Indoctrinatie…

Wie wil weten of we over pakweg 40 jaar worden bestuurd door hoogwaardig opgeleide en zelfstandig denkende mensen dan wel lieden die vanuit een bepaalde doctrine geindoctrineerde bestuurders der natie mogen verwachten moeten vooral goed opletten hoe ‘neutraal’ het onderwijs is. Immers, kinderen zijn de toekomst en als je die vanaf moment 1 wijsmaakt dat de Aarde alleen maar bestaat omdat de grote Leider er zich mee heeft bemoeit krijg je vanzelf een hele schare gelovigen. En is het niet eens van belang hoe die grote leider dan heet. Jezus, Mohammed, Ho-tsji-Min, Lenin of Poetin om er maar een paar te noemen, allemaal vallen ze onder deze noemer. Indoctrinatie is een gemeen systeem van best valse hersenspoelingen.

Onder communistische leiders vaak gebruikt om kinderen tegen de ouders op te zetten. Mao was daar goed in maar ook de Sovjetleiders en die in de DDR. Een goed geindoctrineerd kind verraadt zijn eigen ouders. Niet zo gek dus dat je ziet dat net als vroeger veel stromingen ook in ons land pleiten voor bijzonder onderwijs waarbij die ene leer belangrijker is dan de algemene vakken. Wie zuiver in de leer is vertrouwt gewoon op zijn geloof in… of bij het rekenen dan wel vinden van plekken op de landkaart. De rest is secundair. Gelovigen van de ouderwetse soort wordt op speciale scholen bijgebracht dat niets op Aarde de omvang van God, Allah, Jezus of wie ook overstijgt. Dus dat wie niet gelooft zondig is en eindigt in een hel. Zij die achter de communisten aanhobbelen weten zeker dat de Goelags of erger hen wacht als ze niet meegaan in dat zelfde vreemde denken.

Vreemd omdat de gemiddelde Nederlander zo niet in elkaar steekt. Al is wel zeker dat de oudere generaties, waartoe ik mij zelf ook reken, altijd in het achterhoofd restjes hebben zitten van wat in de kindertijd allemaal over hen is uitgestort. En zie nu eens wat er op de gemiddelde lagere en middelbare scholen wordt onderwezen en door wie. De Linkse en groene theorie wordt daar georeerd alsof het uit een van die heilige boeken is opgediept. En kinderen opgeleid om straks als stootroepen die leer uit te dragen. Een sekte waardig, maar even gevaarlijk als elke andere doctrine die in die kinderbreinen wordt gestopt. Onlangs las ik dat ook de wonderlijke Baudet van FVD deze manier van opleiden wil toepassen. Om zo een tegenwicht te vormen voor al die linkse retoriek die onze kinderen wordt ‘onderwezen’. Zouden we trouwens een school voor overtuigde nudisten ook normaal vinden? De gekte compleet. Dat krijg je nu als je alles maar op zijn beloop laat. Onderwijs hoort neutraal te zijn, zonder enige aandacht voor doctrines of geloof, behalve als geschiedkundige duiding rond onze menselijke ontwikkeling. Dus ook in uniforme kleding, geen aanpassing bij wat een cultuur of persoonlijke hobby nu eenmaal met zich meebrengt. Opdat we alle kinderen gelijkwaardige kansen bieden en ze ook zelf leren denken. Wie daarnaast thuis geitenwollensokken-breicursussen of pakweg die nudistische leer wil praktiseren… ga je gang. Maar op school moet het over zijn met die indoctrinatie. Opdat we in de toekomst goed opgeleide en zelfstandig denkende mensen krijgen die dit nog democratische land maar ook de economie gaande kunnen houden. Zo werkt een democratie als de onze. Alle andere vormen zijn toch een vorm van dictatuur. En daar moeten we ver van blijven…(beelden: archief)

19 thoughts on “Indoctrinatie…

 1. Mooi betoog.
  Maar wanneer heb jij voor het laatst een school van binnen gezien.
  En hoeveel actueel lesmateriaal heb jij bestudeert.

  En hoeveel toetsen dan wel examens heb jij van nu bekeken.

  Maar bovenal ken jij de huidige voorschriften m.b.t. toetsing en afsluiting van lesmateriaal.
  Weet je ook hoe deze tot stand komen.

  Vragende groet,

  Like

  • De vragen zijn niet relevant. Het gaat mij om iets groters. Indoctrinatie van kinderen die daardoor een bepaalde visie gaan accepteren of een geloof oppikken en later uitdragen. Het gevolg is dat mensen op jonge leeftijd de meest wonderlijke bedenksels uitdragen of menen dat anderen hun utopische wensen moeten onderschrijven. Ik heb in het vmlg Oostblok gezien wat dit inhield. Ik heb als oud katholiek kind meegemaakt hoe dat werkt en zie het nu weer overal om me heen. Een klein kind (6 jaar) dat nu al moet meedoen aan allerlei zweverige milieu-flauwekul, of een meisje dat van de ouders perse naar een moslimschool moet opdat ze later aan de leiband van dat geloof zal leven. Als je dan ziet dat zowel links als rechts menen dat een specifieke eigen scholing de toekomst is, stel ik daar tegenover dat gewoon neutraal algemeen onderwijs, uniform en helemaal niks doctrine of geloof, het best is voor een kind en de samenleving van later.

   Like

   • Je gaat dus tekeer tegen iets wat je niet onderzocht hebt.

    Waarschijnlijk heb jij je ook nooit verdiept in de Nederlandse wetgeving m.b.t. Onderwijs en het recht van vrije schoolkeuze en het recht om een school te stichten.

    Het een en ander is op democratische wijze verankerd in de Nederlandse Grondwet.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • Blijft opmerkelijk dat je steeds weer niet op de inhoud maar op de vorm reageert. Met enig dedain ook nog. Alsof ik als Meninggever niet zou weten hoe de hazen lopen. Alsof je slechts vanuit een ivoren toren zou kunnen zien wat er mis gaat in onderwijsland. Als iemand voor de democratie is dan ik wel. Geldt ook voor de Vrijheid van Meningsuiting. Vandaar dit blog. Opdat we kinderen van nu niet zodanig beinvloeden dat die straks net als in de islamitische of communistische landen precies dat zeggen en doen wat de opperheren daar van ze willen. De wetgeving in NL is mij uiteraard bekend. Het is niet voor niets dat er zoveel verschillende stromingen hun eigen onderwijs er op na houden. Alleen blijft me verbazen dat je de diepere lagen van mijn betoog niet wilt zien of lezen. Lagen die zorgen dat kinderen worden geinfecteerd met iets wat hun leven lang een rol zal blijven spelen. Democratie wordt ook veel misbruikt. Door hen die eigenlijk van die vrijheden afwillen en ons linksom of rechtsom als samenleving op willen stuwen naar een maatschappij waar de meerderheid helemaal niet op wacht. Zie landen als Iran (hoezo godsdienstvrijheden??) Turkije, Rusland, Noord-Korea, China, etcetcetc. Hoef je niet voor ter studeren. Een beetje rondkijken en vooral luisteren naar ervaringen van anderen brengt je voldoende onderbouwing voor de stelling dat iedereen die kinderen wil indoctrineren een verborgen agenda heeft… Niks democratie. Afschaffen!

    Like

   • De inhoud van de Nederlandse Wet op het Onderwijs is vooral door invloed van de Rooms Katholieke Kerk in de huidige vorm gegoten.

    Oorspronkelijk zou er alleen een openbare neutrale vorm van onderwijs en scholen komen.

    Dat jij vooral beren op de weg ziet?

    Blijkbaar heb jij weinig vertrouwen in Nederland?

    Vriendelijke en optimistische groet,

    Like

   • Jij, jij, jij, het blijft maar steken in dit soort persoonlijke verwijten. Terwijl de inhoud toch duidelijk is. Indoctrinatie. Maar ja, als je twee woorden kritiek levert op al te veel groenlinks-denken is bij jou al snel sprake van een soort woordblindheid. Ga nou eens in op het idee dat ik hier neerleg, gewoon algemeen onderwijs, geen bijzonder onderwijs, neutraliteit gecontroleerd en verzekerd. Als jij het daar niet mee eens bent weet ik wel uit welke hoek de wind waait…. die komt dan van links….

    Like

   • Blijkbaar schrikt Meninggever terug van open en eerlijke vragen n.a.v. door zijn blogpost en verdere reacties?

    Internet gesprekken, dialogen en discussies bestaan ook uit vragen en antwoorden.

    Stille groet,

    Like

   • Beste Rob, op geen van mijn vaker gestelde vragen geef jij ooit antwoord of komt met een ontwijkend antwoord. Van mij dan een antwoord vragen is wel wat veel van het eenzijdige…Geef nou eerst maar eens antwoord op wat ik zo vaak vraag…

    Like

   • Juist kinderen hebben optimisme en een positief wereldbeeld nodig.

    Pessimisme en negativisme maakt kinderen, mensen depressief, passief en terneergeslagen.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • En dus geven we ze mee dat de planeet in brand staat en dat we die alleen kunnen redden door nog meer mensen in de samenleving te halen die een ingebakken afkeer meekrijgen van die Nederlandse liberale opvattingen? Of die moeten leren tot ze rijp zijn voor een huwelijk en daarna van elk onderwijs verstoken? Is dat jouw positieve kijk op dat onderwijs? Dan vrees ik dat we over 20-30 jaar te maken hebben met de door velen zo bejubelde dictatuur….. R I P Democratie….

    Like

  • De kern van mijn betoog is nu en ook eerder al dat ik pleit voor degelijk algemeen onderwijs. Dus taal, geschiedenis (zonder linkse duiding) geografie, etcetc. En geen flauwekul over geloof of doctrine. Dat past niet. Gewoon neutraal, openbaar en zonder schade aan te richten bij toch vaak nog naieve kinderkoppies….

   Like

   • Dan kun je geschiedenis afschaffen, die is doordrenkt van religie. Hoe wil je dat als een neutraal vak brengen?
    Bij elke les uitleggen dat dit onzin was?

    Like

 2. Om die reden zijn mijn kinderen inderdaad naar een openbare school gegaan. De verschillende geloven mogen in een uurtje godsdienst bést uitgelegd worden maar dus allemaal, niet een specifieke richting die ook op school beleden moet worden.
  Schooluniform zou zeker een goed idee zijn om de kinderen die zich geen “merkkleding” kunnen permitteren niet op achterstand te zetten.

  Geliked door 1 persoon

  • Precies dat is de kern van mijn betoog. Wel iets weten over, maar niet als kern van al dat onderwijs. Geloof is een persoonlijke keuze, net als vet eten, tennis spelen of naaktlopen. Geen opgelegd pandoer. Wie dat wel wil is toch op weg naar een eenzijdige dictatuur…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.