Stel dat de aliens echt komen….

WP_000076Op een dag ziet men door de telescopen op de grond en in de ruimte ‘iets’ op ons af komen dat men niet kan verklaren. Het is geen komeet, geen stuk steen, nee het is iets dat lijkt op een ruimteschip. Met alle mogelijke middelen proberen de NASA en ESA samen met de Russen en Chinezen om een communicatie op te zetten met die door de ruimte op ons afkomende wezens, maar tevergeefs. Ruis is ons deel en wat men door de lenzen van alle apparatuur kan zien is niet bepaald geruststellend. Deze lieden komen niet om melk te drinken. Het zijn oorlogsschepen die in staat zijn door de ruimte te reizen. Ze zijn ook ineens verschenen wat inhoudt dat ze over een geweldige kennis en technologie beschikken die de onze ver vooruit is. Als de snel vooruit komende ruimteschepen ons planetenstelsel binnen komen bemerken we dat er radiogolven en radarachtige straling op ons wordt gericht. Men scant de planeten in het stelsel op evt. geschiktheid om er te kunnen landen en leven. Uiteindelijk blijkt de Aarde het meest geschikt en komen de schepen op ons af. In het Pentagon slaat men alarm, net zoals dat in het Kremlin en in Beijing het geval is. Hoe gaan we ons verdedigen tegen dit soort wezens? We hebben nog geen idee hoe ze er uit zien, wat ze willen en wat hun doelstelling is. De uitgezonden berichten van menselijke kant blijven onbeantwoord. Wat blijft is de keuze om hen op een stel met atoomlading uitgeruste raketten te trakteren of we laten hen toe op onze planeet en zien dan wel hoe we de communicatie verwezenlijken. Als de schepen in een baan om onze Aarde vliegen blijkt plotseling dat veel van de nu gebruikte satellieten het niet meer doen. Contact met het ISS ruimtestation gaat verloren, de communicatie op Aarde gaat ineens bijzonder lastig. Radio en TV vallen uit voor zover ze via satellieten hun signalen verzenden.

WP_003364Mobiele telefoons en andere digitale technieken zijn ineens onbruikbaar, het lijkt er op dat de schepen ons elektronisch hebben lam gelegd. Dat is voor de generaals op Aarde aanleiding om de handschoen op te pakken. De meest geavanceerde wapens waarover wij mensen beschikken worden in staat van paraatheid gebracht. De kerken zitten intussen vol, gelovigen bidden tot hun respectivelijke goden om hulp en bijstand in deze donkere dagen. Plotseling daalt een baan van licht af naar de Aarde. Afkomstig uit een van de oorlogsschepen die om de Aarde heen cirkelen. Op de grond verschijnen insectachtige wezens met groene ogen die bij contact met de daar toevallig in de buurt zijnde mensen direct toeslaan. Zij eten de mensen en dieren die ze vinden direct op. De wezens zijn groenachtig van kleur, een beetje metallic-achtig van uiterlijk en bewegen zich op acht korte poten. Of ze iets van uniformen of bescherming dragen is niet te zien, wel dat ze een meter of drie lang zijn en bijna twee meter breed. Ze maken een laag brommend geluid, dat ruiten doet trillen. De mensheid is in paniek als op andere plekken ook lichtbanen verschijnen waaronder ook dit soort wezens verschijnen waartegen weerstand bieden zinloos is. De mens is prooi, de nieuwkomers zijn vleeseters en maken geen onderscheid tussen een koe of een mens. Vlees is vlees zo lijkt het en hun kaken vermalen een mens in iets van 1,5 minuut.

Maan - Mare Tranquillitatis - de landingsplek van Apollo 11Wat te doen als dit scenario echt zou zijn? Geen idee. Maar ik kom er op omdat wij in het verleden al diverse satellieten de ruimte in schoten met allerlei relevante informatie voor buitenaardse beschavingen. Binnenkort gaat er weer een onderweg. Met de stand der techniek zijn die apparaten nog wel even bezig om ergens heen te vliegen waar ze dat contact echt zullen maken. Maar als ze dan ‘iets’ tegenkomen is het wel te hopen dat dit vredelievende en intelligente wezens zijn die niet uit blijken op de dominantie van het heelal. Soms vraag ik me wel eens af of men over de mogelijke consequenties van dit handelen wel eens heeft nagedacht. Zo niet, is wat ik hier beschrijf wellicht het gevolg. Zo ja zou ik graag willen weten hoe men zich een ontmoeting met die ET-achtigen voorstelt. Maar ik denk ook, nee, weet bijna zeker, dat ik het niet meer zal meemaken. De eerste ruimtesonde, Voyager, is nu, na iets van 45  jaar vliegen net uit ons eigen zonnestelsel los gekomen en de grote onbekende ruimte in gegaan. Met de snelheid van een paard en wagen als je het op deze schaal bekijkt. En dat geeft wel iets van rust…

18 thoughts on “Stel dat de aliens echt komen….

 1. Vreemd genoeg hoor, zie of ik lees ik nooit iets over wapens die mee gaan met raketten. Terwijl wij op de Aarde zelf toch bijna alles met geweld weten te vergezellen.
  Ja, het script wat jij beschrijft van een willekeurige sf-verhaal is in allerlei varianten al geschreven of verfilmd.

  Of en wanneer de mensheid contact heeft met een andere intelligente identiteit weet ik niet al zijn er ook al genoeg versies dat onze Goden buitenaards geweest zijn.

  Het blijft een interessant gegeven.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Het gaat mij ook om de wonderlijke naiviteit die achter dit soort ruimtereizen verscholen zit. We snappen niks van de ruimte om ons heen maar gooien wel flessenpost in die enorme oceaan die onze planeet omspoelt. En net als echte flessenpost, komt die boodschap een keer aan. de reactie daarop kan bepalend zijn voor de eigen toekomst….

   Like

 2. Wij zullen het zeker niet meer meemaken, inderdaad, maar het zou zomaar eens realiteit kunnen worden, ook zonder dat we boodschappen via Voyagers of dergelijke de ruimte insturen, want via radiosignalen hebben we ons toch al ‘verraden’.

  Like

 3. Je hebt gelijk Leo, onze flessenpost zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben… als je tenminste aanneemt dat aliens net zoals wij, bloeddorstig zouden zijn. Als ze onze boodschappen die we zo gul de ruimte in sturen onderscheppen, weten ze waar we wonen hé hihi. Maar dat het niet voor tijdens ons leven zal zijn… ook daar heb je gelijk in. Dus slaap gerust op beide oren, voorlopig hebben we alleen met het oorlogszuchtige mensDOM af te rekenen…

  Like

  • Tussen alk die te verwachten buitenaardsen zullen er zeker zijn die ons, zoogdieren en aanverwanten, zullen zien als niet meer dan voedsel. Die kansberekening is met al die miljoenen bewoonbaar te achten planeten goed te maken….helaas.

   Like

 4. ach….. en ik heb gisteren juist nog wat staaltjes “vooruit” van onze regeringen uit de jaren 60 t/m 80 mogen bewonderen , ik kon er nu gelukkig om glimlachen maar de BB was destijds een bloeserieus onderdeel dat in nederland het verschil zou moeten maken bij rampspoed!

  Like

  • Sterker nog, ik moest daar dienst doen omdat ik vrijstelling kreeg van militaire dienst. Het grijs stond me niet, de uitgangspunten bevielen niet en uiteindelijk kwam met name de toenmalige Minister van BiZa Wiegel er achter dat het nooit zou werken. En werd die BB opgeheven…gelukkig….

   Like

 5. Als die vleesetende aliens verstandiger zijn dan wij eten ze ons niet allemaal achter elkaar op, want op=op, maar geven ze ons een mensvriendelijk leven met gelegenheid tot scharrelen, zodat wij ons kunnen voortplanten en lekker vlees krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.