blijft negeren en blijft verbannen uit de media, dan wekt dat opstand op. Dat is ook de oorsprong geweest van de nazi’s. Blijkbaar is men dat vergeten. Daarom moet men net luisteren naar andersdenkenden en hen een stem geven. Men geeft wel een stem aan de islam.
  Men noemt onze landen democratisch. In de heersende en beslissende groep van deze democratieën zitten vooral advocaten, industriëlen en rijken. Mensen die vaak wereldvreemd zijn, door hun luxueuze positie. De arbeiders, de grootste groep (waar de hele beschaving op steunt) wordt genegeerd. Nochtans zijn het die arbeiders, die niet gehoord worden, die geconfronteerd worden met de nieuwkomers. De vluchtelingen wonen niet in residentiële wijken tussen ministers, industriëlen en advocaten. De arbeiders moeten op alles inleveren in naam van de “crisis”. Hoe leg je uit aan deze mensen dat vreemdelingen zelfs meer rechten hebben dan zijzelf? Plus dat zij geconfronteerd worden met mensen die niet zo open zijn wat gelijkheid van man en vrouw, godsdienst, seksualiteit en vrijheid van humor betreft. In sommige wijken kan je als meisje zelfs niet met een minirokje passeren. Maar nee hoor, er is niks aan de hand ! De mensen die er vragen bij stellen zullen wel nazi’s zijn.
  Ach, internettoerist zal ook wel een nazi zijn. 😉
  Ja, de democratie is zichzelf aan het vermoorden. Alhoewel Duitsland plots beseft dat het zo niet verder kan. Er is misschien toch nog hoop.

  Vriendelijke groet

  Geliked door 1 persoon

  • IK blijf het standpunt verdedigen dat je mensen in nood, gevlucht voor het schorem van IS of zo, moet helpen. Maar niet zoals het nu gaat. Kritiekloos opnemen, geen controles meer, de buitengrenzen zo lek als een mandje en het ‘vluchtelingenprobleem’ oplossen door overal de democratische normen, waarden en regels te negeren en gewoon opvang te bouwen voor al die mensen die hier naartoe komen met het idee dat de rijkdom hier van de straat te pakken valt. Het resultaat zal ernstig zijn. Maar dat willen die bestuurders die nu alleen maar kakelen over onze burgerplicht, nooit zien. En dus blijf ik kritisch. Zo lang er geen onderscheid wordt gemaakt tussen echte slachtoffers van oorlogen of conflicten en mensen die menen dat het geld hier aan de bomen groeit, huil ik niet mee met de wolven in het bos. Maakt me dus geen neoliberaal, semi-socialist of Pechtoldist. Dan maar niet…

   Like

 3. Een goede discussie voeren ligt niet in ieders mogelijkheden, daarbij komt dat jij vaak een nogal uitgesproken mening naar voren brengt en dat is een combinatie die niet lekker loopt.
  Maar de zaak “persoonlijk maken op die manier deugt natuurlijk niet.
  Mensen die niet op nette manier met een afwijkende mening om kunnen gaan negeer ik verder. Ik begrijp niet zo goed waarom je daar altijd melding over moet maken al doe je dat dit keer gelukkig zonder namen te noemen want dat vind ik dan weer “not done” als het om een meningsverschil tussen twee bloggers gaat.

  Like

  • Het ging in dit geval niet om een blogger, maar om een ex-collega die voor D66 in een gemeentelijk college verkeert en mij (en anderen met ‘uitgesproken’ meningen) telkens de maat nam op Facebook. Nooit vanuit zijn persoonlijke mening, altijd met partijgebonden standpunten. Hij wilde never-nooit praten over de nu bestaande sociale problemen, wel over vluchtelingenopvang, niet over belachelijke gemeentelijke maatregelen, wel over bestuurlijke macht. Raar, want die partij staat zgn. voor democratie. Jan Roos, bekend van Powned en GeenStijl houdt een petitie over het stoppen van de EU en de uitbreiding daarvan met steeds maar meer vreemde landen. Pechtold wil niet tekenen. Immers, een referendum (kroonjuweel van D66) moet niet misbruikt worden om een standpunt naar buiten te brengen dat de Pechtoldisten niet welgevallig is. Dat riekt naar dictatuur. Zij die daar iets van vinden wegzetten als nazistisch is beledigend. Dat hij daarna Thamara ook nog eens de les probeerde te lezen, leidde tot wegschrappen van zijn naam uit de vriendenlijst. Overigens, ik heb mijn blog o.a. Altjdeen/mijnmening genoemd. En iedereen mag daar iets van vinden. Met de ruimte tot rerageren. Wie dat niks vindt staat het vrij mij te dumpen. Maar na acht jaar heb ik er nog wel een aantal die me hier of op Facebook met plezier blijven volgen. Zwijgen is bijna laf in een periode als nu. IK kan daar helemaal niet tegen…:)

   Like

 4. Gister zat ik i. De trein ( nou ja, stond als een haring in een ton met beslagen raampjes) toen de machinist omriep. Dames en heren excuses. Vluchtelingen worden op dit moment beter vervoerd dan jullie….
  Schrijnend vind ik de beelden op tv. Je zal maar in die schoenen staan, alles achter je laten omdat je niet veilig meer bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.