Geliefde..

Altijd was zij op zoek geweest naar de ware liefde. Naar die ene die haar dat gevoel kon geven waarnaar zij zo verlangde. Die haar zou opvullen en haar hart sneller kon laten kloppen. Vanaf haar vroegste jeugd had zij er naar gezocht. Haar vader was er eerst geweest, maar ja, dat was haar vader. Vriendjes van school. Ach het mocht wat. Puisterige pubers die wel allerlei zaken van haar verlangden, maar waar zij niets in zag. Nee, het moest mooier, warmer en dieper. Op enig moment had ze het gevoel dat een gloed haar overweldigde, dat de liefde voor die ene bezit van haar genomen had. Dat gezicht van die man, die overgave, die uitstraling, ze was gevallen als een blok en hem gevolgd als een schoothondje. Ze had zich overgegeven aan zijn regels, zijn ritme, zijn wereld. Deed het werk dat hij van haar vroeg, leefde samen met hen die ook die liefde voelden en voelde zich uiterst plezierig. Een ding hield haar wel eens wakker, ze wilde zo graag weten hoe andere vrouwen dat toch deden. Van haar zussen die intussen getrouwd waren en kinderen kregen, hoorde ze wel eens iets over hoe dat allemaal ging. Ze bloosde dan wat en kon slechts dromen van haar geliefde. Ze wilde best een kind van hem, al had ze slechts een vaag idee hoe het dan daarna zou moeten gaan. Met hard werken bleef ze in staat dat verlangen in te dammen. Van uitstel kwam afstel. De tijd ging voort. Haar liefde bleef, het verlangen zakte wat weg. De plicht riep, elke dag weer. In het gebed vond ze haar vreugde. Morgen weer vroeg op….het leven van een non gaat niet altijd over rozen……

14 thoughts on “Geliefde..

 1. Nooit begrepen waarom je celibatair zou moeten leven om “de Heer ” te dienen. Mijn “Heer en Meester” was zeer tevreden met mijn wereldse kwaliteiten om hem in het hemelse de dienen. 😉

  Like

  • Het was en is iets onbestemds. Het geestelijke boven het fysieke stellen. Maar in de praktijk weet ik wel zeker dat veel van die mensen die dat deden de hand tenminste regelmatig aan zichzelf sloegen. De genen of hormonen laten zich niet afremmen natuurlijk…zeker niet bij warm weer…En daarna bidden om vergeving…

   Like

   • En mede daardoor buiten het gewone leven staan terwijl men verondersteld werd hulp bij gezinsproblemen te geven. Nog afgezien daarvan was een afwijkende seksuele geaardheid vaak een reden om dan maar in te treden, dan hoefde niemand dat te weten. Geen wonder dat er zoveel excessen boven water kwamen.

    Like

   • Bij mannelijke kloosterlingen wat eerder zichtbaar dan bij de nonnen. Hoewel de fantasie over het lesbische kloosterleven voor veel makers van tv-films/series dan wel boekauteurs een dankbaar onderwerp zijn geweest….

    Like

  • In beide gevallen zou je je zelf moeten afvragen of men daarvoor kiest dan wel gedwongen wordt. Vroeger werden er ‘onkuise’ vrouwen opgesloten in donkere kloosters. Moslima’s willen nog wel eens worden gedwongen in duistere relaties en onderworpen aan de dictatuur van het geloof…In beide gevallen even verwerpelijk. Geloof is een persoonlijke keuze. Net als bloot lopen in een winkelstraat…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.