Linkse retoriek..

In mijn leeskring bevinden of bevonden zich ook wat mensen met een ultra-linkse denkwijze. Die, het zal duidelijk zijn, haaks staat op de mijne. Want mijn kijk op de wereld is gevormd door ervaringen, bezoeken aan landen met een ander regime, maar zeker ook het dagelijks volgen van media van links tot rechts. Opvallend bij met name die linkse media is het vaak totale gebrek aan realisme. De vaak ook linkse volgers van die lui hebben meestal die zelfde mentaliteit. Het waarom wellicht gezeten in de opvoeding en indoctrinatie daarna. Immers hoe kan je nu boeren afschilderen als extremisten als ze hun land verdedigen dat dreigt te worden afgenomen, wanneer je tegelijk meent dat Nederland zelfs met 25 miljoen mensen nog niet vol genoeg is.

Dat het boerenland niet voor behoud van de natuur maar voor woningbouw wordt onteigend is voor hen dan niet van belang. Zo stellen deze linkse lieden mijn mening die ik al een jaartje of 16 hier verkondig ook niet erg op prijs. Ze willen wel dat je bij hen reageert, mits positief, op allerlei dogma’s en vooral leugens. Maar, iemand die slechts linkse bronnen (via linkjes) benut om zijn gelijk te halen is voor mij net zo abject als iemand die hetzelfde doet met rechtse wappie-theorieen. En die krijgen er van mij als mens met een stevige mening dus ook altijd repliek op. Je bent Meninggever of niet. Onlangs bleek dat dit bij de student met de linkjes naar al die linkse media niet op prijs werd gesteld. Hij was iemand die in mijn optiek niet kon (of wilde) lezen, maar zeker ook niet kon rekenen. De zeespiegel steeg volgens hem tot de rand van al onzer lippen, maar in werkelijkheid is dat nog in geen millimeters uit te drukken. Toen hij weer eens foeterde over extremistische boeren die niet van hun land te jagen vielen, maar ook pleitte voor de opname van immigranten vroeg ik hem oprecht en op de man af of hij zelf al wat ‘vluchtelingen’ in zijn huis had opgenomen.

Geen antwoord uiteraard. De man die samen met hem die linkse koers ook hier al vele jaren uitdraagt schildert mij vaak af als haatzaaier en angstig (??) terwijl hij zelf naar mijn idee nooit buiten zijn eigen wijk, Amsterdam Zuidoost, rondkijkt en ook zelden echt leest wat ik zoal oreer. Elke vraag die hem niet bevalt wordt vermeden en zeker niet van een antwoord voorzien. Algemene Marxistische flauwekul is dan mijn deel. Maar hij schrijft wel allerlei zaken op die met name over mij persoonlijk gaan. Groot (..) is het gejuich dan uit de eigen anarchistische achterban. Wie dat laatste niet doet behoort volgens de gefrustreerde en nu ook gepensioneerde leerkracht bij extreem-rechts of erger. Ik denk dat veel van de linkse gekkies toch last hebben van persoonlijke frustraties. Ze krijgen bij verkiezingen nooit de meerderheid, trachten met vreselijke verhalen de Nederlandse samenleving omver te trekken om zo ruimte te maken voor de nieuwe Middeleeuwen waarbij Lenin en Allah leidend zijn. Maar wij, de normale burgers in dit land, zijn met meer… En ‘wij’ in dit geval als zijnde de realisten die niets zien in dat linkse droombeeld. Wie meent dat stikstof kan worden uitgebannen als we de moderne tijd maar achter ons laten en de eerder genoemde archaische doctrines omarmen hoort eigenlijk niet thuis in dit wereldje. Dat is mijn mening en daar moet je het als lezer maar mee doen. Het studentje heb ik inmiddels geblokkeerd. Voor de man die Groenlinks en PvdD propaganda uitdraagt rest een leven in eenzaamheid vrees ik. En werd de link ook door mij verbroken. Zeker nu hij de aanvallen vals persoonlijk maakte. Realisten aller landen verenigt u. Genoeg geweest…weg ermee….Niemand heeft behoefte aan anarchie of communisme…Zeker deze Meninggever niet.

12 thoughts on “Linkse retoriek..

 1. Alles is tegenwoordig zwart of wit, links of rechts. Een tussenweg bestaat niet meer. Huilen met de wolven op sociale media is de norm. Een eigen mening wordt niet gevraagd. Da’s zo’n beetje de trend.

  Like

  • Reken maar! Maar dat is mijn mening en ik weet dat als ik dat oreer er discussie zal ontstaan die ik niet uit de weg ga. Maar ik zet anders denkenden niet weg als terrorist, racist of fascist. Wie volgens de betrokken lieden niet achter de leer van Klaver of Ouwehand staat is per definitie een aanhanger van Baudet. En dat is zeer onzuiver. Linkse mensen zijn uitstekend in het framen van anderen. Ik houd daarbij dan graag even de spiegel voor. Nu deze lieden zijn verdwenen kan ik me weer richten op meer normale dingen in het leven……

   Like

 2. En toch is generaliseren niet mijn ding. Zowel bij rechtste als midden en linkse kringen kom ik dingen tegen die mijn goed-of afkeuring oproepen. Téveel een stoppaardje berijden werkt meestal averechts omdat het meestal van een nogal eenzijdige redenatie blijk geeft.
  Elkaar afbreken kan niet bedoeling zijn ook al ben je het niet eens met elkaar. Elkaar blokkeren is sein genoeg dat het niet botert, dat hoeft aan anderen niet uitgelegd te worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Er zijn momenten van meninggeven èn van luisteren/zwijgen.
   Het doorschieten in wrevelige schrijverijen is een teken aan de wand, een zwijgend teken.
   Niemand haalt zijn gelijk door af te dwingen met weloverwogen bewoordingen.
   Soms dienen harde lessen geleerd te worden, vanuit welke optiek dan ook.
   Ieders eigen verantwoordelijkheid hierin……
   Het preken voor eigen parochie is van alle tijden.
   Ik mag jouw schrijverijen wel, meninggever èn …….. de soep wordt bij huize Titulaer (doorgaans) niet zo heet gegeten als dat deze wordt opgediend.

   Like

   • In mijn realistische kijk op de wereld is altijd ruimte voor andere meningen. Maar als die meningen echt abject zijn en op de persoon gericht wordt het anders. Mijn basisspelregels staan aangegeven in mijn blog. Al jaren. Discussies zijn prima, meningsverschillen met argumenten? Uitstekend! Maar wie gaat wijzen met allerlei valse kreten omdat het gelijk niet te behalen valt maakt het ook mij onmogelijk om contacten aan te houden. Ik geef toe dat ik de betreffende lieden op feiten vaak bestookte….dat ik daar soms gehakt maakte van hun stellingen, maar dat hoort bij open discussies. Wie daar niet tegen kan moet niet bloggen naar mijn idee….

    Geliked door 1 persoon

   • Ik begrijp jouw ‘strategie’ van reageren meninggever. Niks mis mee. Ook het gevoel om machteloos te staan een wending in de discussie aan te brengen te realiseren, wekt wrevel op. Het haast eindeloos toelichten van argumenten met repeterende terugkerende invalshoeken, is vermoeiend en enigszins frustrerend. Vandaar ook dat je een ‘finishing touch’ er uiteindelijk aan wenste te geven. Ook onvermoeibare discussies hebben een eind.
    Ik ben niet zo iemand (doorgaans) om een wedstrijd aan te gaan wie de langste adem heeft. Het doel heiligt dan ook hier de middelen niet. Vandaar jouw actie (?).

    Ik blijf je graag lezen; je behoort tot het ‘zout der aarde’, meninggever!

    Geliked door 1 persoon

   • Dank voor het blijven lezen. Ik ben overigens van mening (..) dat je een discussie nooit uit de weg moet gaan, mits gevoerd op argumenten. Pas als die verdwijnen en retoriek de plek inneemt van de rede is het tijd voor een definitief afscheid.

    Geliked door 1 persoon

  • Het werd heel persoonlijk en ik werd bij de betrokken lieden aan de schandpaal genageld omdat ik niet ben van de klimaatonzin, onteigening van bezit, massaimmigratie en bijvoorbeeld biomassa/bomenkap. Gerichte vragen kregen nooit een antwoord….. Dat was ik op enig moment zat. En ophitsing past me ook niet. Al eerder van een van hen afscheid genomen. Nu definitief…

   Like

  • Wie goed oplet ziet dat populistisch links (D66) de dienst uitmaakt. En dat de VVD onder Rutte verre van rechts opereert. En rechts dan in de zin van realistisch. En laten we wel zijn, de eenzijdigheid van het beleid, wel tegen boeren en hun uitstoot, niet tegen massa-immigratie en biomassa, zegt veel zo niet alles over het linkse beleid van dit kabinet. Nationaliseren is niet des liberalen….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.