Groen is gewoon rood….

En nee, ik ben niet kleurendoof. Mijn realisme doet me vaak zelf huiveren als ik constateer dat bepaalde stromingen een op een technieken en propaganda toepassen die in het verleden voor kwamen bij totaal anders gekleurden. Een voorbeeld…. Wie meent even een exemplaar van de boekwerken van Adolf H. op te halen bij een boekwinkel moet wel een fikse berg doorzettingsvermogen en geld inzetten om dat te bereiken.

Niet dat ik daar zelf ook maar de minste behoefte aan heb, maar toch. Het boek was decennia lang gewoon verboden. Immers de gevolgen van dat Hitleriaanse denken waren vreselijk. Veel nazi’s leefden met de teksten uit dat boek in de hand en zorgden daarmee voor heel veel ellende. Blijft dan toch wel extra opmerkelijk dat het rode boekje van ‘massamoordenaar’ Mao gewoon te koop is. En dat opruiende geschrift vindt je dan ook relatief eenvoudig bij de kringloopwinkels in ons land. Dat boekje staat vol kretologie die je nu, 60 jaar later, hoort bij de groene gardisten in ons land en daarbuiten. Zo had Mao niks op met boeren en industrielen. Die afkeer deelde hij overigens met Lenin en Stalin, allemaal voormannen van de communistische dictatuur. Ook de wijze waarop je om moet gaan met mensen die er een andere mening op na houden staat precies beschreven in die linkse handboeken.

Waaruit, zo blijkt elke dag, adviezen gretig worden overgenomen door wat we maar even extreemlinks noemen binnen de milieubeweging. De communisten benoemden ook op allerlei kernposities eigen pionnen. Denk aan de media, de rechtspraak etc. Dezelfde strategie wordt nu gevolgd door het kader van Groenlinks en D66. En waar zachte dwang (enkeltje Goelags..) niet helpt mag met geweld de revolutie worden ingevuld of opgelegd. De Culturele Revolutie kostte miljoenen keurig nette en niet politiek actieve Chinese boeren, burgers en buitenlui het leven. Juist door het vervolgen van boeren leden zowel de Sovjet- als Chinese burgers daarna fikse honger. Iets wat men hier bij links anno 2022 wegwuift als onnodige paniekzaaierij. Immers, het gaat om iets iets groters, hun dromen van een schoon land zonder moderniteit. Wel vol, maar dat deert niet. En echt, soortgelijke scenario’s staan in die communistische handboeken voor de arbeiders van toen. Kortom, Groenlinks is eigenlijk gewoon een communistische stroming met een drang naar de totale macht. Bij D66 wenst men kennelijk een Europese superstaat vol solidaire mensen die zich niet meer verzetten tegen het linkspopulisme van deze in mijn ogen abjecte stroming. En wie niet horen wil moet maar voelen. Het staat allemaal al beschreven…. En het blijft uiterst dubieus dat die linkse handwerken gewoon verkocht mogen worden. Alsof ook dat linkse denken een religie is die ondanks de afkeer van de meerderheid van het volk, moet worden opgelegd. Ik zou nog eens nadenken voor er meteen wordt gewezen naar ‘rechts’. Het gevaar voor onze democratie zit echt meer op de linkervleugels. De moord op Pim Fortuyn maakte dat al aardig duidelijk…. (beelden: Archief)

19 thoughts on “Groen is gewoon rood….

  • Men denkt in linkse kring dat alles te organiseren valt met biologische landbouw, opdat we dan ons leven beteren en vegetarisch door het leven gaan bij een steeds stijgend bevolkingsaantal. De meeste binnenstromende culturen zijn overigens helemaal niet vegetarisch….

   Geliked door 2 people

 1. Ik denk dat noch links noch rechts goed is, eigenlijk (en moet opeens aan ene Rita denken, hahaha). Alles wat extreem is, is te. Ik word er niet goed van dat je bijna niets meer mag in Nederland, maar dat er tegelijkertijd met iedereen rekening moet worden gehouden. Je kunt niet iedereen tevreden houden en mag ik alsjeblieft mijn eigen mening hebben? Maar goed, zolang er in de politiek veel geld en macht ligt, zal het nergens echt goed gaan, denk ik…

  Like

  • Het midden ploft in elkaar en de flanken groeien. En niet alleen in Nederland Polderland maar eigenlijk overal in de wereld. Men polariseert en doet net of iemand met een andere mening ineens van een andere planeet komt. Ik heb recent weer aan den lijve ondervonden dat het vingerwijzen bij een krachtige mening die afwijkt van wat met name linkse mensen als waarheid zien meteen leidt tot allerlei ongegronde verwijten….Als je het rode boekje van Mao leest staat daar precies beschreven hoe de Rode Gardisten dat ook deden..

   Geliked door 1 persoon

 2. Van de tekst op de foto (…74. Bourgeoisie….) schrik ik niet, maar wel opzienbarend en toepasselijk/gelijkend in juist deze tijd.
  Er zullen heel wat teksten/boeken de ronde doen welke voor enigszins verachtelijk doorgaan. Niet veel wat uitvergroot wordt, houdt stand. Een specialisme verdient kritiek opdat men niet ‘doorschiet’ in het gedachtengoed ervan. En verder sluit ik af met:

  “Daar waar geweld gedijt
  en men de liefde mijdt
  worden slachtoffers geboren
  en is de strijd
  reeds verloren.”

  Like

   • Dank je, Rosie.
    Liefde wordt helaas al gauw en overhaast teniet gedaan door geweld, is (lijkt wel) een minder krachtig ‘wapen’……en wordt nogal eens weggewalst door rupsbanden van het een of ander.

    “Liefde is verweven met de tijd
    De tijd kent geduld
    Hierin zit het nodige verhuld
    Onderzoek dit met beleid
    En het eeuwige zal onthullen
    Ook zal de liefde jou vervullen”

    Like

   • “Maar sommige gedichten
    dienen elke dag herschreven.
    Gewoon hetzelfde gedicht
    elke dag opnieuw.
    Tot het onlosmakelijk
    met ons wezen is verweven
    en met de werkelijkheid
    tot waarheid is verdicht.”
    Jules Deelder

    Geliked door 1 persoon

  • Mij gaat het vooral om de ‘angst’ van sommigen voor ‘extreemrechts’ terwijl de extreemlinkse revolutie a.d.h.v. de handboeken van Lenin en Mao nu al plaatsvindt. En wie goed oplet ziet dat deze veel georganiseerder verloopt dan men ooit op rechts zou kunnen bedenken. Precies zoals Mao het voorschrijft…

   Like

   • Ik probeer niet in links of rechts te denken. Zowel links als rechts heeft zijn voor- en nadelen. Je richt je peilen voornamelijk op D66 maar onze regering bestaat niet alleen uit D66. Groen is gewoon op dit moment een hype, althans zo voelt het, erg jammer, er is namelijk echt iets gaande met het klimaat, al die regels gaan sowieso niet meer écht helpen. Het enige waar ik 100% voor ben: alle megastallen de wereld uit te beginnen met Nederland! Één keer per week vlees eten is voldoende, bijvoorbeeld op zondag, dat was vroeger ook zo, niet alleen spruitjes op zondag maar ook een sudderlapje! “Humor ist wenn man trotzdem lacht!”

    Like

   • De TK21 verkiezingsuitslag was duidelijk. 55% van de Nederlandse kiezers wilden geen (extreem)linkse regering. Toch werd die onder druk van #d66 alsnog in elkaar getimmerd. En krijgen we de krankzinnige situatie waarin we nu verkeren. Tientallen miljarden voor het ‘klimaat’ en ‘immigratie’ maar ouderen al 10 jaar geen cent er bij voor pensioen etc. Zien we dat onze kinderen mogelijk nooit meer een eigen huis zullen krijgen, dat de boerenstand wordt afgestraft voor regelgeving die de overheden zelf hebben ingericht op zodanige wijze dat die megastallen ontstonden. En met gras eten alleen komen we er echt niet. Nogmaals, de nieuwe inwoners van ons land, elk jaar een stad als Almere er bij, zijn geen graseters en vraag bepaalt nog altijd het aanbod. Overigens vind ik spruitjes nog steeds een vreselijke groentesoort…:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.