Planmatig lijnen…

1414344+s(120!x120!)Ook al hoorde ik heel lang dat mijn ‘buik best mee viel’ en ik niet de indruk maakte op anderen al te dik te zijn besloot ik onlangs toch maar om wat af te vallen. Gewoon door minder lekkernijen tot me te nemen. Samen met vrouwlief, die altijd vraagt om solidariteit om haar eigen gevecht tegen de overmatige kilo’s te voeren. Zodra ik niet mee doe, is het voor haar een schier onmogelijke opgave. En ach, kwaad kan het zeker niet. Dus zijn we nu een week of drie bezig met restrictief eten en drinken. Weinig tot geen suikers, vetten, tussendoortjes, hapjes, drankjes etc. Ik snoep zelfs niet uit de TumTumpot die hier naast mijn toetsenbord staat. En, het zal niet verbazen, het heeft zijn effecten. Na twee weken twee kilo kwijt en ik moet bij veel broekriemen gaatjes extra prikken om die broeken niet van de toch al niet te omvangrijke billen te laten glijden. Dat geeft wel hoop. Daarbij voel ik me beter, fitter ook. Al was die fitheid nooit echt een probleem.

altAjHi5y_BrGOmfVsHmqDnsAnFJfpKG6JEzQJ0pPp8Oyc9Gaan we wandelen doe ik vrolijk mee in hoog tempo en neem zelden of nooit de roltrap, maar altijd de treden van de trappen per twee tegelijk. Dat ik niet meer al te veel fitheid in de gewrichten bespeur is onderdeel van de volgende ronde, qua planning althans. Moet toch weer eens aan de oefeningen op dat gebied, dat helpt ook om de buikomvang te doen afnemen. Vraag twee is natuurlijk wel, is het allemaal gezelliger geworden? Nou voor de leveranciers van alle lekkers vast niet. We waren vaste gasten in de Bijenkorf (thee met tompouce) en Kwekkeboom (broodje kroket). Daar lopen we nu aan voorbij. De maaltijden zijn minder omvangrijk, een enkel bord volstaat. In plaats van vier, twee boterhammen tussen de middag en als we s ’avonds trek krijgen nemen we een stukje appel of peer.

WP_005205 Nog goed voor de spijsvertering ook. Het kan dus wel en als je er eenmaal aan gewend bent geraakt is er niet veel meer aan. Doorzetten is de boodschap, dat wel. Alleen die rimpels overal….is dat ook een gevolg van? Of is het verval zodanig snel ingezet als de herfst in het bos soms al doet in augustus? Jemig, dat belooft dan nog wat. Maar door een beetje te lijnen houd ik de winter nog maar even bij me vandaan. Jammer van die dromen. Die gaan toch vaak over heftige schnitzels met frietjes en talloze glaasjes heerlijke wijn op een terras aan de Rijn en zo meer….

10 thoughts on “Planmatig lijnen…

 1. Heel langzaam is mijn buik aan het minderen.
  De 100 kilo haal ik gelukkig niet meer en mijn BMI blijft dus onder de 30.
  De extra broekriemgaatjes gebruik ik nu ook voortdurend.

  Maar echt mijn streefgewicht van 75 kilo zal ik wel nooit meer halen.

  Ja, iets minder eten helpt.
  Eigenlijk gaat het goed sinds ik geen vlees meer eet.

  Gezonde groet,

  Geliked door 1 persoon

  • BMI is 24 bij mij, daar ligt het niet aan, het is de buik die me zorgen baart omdat juist dat bij mannen de ellende geeft. Ooit woog ik 73 kilo, keek je zowat door me heen, maar ik heb ook tijden gekend van bijna 90. En dat wil ik nu, de jaren gaan tellen, niet meer meemaken….omlaag met dat gewicht dus….:)

   Like

   • Een BMI van 24 maakt mij jaloers.
    Maar inderdaad de buik schijnt steeds meer het signaal van zorgwekkende ziekten en gebreken te zijn.
    Het buikje heb ik bijna onder controle.

    Vriendelijke groet,

    Like

 2. Kan nooit kwaad Leo en op vrijwillige basis is het best wel knap hoor!! Het zal wel onverstandig zijn maar ik denk er zelfs niet eens over ná of ik dingen zou moeten laten al doen we nou ook weer niet héél gek!

  Like

 3. ik zou ook graag enkele kilo’s afvallen en heb dat vroeger ook gedaan, maar het vervelende is dat ik altijd aan de lenden afval en van nature geen zitvlak heb. Kortom, van zodra ik daar afval toont mijn buik precies dikker dan voorheen en da’s dan het eerste wat de mensen zien. Voorlopig laat ik het afvallen maar, ook al zou het geen kwaad kunnen enkele kilo’s lichter te wegen.

  Like

 4. Succes dan samen met lijnen. Persoonlijk zit ik liever goed in mn vel dan graatmager, maar dat heeft in mijn geval een andere oorzaak. Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.