Dag van de Man!

carpet-installationGisteren was het de ‘Internationale dag van de Man’. Nu heb ik niet zoveel met al die speciale dagen, maar deze wilde ik nog wel even ‘vieren’. Immers wij mannen raken steeds  meer in de knel als ik alle berichten van deze speciale dag mocht volgen. We worden door onze vrouwen alle kanten uit gestuurd, moeten mee winkelen, klussen, kinderen verwekken, geld verdienen en zo meer. Maar o wee als we gewoon even lekker in de kroeg met vrienden willen zitten of dom op de bank naar de sport kijken op tv. Vrouwen voelen zich dan meteen gepasseerd, immers dat is niet hun wereld. Wij mannen moeten dan maar zien hoe we dat oplossen. Een echte kerel trekt zich van niets iets aan, die blijft kijken naar de Derde divisie amateurvoetballen, al was het maar om even aan te geven wie de baas is.

308tAls we naar de kroeg gaan, blijven we ook lang genoeg weg om vrouwlief het gevoel te geven dat wij ons niets van haar aantrekken. En natuurlijk snruken we er vrolijk op los, dat besprak ik al eens eerder. Een echte man verzorgt zijn uiterlijk niet (meer) zodra hij een vrouw heeft en de nodige kinderen. Scheren is overbodig en een soort ‘Albanese thuisbroek’ is ook kleding toch? Als de auto maar gewassen is, en dat moet gebeuren met een tandenborstel, snappen vrouwen niets van. Waar we ons natuurlijk ook niet mee bemoeien; al die gesprekken die vrouwen voeren. Wat die allemaal niet bepraten met elkaar, je zou er geschuffeld van worden.

Schoonmaken is een taak voor de overhedenEen echte vent doet dat niet. Die kwekt over voetbal, politiek of de situatie in de wereld, maar toch niet over mode, de kinderen of de laatste roddels uit familie- of vriendenkring? Niks voor ons. Nee, wij echte mannen hebben een mooi leven. We wensen en krijgen ons prakkie op tijd, vermaken ons met de echte mannendingen des levens en werken voor het geld, nooit voor de carriere. Dat is ook zo’n vrouwending. Het is heerlijk om man te zijn……burp….

Benieuwd wat we vandaag weer voor dag vieren, Vrouwendag? Nee he!

9 thoughts on “Dag van de Man!

 1. IK hou ook niet van echte mannen zoals jij zegt dat ze dan behoren te zouden moeten zijn 🙂 Een echte man weet wat een vrouw nodig heeft.. Meer is niet nodig 😛 ( k moest wel lachen om dat prakkie )

  Like

 2. Gelukkig is het maar een karikatuur wat je beschrijft, zo asociaal zijn de meeste mannen nou ook weer niet. Daarmee is niet gezegd dat ze niet bestaan, maar dat zijn gelukkig uitzonderingen.
  Wat dat toewijzen van bepaalde dagen betreft, wat een onzin, wie verzint dat toch allemaal, zeker de club die zwarte piet racistisch vond?

  Like

 3. Haha dit soort generaliserende stereotypen doet me meteen aan de kassabon denken die ik van de week in handen had. Tot mijn verbazing las ik: ‘Mannen denken maar aan een ding’.
  En daaronder stond: DIXONS… Vind je dat nou niet grappig? Verwacht je toch niet op de kassabon van een bedrijf:-)

  Like

 4. Nee natúúrlijk vieren echte mannen vandaag geen vrouwendag…. echte mannen zeggen toch dat het iedere dág vrouwendag is? 😉 En nou niet verder zeuren dat kinderen verwekken zulk vervelend werk is, het moet gewoon gebeuren dus aan de slag jij! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.