Chaos..

De veelal links getinte media in dit land konden, zo leek het, niet genoeg aandacht geven aan de lange rijen mensen die op Schiphol stonden te wachten tot ze mochten inchecken voor hun geboekte vluchten naar een of andere vakantiebestemming. Immers, volgens sommige commentaren werd bewezen dat de luchtvaart te druk was geworden en dat medewerkers op de afdeling bagage, schoonmaak of veiligheidscontrole werkten voor minimum-uurtarieven. Nee, dan was het beter dat al die klanten in de trein stapten…. Jaja. Juist 14 dagen eerder stond het hele treinennet in ons land stil door een computerstoring.

Niemand maakte zich er druk om, passagiers kwamen niet meer thuis, maar ach, volgens de linkse lobby rijden treinen op aardwarmte en dat is zoooooo goed voor het milieu. Wat is er nou echt mis op dat eens zo geweldige vliegveld in de Haarlemmermeerpolder? Nou, voor een deel is het bedrijf (niet het veld zelf) enorm gegroeid. Men heeft belangen in allerlei andere vliegvelden en bedrijven. Maar de directie is naar mijn mening niet ingesteld op die taken. De CEO is een PvdA politicus en hij praat met meel in de mond.

Daarnaast is het vliegveld zelf op enig moment budgetmaatschappijen als EasyJet, Ryanair en zo meer gaan binnenhalen en die willen de laagst mogelijke kosten betalen om zo de ticketprijzen te kunnen drukken. Daarnaast zijn de carriers uit het Midden-Oosten zeer actief, zulks ten laste van KLM en heeft die laatste maatschappij de loden last van partner Air France op haar nek. Iedereen wil minder betalen, de verliezen beperken. Verliezen die na 2010/1 en natuurlijk de Corona-crisis enorm zijn opgelopen. Tel daarbij op dat onder druk van de linkse lobby vliegtuigen stiller en zuiniger moesten worden, dus enorme investeringen moesten worden gedaan om de vloot als zodanig uit te monsteren, en je ziet dat het fiasco al wat eerder op de loer lag. Corona (twee jaar lang vrijwel niet gevlogen met passagiers, wel met vracht..) zorgde voor ontslag duizenden medewerkers.

Die gingen elders aan de slag. Trekt de boel dan weer aan heb je ze niet zo snel meer terug. Anders dan iemand die een perron bewaakt of veegt is werken op Schiphol iets waarvoor je aardig moet worden geschoold. Men huurt dus nogal wat bedrijven in, die werken met de laagst betaalden uit de maatschappij, drukken de kosten, en betalen een laag uurloon. De kwaliteit onder druk en aanbod personeel bescheiden. Overal in de samenleving zie je veel vraag naar mensen die met een lager loon genoegen nemen. Het aanbod blijkt best een dingetje. En dit doet zich ook in onze buurlanden voor, ook op de vliegvelden daar. Gelukkig kent Nederland nog wat regionale vliegvelden waarheen we kunnen uitwijken. Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht. Het voor de hand liggende en helemaal opgeleverde Lelystad mag niet van start omdat linkse lieden weer moord en brand gillen over zoveel (vermeende) overlast. Juist gebouwd voor opvang van die extra vakantievluchten. Was dat veld open geweest had niemand gemekkerd over de files op Schiphol. Het kan raar lopen. Zeker als je gewoon tracht om met de beschikbare middelen een enorm bedrijf gaande te houden. Waarvan in de breedte 400.000 banen afhankelijk zijn. Tijd voor een beetje meer daadkracht en bananen in de oren voor al die linksies die Nederland graag de verpaupering in zien verdwijnen…… (Beelden: Archief)

10 thoughts on “Chaos..

 1. Dat er in de bedrijfsvoering van Schiphol nogal wat fouten zichtbaar worden is voor iedereen duidelijk.
  Dat de werkomstandigheden op de werkvloer zeer slecht zijn maken de onderbetaalde werknemers steeds meer openbaar.

  Dat er weinig interesse is om bij Schiphol te gaan werken merken de vakantie vierende Nederlanders bij vertrek en aankomst.

  Tijdens de Corona Lockdown wisten velen de schoonheid van ons eigen land te waarderen.

  Nu denken velen dat verder weg lekkerder is???

  De keuze van Recreatie en transport geven bij velen vooral veel stress.

  Ik loop dit weekend nog eens naar het Panorama van de Rijksadviseurs. Optimistisch en onderbouwd geven zij oplossingen voor ons kleine land. Recreatie en transport oplossingen bieden zij ook.

  Schiphol zelf laat ik Links liggen. Maar de kleinschalige tuinbouwprojectjes bij Lelystad bezoek ik weer wel.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Het is bijna Trumpiaans om mensen het credo “Netherlands first’ mee te geven. Temeer daar we de grenzen ook openstellen voor hen die hierheen reizen om ons land te bekijken waarmee we onze economie verder kunnen versterken. Daarnaast wel de grenzen open houdend voor hen die hier willen komen wonen en al dan niet werkend een nieuw leven op te bouwen. Het is dan het een of het ander. Het was ooit de regering in de DDR die meende dat mensen maar van hun eigen land en cultuur moesten leren houden en muren bouwde om ze binnen de eigen grenzen te houden. We weten allemaal welke dictatuur daar achter stak en wat het heeft gebracht aan ellende. Links denken is veel te eenzijdig en dictatoriaal. Moeten we echt eens afstand van willen nemen. Problemen op Schiphol zijn organisatorisch. Oplosbaar. Die van het vermeende ‘klimaatprobleem’ ook, maar dan wel globaal en kijkend naar alle facetten van de samenleving. En daarbij behoort zeker ook overbevolking…

   Like

 2. Het was te verwachten dat de mens na corona weer op vakantie wilden, veel personeel is elders aan het werk gegaan en die vinden het wel prima zo. Daarin is Schiphol de enige niet. Maar als ik die wachtrijen zie dan snap ik niet dat mensen nog gebruik maken van dat vliegveld. Een vrouw gisteravond op tv zei dat ze 4 uur te vroeg was en nog 2 uur moest wachten eer ze haar koffers weg kon brengen. Had ze met de trein al in Berlijn kunnen zijn. Helaas is de trein duurder.

  Like

  • De trein doet er een uurtje of 7 over en is ook niet meteen betrouwbaar. Treinuitval en verkorte stellen maken dat reizen daarnaast niet meteen comfortabeler en de meeste stations ook niet meteen toonbeelden van comfort en veiligheid. Daarbij is de trein zwaar gesubsidieerd en ook nog eens concurrentievrij wat de prijzen niet meteen naar beneden zal helpen….

   Like

 3. We verdwijnen al in de verpaupering. Heel veel mensen kunnen hun schulden niet meer betalen laat staan ze nog in staat zouden zijn een vliegtuig te boeken zonder nog dieper in de shit te zakken. We gaan richting maatschappij waar er alleen nog armen en rijken bestaan. De armen kunnen dan bij een groot bedrijf voor een hongerloon werken. Ik zie het allemaal somber in.

  Like

  • Er is altijd een klasse die zich dat reizen wel kan veroorloven. Jongeren per bus of vliegtuigen, ouderen per vliegtuig of soms de trein. Maar de meeste mensen stappen toch in de auto en verdwijnen naar zonniger oorden, al dan niet met caravan en het nodige eet/drinkwerk mee…Voor de armen zijn de tijden niet meteen leuker. De hogere lasten door overheid of milieugekte maken dat zij aan de bedelstaf dreigen te raken. Maar niemand die daar kennelijk wakker van ligt…

   Like

 4. Hier had je je politieke inzichten achterwegen kunnen laten, het personeel gebrek door de coronatijd speelt in vrijwel alle ondernemingen, daar is in de meeste gevallen niet een bepaalde politieke richting voor verantwoordelijk maar deels overmacht en deel falen door alle partijen. .

  Like

  • Het is een optelsom. Luchtvaart in extreem-linkse kring de gebeten hond, baserend op foute cijfers, veel aannames en de wens om reizen tot een minimum te beperken om zo onze planeet te redden. Maling aan de feiten. Wat Schiphol betreft, dat vliegveld is qua organisatie tijdens en na corona afgegleden naar een zorgelijke situatie. Mensen ontslagen (op zich niet onlogisch) die overbodig waren, en in de huidige arbeidsmarkt niet zo snel meer terugkomen. Maar het management faalt ook volkomen. Aangestuurd door een PvdA politicus met een weinig bedrijfsgerichte agenda.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.