Cijfers, feiten en propaganda…

Kijk als je alleen zou letten op wat de overwegend linkse lobby in dit land allemaal oreert op het gebied van verkeer en transport zou je denken dat je met een auto die nog op normale brandstoffen draait ineens heel erg ouderwets bent en ook nog een uitzondering. Maar zo is het niet. Zij die mij al een tijdje volgen weten dat ik meer ben van de cijfers en feiten en niet zo van de propaganda. Neem even in het achterhoofd dat in ons land ongeveer 9.2 miljoen voertuigen rondhobbelen. De meesten daarvan draaien op benzine, diesel of gas (in welke vorm ook). Jubelende propaganda vertelt dat elk jaar het aantal elektrische en hybride-voertuigen stijgt met tientallen procenten, maar ik legde al eens eerder uit dat percentages weinig zeggen. 1 plus 1 is 2, maar ook een stijging van 100%.

In dat kader moet je ook de jubelcijfers zien vanuit de politiek en de branche. Maar liefst 40% meer stekkerauto’s in 2021. Maar ja, de totalen zijn relatief klein. In totaal kende ons land 243.000 auto’s op Witte-kat-batterijen wat op die enorme vloot meer normale auto’s een klein percentage uitmaakt. Daarbij telt men dan graag op de wagens die naast een normale motor ook nog een piepklein stukje op accu’s kunnen rijden, de zgn. Hybrides. Ook die groeiden met maar liefst (..) 37% naar 138.000 stuks. Samen is dat dus 381.000 exemplaren en dat op die vloot van 9.5 miljoen. Ga je de door links zo gewenste transitieoorlog met de normale samenleving niet mee winnen.

Temeer daar de meeste van die aparte categorie wagens zich bevinden in het hogere prijssegment wat voor normale mensen onbereikbaar is. Nu is dat op zich al een oplossing voor het vermeende probleem. Zo lang rijden weer voor een elitaire minderheid bestemd raakt neemt de uitstoot van al die kwalijke gassen natuurlijk af. Het plebs mag in het OV. Waarvan de elektriciteit natuurlijk alleen maar met windmolens werd opgewekt. E de gee geleuf da? Nou ik niet. Klimaatakkoord of niet, je kunt niet alle ellende afwentelen op normale mensen zonder dat heilige geloof van de fanatieke sektes die een milieu nastreven waarin steeds meer mensen in een klein land samen zorgen voor een verbetering van de leefomgeving met 0,06%. Ook cijfers mensen….niets anders. Opvallend blijft dat men ons hier in Tesla’s en pakweg Nissans wil persen maar niets wil doen aan de telkens groeiende bevolking. Elke tien jaar een stad als Utrecht er bij. Blijft niet zonder gevolgen. Of je nu overstapt op elektrisch of niet. Kortom, die redenaties van de linkse sektes zijn verkeerd. Net als die van soortgelijke fanatici die wachten op het einde der tijden boven op een berg. En als ze niet worden gered dan maar de hand aan zichzelf slaan. Zou men dat ook doen als de doelen niet worden bereikt en het klimaat elders zwaarder wordt vervuild dan wij het hier kunnen redden?? Je zou het bijna verwachten. Hoe dan ook, het aantal elektrische (zwaar gesubsidieerde) auto’s in ons land ligt ergens rond de 3%. Dat zijn cijfers die op zich aardig klinken, maar bepaald niet overtuigen. Het zal mijn tijd wel duren. En later zullen zij die veel jonger zijn dan ik wellicht in een of ander oud elektronisch archief nog wel eens teruglezen wat ik anno nu heb opgeschreven. En gniffelen in hun met pek besmeerde handen…..’Had die oude meninggever toch gelijk….was allemaal flauwekul.’ (beelden: Archief)

22 thoughts on “Cijfers, feiten en propaganda…

 1. Mag ik deze blogpost in de categorie Not In My Backyard schuiven?

  Bang zijn voor veranderingen is een ding.
  Weglopen voor de verantwoordelijkheid van de vernietiging van onze Aarde is een ander ding.

  Geloof en aanbidding van de Heilige Koe is voor mij altijd bizar en sektarisch geweest.

  Kortom wij zullen met dit onderwerp altijd van mening blijven verschillen.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Bang voor veranderingen? Het lijkt mij eerder een links fenomeen dan een realistisch. In mijn blogs heb ik vaak geschreven over de technische ontwikkelingen. Maar ook over linkse dogma’s in grote eenzijdigheid. Over niet willen zien of luisteren, of wegkijken, over door drukken en cijfers veranderen. Alles voor de redding van de planeet. Maar in dit Madurolandje kunnen we dat niet. Een klein land als Haiti draagt meer bij aan de vervuiling van de zee dan Nederland. Een groot land als China bouwt 50 nieuwe kolencentrales om aan de vraag naar elektriciteit te voldoen. We praten over Great resets en zien welvaart als iets dat moet worden afgebroken voor het volk. Opdat nieuwe volken daarvan kunnen profiteren. Woningen gaan naar nieuwkomers, de oudvolkers moeten maar zien… Links liegt en bedriegt en dat is een schaamtevolle constatering.

   Like

 2. Logische formules, berekeningen blíjven niet geloofwaardig, immers zij staan niet dusdanig ten dienste dat zij een probleemoplossend vermogen vertegenwoordigen. Rekensommetjes schieten eenvoudigweg tekort, en zijn er om -bij benadering- een beeld te geven, een fictieve situatie te schetsen.
  Dáárom, het dwepen met cijfers/percentages is niet toereikend en zoals je min of meer verwoordt, enigszins verwarrend. Het kán menigeen een verkeerd inzicht geven, een inzicht dat we goed bezig zijn. Een vorm van polarisatie in de hand werkend………. en zo je wilt, propagandistisch.

  Like

 3. Het grote probleem van de huidige generatie elekrische voertuigen, dus ook fietsen, is dat de accu’s dermate prut zijn dat de voertuigen niks meer waard zijn zodra die accu kuren vertoond. Een nieuwe accu is zo duur dat je beter een nieuwe auto kan kopen. Milieuvriendelijk maar ondertussen…

  Like

  • Voor de buhne oogt het leuk. Maar technisch is het allemaal een eeuw oud en schiet het met name met de praktische bruikbaarheid maar vooral betaalbaarheid niet op. Daarbij gaat na het verstrijken van de subsidieregeling en belastingvoordelen een deel van de vloot gewoon het land weer uit. Dus per saldo groeit het allemaal niet zo snel als met name linkse propagandisten ons willen doen geloven…

   Like

 4. Er kleven nog héél veel nadelige kantjes aan dat elektrisch rijden dat zal ieder weldenkend mens toe moeten geven, de stroom opwekken, nog vaak niet groen, en accu’s die niet goed genoeg zijn én uiteindelijk op de hoop gaan en de prijs. maar het is al jaren beleid om zaken die men niet “niet goed” voor de burger vindt duurder te maken, alleen mensen met veel geld kunnen dan nog dingen doen “die niet goed voor ze zijn”. En ondertussen niets aan bevolkingsgroei doen want veel mensen is goed voor de economie.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit is een juiste schets van een door de meerderheid van de bevolking niet gewenste overheid, immers wij stemden niet voor links, kregen het toch. En dat heeft dan weer consequenties voor ons allen, die duur zullen blijken en weinig raad/werkzaam…

   Like

 5. Logische formules, berekeningen blíjven niet geloofwaardig, immers zij staan niet dusdanig ten dienste dat zij een probleemoplossend vermogen vertegenwoordigen. Rekensommetjes schieten eenvoudigweg tekort, en zijn er om -bij benadering- een beeld te geven, een fictieve situatie te schetsen.
  Dáárom, het dwepen met cijfers/percentages is niet toereikend en zoals je min of meer verwoordt, enigszins verwarrend. Het kán menigeen een verkeerd inzicht geven, een inzicht dat we goed bezig zijn. Een vorm van polarisatie in de hand werkend………. en zo je wilt, propagandistisch….

  Like

  • Veel van die cijfers zijn politiek ingestoken. Men schept een erg positief beeld van iets dat behoort tot met name linkse wensdromen. Bij andere situaties zie je weer dat men die cijfers wegstopt of afvlakt als het even niet zo goed uitkomt of bevalt….

   Like

 6. Ik hou van percentages. En van mensen die erachter kijken 😉 Zouden de stijgende benzineprijzen stiekem ook extra stijgen om iedereen richting de elektrische auto te duwen? Ik ben in principe helemaal voor groener leven, hoor, maar het moet ook haalbaar zijn.
  Opeens krijg ik zin in een Lindt-chocolaatje… (Die kreeg ik altijd bij iemand die fel anti elektrische auto’s was, omdat de batterijen nou ook niet bepaald milieuvriendelijk worden gemaakt, er bij te veel opladers weleens stroomnetwerken overbelast raken etc… Oh ja, die kon daar altijd heerlijk over doorgaan :D)

  Like

  • Elektrische auto’s waren er een dikke eeuw geleden ook al. Gebrek aan actieradius en de zwaarte van de accu’s maakten ze niet aantrekkelijk. Dat is niet veel veranderd. Slechts met subsidies op bijtelling IKB en MRB en BPM krijgen we de wagens zakelijk verkocht. Voor de gewone man of vrouw is het helemaal niks. En echt, de optelsom der dingen maakt ze echt niet zoveel schoner dan meer normale benzine- of zelfs dieselauto’s. Het is een utopie waarin alleen extreem-linkse mensen geloven. Groener leven kan wel, maar dan moet de economie op de schop, de bevolking met de helft teruggebracht en moeten we ook willen accepteren dat het gewone volk teruggaat naar de situatie zoals die in de 19e eeuw was. Vol armoede en verpaupering. Groen is een luxe, en in ons land vooral via parken of aangelegde natuur tot ons gekomen.

   Geliked door 1 persoon

   • Ik vind NL steeds minder leuk worden. Nu wil ik al jaren emigreren dus ik ben al redelijk “biased” (kom effe niet op het Nederlandse woord… gek – of zou dit met de emigratiewens te maken hebben, hahaha). Ik snap bijgod niet waarom “beter” (of groener, zuiniger, biologischer, klimaatneutraler etc) altijd ook “duurder” is. Maar goed. Ik ben blondt.

    Like

   • De technieken zijn duurder, de gevolgen voor het milieu of klimaat vaak marginaal en de productie veel kleiner waardoor de prijs uberhaupt omhoog gaat. Iets anders is dat in andere landen heel andere normen gelden en dat emigratie niet meteen betekent dat je in een schoner of beter georganiseerd land terecht komt. Wel zie je vaak dat mensen zich meer senang voelen als juist die overheid zich wat minder via regelgeving of wensdenken met ons mensen zou bemoeien. Nederland wordt door dat wensdenken wel een lastig land om het lang vol te houden…We ‘moeten’ hier veel te veel…

    Geliked door 1 persoon

   • Maar dat gevoel deel ik. We moeten met van alles stoppen van de #gektesektes in dit land. Maar mogen daarover niks zeggen. Daarmee wordt de Vrijheid van Meningsuiting maar ook de democratie onderuit gehaald. Hoe dat er uit ziet? Kijk naar hoe er is gemanipuleerd met de samenstelling van de huidige regering (ongekozen door een meerderheid van het volk) en het college in Den Haag (ongekozen door d meerderheid van de Hagenezen)….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.