Druk maken…

Ik zou mij elke dag druk kunnen maken over al die flauwekul die in ons land over de gewone burger heen wordt gegooid als zijnde goed voor ‘milieu’ ‘natuur’ of ‘klimaat’. De meeste feitjes en zgn. wetenschappelijk bewezen onzin komt uit linkse kring en dient een politiek doel. Echt, als wij zoals Kaag en Klaver kennelijk willen, terug gaan naar de nieuwe Middeleeuwen en het volk van verpaupering en armoede bijna sterft maar zeker niet meer kan stoken of rijden, dan wel vliegen, is de besparing op uitstoot en CO2 0.007% van het totaal op Aarde. Toch hoor je vrijwel niks anders dan dat we allemaal moeten meewerken aan een schoner milieu dan wel deze Planeet redden van de ondergang. En zie je dat bepaalde bedrijven en organisaties zich uitsloven om te behoren tot die ‘orde der schoonmakers van het milieu’ ook al past dat helemaal niet bij het belang van hun klanten of aandeelhouders.

Daarbij kennelijk ook vergetend dat ze bestaan bij de gratie van hun klantenkring die zoals het voorbeeld wat ik hierna geef vooral bestaat uit mensen uit de joods/christelijke kring. Dat is belangrijk voor dit specifieke voorbeeld. Het gaat mij daarbij dus om een begraafplaats, een van de grootste van onze stad. De Nieuwe Ooster. Daar kende men tot voor kort een geweldig leuk jaarlijks initiatief op 1-2 november. Een lichtjes-traditie passend bij de Allerzielen/Heiligenviering voor de christenen. Konden mensen met hen die kort of langer geleden zijn gaan hemelen samen een spiritueel gevoel opbouwen waarbij brandende kaarsjes hun rol speelden.

Let op de verleden-tijds-vorm. Speelden! Want dit jaar heeft men die traditie eenzijdig afgeschaft. Gek gemaakt door het kneiterlinkse college in deze stad denkt men ineens ‘om het milieu’ en mogen brandende kaarsen niet meer. Nee, ‘we planten zaken voor onze kinderen, die het milieu ondersteunen’. Hoezo?? Welk een onzinnige gedachte zit hier toch achter? Men schoffeert mensen die deze traditie koesterden vanuit hun geloofsachtergrond dan wel een puur Nederlandse. Men vraagt niet, maar legt dit besluit gewoon vast en gaat verder op de ingeslagen weg. Vanwege het ‘milieu’. Je moet je als bestuur van zo’n plek de ogen uit de kop schamen. Maar nee, men verschuilt zich en wil geen verantwoording afleggen, anders dan dat het klimaat voor hen belangrijk is. En dan blijkt dus dat zelfs dit soort organisaties geinfiltreerd is door leden uit de gektesekte. Ik kan het niet anders benoemen. En spreek er via deze weg even schande van. Om het daarna aan de lezer te laten daar iets van te vinden. Ik kan al bijna voorspellen hoe de uitkomsten zullen zijn…..Al zijn de extreemlinksen die ik voorheen hier nog wel een platform bood intussen uit de linklijst verdwenen. Dat scheelt veel, hoef ik me over hun commentaren niet druk te maken…. (beelden: Archief)

20 thoughts on “Druk maken…

 1. Het wel en wee van het milieu belangt ons allemaal. Hopelijk gaan ze de milieuverontreinigende industrie ook aanpakken, maar dan zwaaien ze weer met mogelijke werkloosheid hierdoor. Het is allemaal dweilen met de kraan open.

  Like

  • Er zijn twee dingen…het milieu en het klimaat. Het milieu moeten we niet vervuilen. Eens. Maar dat doen we omdat we nu eenmaal met te veel mensen op de vierkante kilometer leven en de steden langzaam aan in elkaar over gaan. Steeds meer mensen is een steeds grotere aanslag op dat zelfde milieu. Toch staan juist de stromingen die menen dat het milieu in gevaar is veel eerder open voor massaimmigratie die onze landen nog voller doet maken. Rijmt niet. Klimaat valt door de mens weinig aan te veranderen. De gebruikte cijfers worden vooral in eigen kring opgebouwd. In Nederland kennen we het CBS en dat is een zeer betrouwbare organisatie die zonder politieke voorkeuren cijfers levert over uitstoot en zo meer. Dan blijkt dat bijvoorbeeld de luchtvaartsector precies 2% van alle uitstoot op aarde verzorgt waar huishoudens voor 17% verantwoordelijk zijn. De industrie-vervuiling is even groot, dus 17%. Gek genoeg loopt al dat linkse actievolk te hoop tegen de luchtvaart en roept allerlei lelijks omdat men nu eenmaal zelf niet wil minderen of de groei van de bevolking afremmen. In dat kader is mijn verhaal over een links besluit van een bestuur op een begraafplaats wel te plaatsen. Kakelen over het milieu terwijl er feitelijk niets is wat de oude tradities in de weg staat. En toch…. Linkse beeldvorming leidt vaak tot indoctrinatie…

   Geliked door 2 people

 2. Let wel….. ik begrijp zoveel niet!
  Zo ook begrijp ik niet de stikstofdiscussie.
  Zie ik het goed dat ondermeer ‘de bouw’ onder druk komt te staan vanwege stikstofuitstoot? De bouw van broodnodige woningen omwille van onderdak! Dan vind ik dat er prioriteiten gesteld dienen te worden v.w.b. bouwactiviteiten, en niet voorrang gegeven mag worden aan prestigieuze projecten zoals hier in de stad het uitgraven omwille van terugkeer van meer water in de stad! Leuk en aardig voor het aanzien van de stad, maar geldverslindend en stikstofproducerend. Ik vind het alles overtrokken, onvoldoende gefundeerd alsof moeder natuur zich in getallen/percentages laat vatten. Straks mogen we niet meer (uit-)ademen!
  Nogmaals……ik begrijp zoveel niet!

  Like

  • Uitgraven van oude grachten is een #D66 wens. Waar men terug wil naar de oude tijden waarin alles net als bij Anton Pieck prachtig was, de elite in koetsen en het volk op boerenkarren werd vervoerd. Dat verlangen staat overigens haaks op de andere wens om steeds meer mensen uit de rest van de wereld ruimhartig te ontvangen, ook als het geen vluchtelingen zijn. Want overbevolking is een groter probleem dan welke uitstoot ook. En het is al duidelijk dat weilanden van uitgekochte boeren zullen worden benut voor bebouwen met huizen en niet om de natuur te beschermen. Dan ineens niet meer…. Maar het grote probleem is vooral dat de Haagse glasstolpwezens die ons besturen never-nooit met ons als burgers praten maar vooral over ons.

   Like

 3. Geen lichtjesavond op De Nieuwe Ooster vanwege her milieu…wie bedenkt zo iets! Ik kon het eerst niet geloven en heb gereageerd, netjes mijn ongezouten mening gegeven. Kennelijk vonden meer mensen dit echt niet kunnen, kreeg een uitgebreid antwoord met begrip en als afsluitende conclusie dat “het” wordt geëvalueerd. Betekent (even kort door de bocht) extra overleg met extra energieverbruik tijdens het overleg ergo: totaal onzinnige actie die heel veel mensen heeft gekwetst en verdriet heeft gedaan! Dat is precies waar het om gaat na mijn idee, natuurlijk begint een betere wereld bij jezelf en er is wel degelijk iets aan de hand met het klimaat, echter, zo lang bepaalde Gutmenschen het op de huidige manier aan ons proberen op te leggen zal er niets veranderen! In plaats van niet vliegen of allemaal elektrisch rijden wat me erg irreëel lijkt, denk ik dan aan b.v. een vleestax of een kledingtax, blijkt dat deze twee sectoren de grootste vervuilers zijn. Je kan wel mooi je huis isoleren maar als je b.v. elke dag vlees eet en elke week nieuwe kleding koopt dan heeft dat isoleren geen zin, maar het staat wel mooi: ziezo wat doe ik het goed. Ach ja!

  Geliked door 1 persoon

  • Hoewel ik natuurlijk een deel kan meegaan in je betoog is een ander deel minder te snappen voor me. Minder vliegen? 2% uitstoot van he totaal komt uit die sector. Wij als burgers stoten door onze huishoudens samen 17% uit. De agrarische sector overschrijft de 40%. Perspectief. Dan stellen overigens die kaarsjes op de Nieuwe Ooster niks voor. Maar dat stellen wij als land ook niet. 0,07% van de uitstoot op Aarde komt uit Nederland. De grote jongens als India, China en Amerika zijn de grote vervuilers maar hebben (bewezen) maling aan al die milieu/klimaatgedachten. Alleen al in China bouwt men de komende jaren 50 nieuwe kolencentrales bij. En waartoe? Om daar elektrische te kunnen rijden. Is dat hier anders? Nee! Ook hier rijden we echt niet elektrisch door de zon. Daarnaast zijn die elektrische auto’s niet te betalen voor normale mensen, net als nieuwe elektrische fietsen. Wel eens gekeken naar de prijskaartjes…? Kortom, er is veel te behalen, maar dan moeten we ook zo eerlijk en realistisch zijn om de grenzen te sluiten voor nog meer nieuwe inwoners, stoppen met het overmatig eten van vlees, elke dag shoppen en bedenken dat meelwormen en gras ook best te eten zijn. Maar in alle serieusheid, het mag een beetje minder, maar dan moeten we ook die andere zaken goed regelen die onze samenwerking nu ontwrichten. Ik steek er een kaarsje voor op…..wie weet helpt dat…

   Like

   • Ik schreef juist dat minder vliegen niet echt gaat helpen (alhoewel ik denk dat eens per jaar meer dan genoeg is) en dat “allemaal elektrisch rijden” een utopie is die onmogelijk waar te maken is en ook niet de oplossing is. Nederland is dan wel een klein land maar wereldwijd de tweed grootste leverancier van vlees, de vleesindustrie, niet iets om trots op te zijn als ik aan al die dieronwaardige omstandigheden denk waar zogenaamde boeren hun brood mee verdienen. Vandaar dus de vleestax en minder z.g. boeren.
    Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat zij/hij belangrijk vindt. Maar ik kan me voorstellen als je b.v. een minimum uitkering hebt of nu al met een gewoon salaris of pensioen door de hoge energiekosten in de problemen komt dan denk je er niet over na of je biologisch inkoopt dan probeer je gewoon te overleven. Neemt niet weg dat een betere wereld gewoon bij jezelf begint, alle beetjes helpen, dat geloof ik wel en daarvoor hoef je heus geen meelwormen of gras te eten. Het mag gewoon met alles iets minder, of zoals Rietepitz schreef “een tandje minder daar heb je alleen maar gezond verstand voor nodig.”

    Geliked door 1 persoon

  • We zijn het in grote lijnen eens hoor. Maar ik verzet me graag tegen van bovenaf opgelegde regelgeving terwijl we tegelijkertijd zien dat duizenden mensen naar een flauwekul-congres in Egypte vliegen om daar te kakelen over het ‘klimaat’, en we de grenzen wijd open zetten voor iedereen die maar wil profiteren van onze welvaart. En die welvaart danken we voor een deel ook aan het succes van de boerenstand in dit land en de uiterst slimme wijze waarop men hier agrarische economie bedrijft. Overdaad schaadt, maar dat geldt voor veel terreinen en daarover willen juist die linkse lieden niet echt op inhoud discussieren. Nee, die willen net als op de ‘Ooster’ regels opleggen. En dat principe ken ik nog te goed vanuit het vroegere Oostblok. De overeenkomsten tussen groen en rood leg ik een volgend blog nog eens uitgebreid bloot…

   Like

   • Megastallen als verdienmodel…..nee daar ben ik fel tegen! Verder heb ik respect voor de agrarische sector en ben het dus met je eens.

    Like

   • Geen discussie over megastallen. Ook ik gruwel daarvan. Maar de agrarische sector is meer dan alleen maar vee of kippen. Er is ook een landbouwkant. Onze boerenkool is befaamd over de hele wereld….:) Maar juist gisteren hoorde ik weer iemand oreren dat ook onze bloementeelt moet worden gestaakt omwille van het ‘milieu’. En dan denk ik echt dat sommigen in dit land niet snappen hoe een economische samenleving werkt. Ik ken die laatste sector aardig, en weet dat die flink bijdraagt aan werkgelegenheid en welvaart. Kennelijk is dat alles voor linkse mensen een gruwel. Maar ik ken jou natuurlijk en ben blij dat we het over veel eens zijn…..:)

    Like

  • Mijn mening staat ook in de titel van mijn blog. Het is mijn mening en ik beschrijf wat me opvalt of stoort. En de laatste tijd zijn dat vooral links ingestoken ‘waarheden’ en ‘feiten’. Vooral daar waar die normale mensen raken wringt het voor mij. Daarbij hebben linkse stroming ongeveer elk medium in ons land in handen en oreren daar hun eigen ‘Pravda’. Ik bied enig tegenwicht. Zie me als Asterix tegen de Romeinen…

   Like

   • Ja, je steekt al enige tijd flink van wal meninggever! Je gaat stevig in het geweer, zet al enige tijd je hakken in het zand en laat niet na het wijzende vingertje te hanteren. Ik kan me de stellingname van Bertie enigszins voorstellen: het zwijgzaam maar laten gebeuren.
    Dat vind ik jammer en het lijkt er dan op dat alleen gelijkgestemden gaan reageren? Time will tell…..
    Stelligheden zijn een goede voedingsbodem tot discussiëren en hoeven niet altijd beaamd te worden, en dat gebeurt wel wanneer Bertie’s attitude navolging vindt. Zou zonde zijn…….

    Like

   • Mijn afkeer van linkse retoriek is mijn inspiratiebron in deze dagen. Als ik zie hoeveel extremisme we in de media aandacht geven, hoeveel flauwekul er wordt verkondigd, maar vooral hoeveel leugens, moet ik wel even als oprechte democraat en sterker nog, realist, wat tegengeluid laten horen. Als iemand linkse gedachten koestert is dat mij goed, want Vrijheid van Meningsuiting houdt in dat je ook de mening van andersdenkenden toestaat. Behalve als het persoonlijk wordt zoals ik recent meemaakte en waar ik de grens in de grond trek. Discussie ga ik niet uit de weg, zeker niet op inhoud, maar dat moet de tegenpartij wel beschikken over inlevingsvermogen, feitenkennis en datzelfde gevoel omtrent die VvE. Wie een ander alleen maar wil framen komt er achter wat mijn reactie dan is. Morgen leg ik nog even uit waar al die linkse extremisten hun inspiratie vandaan halen….En dat is niet meteen vrolijk makend.

    Like

 4. Inderdaad dit is een gevalletje “de waanzin ten top” . Natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Maar behalve dat vind ik wél dat een heleboel bést een tandje minder kan, dat heeft wat mij betreft niet zoveel te maken met welke politie orde dan ook, maar gewoon met gezond verstand.

  Like

   • Nee klopt maar vele kleintjes maken een grote, dat dan weer wel. maar in dit geval vraag ik me wel af waar ze mee bezig zijn want of kaarsjes nou zó vervuilend zijn betwijfel ik.

    Like

   • Nou dat laatste is zeker niet het geval. Als het om uitstoot gaat is het handiger om mensen dan ook n iet meer in uitvaart-Cadillacs te vervoeren en het gevolg alleen nog maar op elektrische fietsen te laten meekomen. Graafmachines op die begraafplaatsen draaien allemaal op diesels. Geldt ook voor heggescharen die weer op (tweetakt)benzine draaien. Maar dit verbod is vooral (als altijd) symbolisch…. en daarom abject…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.