50Plus

WP_20140916_014Net als in de afgelopen jaren bezochten we onlangs ook weer de zgn. 50-Plus-Beurs. Bedoeld voor hen die de vijf kruisjes voorbij zijn en zich willen oriënteren op de leuke(re) dingen des levens. Of je nu een nieuwe stoel, keuken, auto, fiets of camper wilt aanschaffen, ben je hier aan het juiste adres. Een paar dagen lang komen er tienduizenden mensen af op deze beurs die langzamerhand een goede naam heeft opgebouwd bij de doelgroepen die iets meer te besteden hebben dan het gemiddelde. Voor de een is dat toch dat men een vakantie boekt richting een of andere mooie bestemming, een ander gaat trots met een massagekussen naar huis. Voor ons is het altijd weer een vergaarbak van informatie die we dan later nog eens tot ons nemen. Voor de rest kijken we naar alles wat wordt aangeboden aan producten en diensten, maar zeker ook naar de bezoekers die voorbij trekken. Nou ja, trekken. Er zitten heel vlotte lieden tussen, maar ook buitengewoon trage.

WP_20140916_016Net als vorige keren valt me op dat oudere mensen de neiging vertonen besluiteloos van richting te veranderen of plotseling stil te blijven staan. Doen ze dat is er op zich niet veel mis mee, maar trekken ze een karretje mee (vol folders of producten) kan het leiden tot grote ellende voor andere passanten. Overigens zie je ook veel mensen die nog lang niet tot de doelgroepen behoren voorbij trekken. Maar die gebruiken deze beurs om hetzelfde te doen wat ze normaal bij een Huishoudbeurs zouden late zien als gedrag, maar hier meer rust en orde vinden. Want een ding, oudere bezoekers zijn vriendelijker, socialer en vooral netter dan jongeren. Men houdt de deuren voor elkaar open, bedankt, excuseert en glimlacht. Het is opvallend. Zouden die 50-Plussers dan toch laten zien dat een goede opvoeding vroeger meer werd ingebakken dan tegenwoordig? Er was ook wel iets wat me mateloos verbaasde. 50-Plussers zijn niet allemaal goed ter been. We zagen er genoeg strompelen, achter rollators hobbelen of aan de arm van een (ook al volwassen) dochter of zoon door de hallen slenteren.

WP_20140916_024Waarom de Jaarbeurs dan besluit om de bezoekers in een parkeergarage onder te brengen die is voorzien van steile, smalle en ronduit gevaarlijke trappen is me een raadsel. Want de weg naar de ingang van het complex bleek een en al op- en neergaande trappen te bevatten. Wij zijn kwiek ter been, rennen omhoog en omlaag, maar we zagen genoeg mensen martelen. Dat moet je toch beter doen als organisatie. Maar verder, een leuke beurs, met voldoende plekken om even te zitten, wat te drinken of te eten en vooral met elkaar te kwaken. Want dat doen 50-Plussers ook graag. Gewoon een praatje met mekaar houden.

 

6 thoughts on “50Plus

 1. Als 55-plusser is het mij gelukt om een baan te vinden.
  De statistieken geven aan dat dit uitzonderlijk is.
  Toch heb ik even nagedacht om ook naar deze beurs te gaan.
  Statistisch bezoeken juist steeds meer leeftijdgenoten deze beurs.

  Het is er niet van gekomen.

  Vriendelijke groet,

  Like

 2. We waren van plan om te gaan. Niet naar de 50 plus beurs maar naar de camperbeurs die daar ook werd gehouden. Helaas is het er niet van gekomen maar we kunnen in oktober in de herkansing. Dan is de kampeer- en camperbeurs van 8 t/m 12 oktober.
  Fijne dag Leo, heerlijk zo’n leven als pensionado toch?

  Like

 3. Het is voor ons wat ver weg, maar na het lezen van je stukje ben ik blij dat we de moeite niet hebben genomen om er heen te gaan, want zoals je weet ben ik slecht ter been, zoals men dat zo leuk zegt.Ik zou dus mede door het aantal mensen ook nog moeite hebben gehad met de hoogteverschillen.
  Inderdaad niet slim van die organisatie.

  Like

 4. Je hebt toch hoop ik wél de organiatie daarop gewezen ? Hoe meer mensen klagen over de slechte bereikbaarheid voor ouderen hoe meer kans dat men er iets mee doet. Voor mij hoeft het niet want ik ga nooit naar beurzen.

  Like

 5. Ik val nog niet inde doelgroep maar je zult me op de huishoudbeurs ook niet snel aantreffen 🙂 Wel slecht van de hoogteverschillen want ook jonge mensen kunnen slecht ter been zijn dus zoiets moet altijd goed geregeld zijn.
  Groetjes Ingr

  Like

 6. Ben er nog nooit gewest maar hoorde eerder lovende kritieken, ook van jongeren. (zoons/dochters?) Ik houd niet zo van beurzen; die wij een paar maal in eigen dorp hadden was zo groot (Hilbo) dat we voor jaren tegelijk zijn geweest.;)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.