Vertellen waar je bent en dat je geniet…

Hoewel ik weet dat de Social media niet ieders Cup-a-Tea zijn is het toch wel aardig om te zien hoe imago van die media en de dagelijkse praktijk van elkaar verschillen. Zo zou je weleens de indruk kunnen krijgen dat als je als Numero-Zero in de wereld toch een plekje wilt veroveren in de harten van meekijkende of lezende toeschouwers het vloggen op YouTube ongeveer verplichte kost is. Al was het maar omdat je daar zelf televisietje kunt spelen of (al dan niet betaalde) presentator van vakantie of consumentenprogramma’s. Het blijkt in de praktijk nogal mee/tegen te vallen. YouTube is in bepaalde kring zeker populair en je kunt daar zaken zien die de meer traditionele media mijden. Zelf ben ik nogal gek op alle vliegfilms die er voorbijkomen. Van eerste solovluchten van leerling-piloten tot het uitvoeren van een vluchtoperatie tussen (voorbeeld) New York en Amsterdam. En gezien het aantal ‘views’ zijn dat zeer populaire filmpjes.

Maar dat aantal keren dat een filmpje wordt bekeken stijgt naarmate het avontuurlijke of gewelddadige dan wel liefdevolle karakter van het gebodene in de regie is meegenomen. Er zijn mensen die alles weten over make-up of het juist scheren van de oksels en daarmee intussen een aardige boterham verdienen. Al was het maar omdat ze producten promoten die voor al die doelen geschikt zijn. Zelf heb ik weleens iets geplaatst op YouTube, dat ging dan meer over modelauto’s en vliegtuigen. Maar na de wisseling van WIN7 naar WIN10 was ook mijn wachtwoord verdwenen en kon ik mijn eigen account niet meer in. Dat blijft wel een probleempje. Maar, als het gaat om andere zaken die mensen willen delen, zie je toch dat andere sociale media veel meer worden gebruikt door intussen een paar miljard mensen.

Wie veel reist heeft, zo blijkt uit recent onderzoek, voorkeur voor Facebook. 62% van al die reizigers zet de verhalen en avonturen daar op het eigen profiel in de wetenschap dat het wordt ‘gevreten’ door de kring ‘vrienden’ die men daartoe heeft uitgenodigd. Ook Instagram en Twitter scoren daar beter dan YouTube. Van alle reizenden plaatste slechts 6% iets op dat gefilmde medium. Zal zeker komen doordat men beter fotografeert (..) dan filmt en ook de eigen stem voor veel mensen een niet te nemen barrière is. Maar geeft ook wel weer dat we nu ook weer niet al te overdreven gedachten moeten hebben over vraag en aanbod. Al hoop ik wel dat sommige reizigers blijven filmen als ze weer eens in een levensgevaarlijk vaar- voer- of vliegtuig stappen en daar verslag van willen doen. Ben wel benieuwd welk medium jullie prefereren voor alle avonturen die je beleeft. Al kan ik van sommige reageerders wel voorspellen welke antwoorden ik zal krijgen uiteraard….:)

11 thoughts on “Vertellen waar je bent en dat je geniet…

 1. Je weet het vast wel, ik heb niets met de media waat jij het over hebt al heb ik wél een you tube kanaal maar wat ik daarop plaats staat vrijwel nooit openbaar. Ik had hetzelfde probleem met you tube naar de overstap naar W 10 maar heb het opgelost. “men” heeft het zo geregeld dat je een Google account moet hebben om weer in te kunnen loggen bij you tube. Slimmigheidje om je je te dwingen zo’n account aan te maken. Je kunt je oude filmpjes dus waarschijnlijk nog terug vinden, Google account aanmaken( als je dat nog niet hebt) en verder goed lezen als je youtube aanklikt.

  Like

  • Dat overstappen op een Google-account lukte me nog wel, maar daarmee was de toegang tot mijn oude YT-kanaal niet verzekerd. Ik liet het ook mijn veel handiger zoon nog eens uitzoeken, kwam niet door de barrieres heen. Dus dat kanaal is niet meer te bereiken. Lekker handig! En dan ontbreekt me even de lol om opnieuw te beginnen….al heb ik wel een account hoor….

   Like

   • Ik herinner me wel dat het een vreselijk onhandige toestand was, en nóg slaat de schrik me om het hart als er weer eens een account geverifieerd moet worden en de boel weg lijkt. Maar uiteindelijk is het me wel gelukt. je komt alleen niet op al je video’s maar zodra je dan iets gaat uploaden kun je weer gewoon bij de spullen komen. Veel lezen en proberen brengt bij mij meestal uitkomst.

    Like

 2. ik beleef avonturen in huis en tuin, zoals dit: maar ook voor mijn bejaarde corpulente poes Dollyk heeft vannacht twee muizen op de mat gelegd. Ze past amper door het katteluik, maar dit heeft ze toch maar geflikt. Avontuur voor Dolly, maar ook voor haar meelevende baasje.

  Like

 3. Ik ben in de eerste plaats bezig met mijn blog. Youtube gebruik ik voor de filmpjes en Flickr voor de foto’s. Mijn FB gebruik ik om de roddels te lezen en Twitter om enkele politici te volgen. Dat is het zo’n beetje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.