Vrouwenrechten…

Het zal aan mijn tamelijk realistische kijk op het wereldje waarin wij leven liggen, maar ik snap sommige politieke en maatschappelijke stromingen af en toe niet zo. Druk ik me nog netjes uit. Zo zie en hoor ik vaak hoe linkse types met een wens voor aandacht miauwen over de positie van de vrouw in onze samenleving. Zij willen dat die gelijk behandeld worden, betaald, niet nagefloten en al helemaal niet beperkt in hun carriere of leven. Veelal gaat het dan om dames uit kringen van die stromingen die als het er op aankomt wegkijken van vrouwelijk leed elders.

Men wijst soms wel graag naar streken in ons land als Urk of daar waar de SGP de politieke teugels in handen heeft, maar wil absoluut niet praten over de bijna getto’s in de grote steden waar juist weer stromingen dominant zijn waar binnen de vrouw een echt onderdanige rol speelt. Zodanig dat meiden niet hoeven door te leren na hun 12e, hoofddoekjes verplicht en huwelijkspartners toch vooral uit het oude thuisland gehaald moeten worden. Ik zie dan geen enkele betrokkenheid bij diezelfde klagende linkse types, maar vooral politiek correcte (..)berusting. Als zij er maar geen last van hebben.

Geldt ook voor het nog steeds voorkomende genitaal besnijden van meisjes. Opdat ze later geen lust zullen voelen in hun leven en daardoor niet zo snel weg zullen lopen uit een vaak vreselijk gedwongen huwelijk. ‘We moeten dat niet willen’ is het krachtigste statement uit de linkse kerk. Maar intussen gaan de reizen naar die landen waar veel immigranten vandaan kwamen en deze barbaarse methoden nog steeds gangbaar, gewoon door. En on top of it all, Afhanistan! Waar die vreselijke baardmannen het weer voor het zeggen hebben, nu met (al dan niet ongewenste) hulp van vele westerse wapens die achter werden gelaten tijdens een troosteloze aftocht van de geallieerden uit die zandbak.

En waar deze lieden direct daarna alle rechten voor vrouwen afschaften. Geen onderwijs meer, uithuwelijking van jonge meisjes weer normaal en volkomen gesluierd over straat. Met als toppunt het onlangs weer afgekondigde en streng gehandhaafde boerka-gebod. Vrouwen opsluiten in een vuilniszak van textiel, opdat ze weer ‘dingen’ zijn in plaats van schepselen die hun God ze heeft gegeven om van te genieten. Ik zal er de termen niet op los laten die ik wel uitsprak toen ik dat weer las. En ook toen ik merkte dat men hier in ons land zweeg. Kaag, Klaver, bedenk ze maar, allemaal stil. Want als het de islam betreft is men veelal zeer regelmatig zwijgzaam en soms zelfs behulpzaam. Lijkt me verstandig dat je dan verder ook je mond houdt over die vrouwenrechten hier. Immers, er is nog veel werk aan de winkel in die culturen waar dit normaal schijnt te zijn en vrouwen nog steeds eerder gebruiksvoorwerpen dan medemensen met de zelfde rechten. Waarbij ik voor onze samenleving nog maar even vaststel dat wie gelovig wil zijn dit vooral moet doen. Persoonlijke keuze! Maar weg er mee uit het openbare leven. Hier willen we allemaal gelijke rechten…toch? Nou dan! (beelden: archief)

15 thoughts on “Vrouwenrechten…

 1. Ik ben ‘The Culture Map’ van Erin Meyer aan het lezen.
  Interessante materie, over begrijpen hoe mensen denken en dingen willen bereiken binnen verschillende culturen .
  Bij deze een vraag aan jou. Hoe wil jij het een en ader realiseren?

  Nieuwsgierige groet,

  Like

  • Het is relatief simpel. Als je echt iets wilt veranderen moet je statements maken, niet meer goed praten wat absoluut verkeerd is, eventueel onderdrukkende geloven verbieden, geen ruimte geven aan hen die menen dat elke dag wel een centimetertje meer kan worden opgeeist voor hun relatief achterlijke cultuur. Wil je echt iets bereiken voor en met vrouwen moet je duidelijk maken dat met name in onze vrije democratie elk individu dezelfde rechten en plichten heeft. En wie terug wil naar de eigen culturele waarden de retourtickets klaar liggen. Nederland vocht zich vrij van het juk der geloven en zuilen, de vrouwen ontwikkelden zich zodanig dat ze intussen beter opgeleid raken dan mannen. Ze verbrandden hun beha’s ooit, maar doen die nu onder druk van de opgelegde vertrutting weer gewoon om. Het bekende verhaal van die ene vinder die leidt tot de hele hand. Een boerka is uiting van slavendrijverij. Besnijdenis een misdrijf. Wie dat doet moet dan maar hetzelfde lot ondergaan of erger. De rem moet er op om de vrijheid te behouden die past bij een democratie. We mekkeren hier over vermeende slachtoffers van slavernij maar kijken weg als vrouwen ditzelfde lot anno 2022 ondergaan moeten….dan is het ineens geloof….

   Like

   • Zo’n zelfde helder en duidelijk statement t.a.v. de vervuiling in en rondom Amsterdam en de relatieve slavenarbeid in de regio Groot-Amsterdam zie ik ook graag tegemoet.

    Jammer genoeg ontbreekt het ons aan krachtige bestuurders/politici ….

    Waarbij het overgrote deel van de Amsterdammers er geen oog voor heeft.

    Bezorgde groet,

    Like

   • Ik zie nog zo even niet de prioriteit vergelijking met onderdrukking van vrouwen, maar wil daar wel iets over zeggen. Ik stam nog uit de tijd dat mensen zelf hun stoepen schoonmaakten, de trappen boenden, dat de Gemeentereiniging grondig straten veegde en vuilnis ophaalde. Tegenwoordig is alles vooral verpakt in regels, kost alles extra geld en is de bevolking veranderd. Loop langs een gemiddelde straat, kijk naar het vuil, onkruid tussen de tegels, zwerfafval, kijk naar de raamkozijnen en ruiten en je weet dat de huidige bewoners zich maar weinig gelegen laten liggen aan hun eigen woonomgeving. Maar de woonlasten worden wel elk jaar hoger, ook d e bijdragen voor afvalophalen of verwerken maar als burger krijg je daar steeds minder voor terug. Ik zie hoeveel zwerfafval van de groffe soort gewoon wordt neergekwakt bij containers….’laat de gemeente het maar ophalen, ik betaal niks…’. Verloedering komt met een prijs. In dit geval is die prijs groot. Maar neemt niet weg dat ik vind dat vrouwen in alle culturen en landen dezelfde rechten moeten hebben als mannen. Zonder aanziens des geloofs…

    Like

  • Maar ze bereiken maar weinig. Ellende is dat dit vanuit democratische landen moet komen die dan in feite een motie van afkeuring zouden moeten afgeven richting dat vreselijke geloof met haar extreme stromingen. Bang voor de weerstand en wellicht represailles laat men die vrouwen dus gewoon in de steek. Zie ik hier ook. Men durft het niet te benoemen omdat vanuit linkse hoek dan meteen wordt gegild dat het gaat om islamofobie of zo. Maar wel mekkeren over andere zaken die vrouwen betreffen en op veel minder weerstand stuiten. Intussen zetten we vrouwen uit deze culturen op achterstand en ontnemen bepaalde meiden een gezond en plezierig seksleven..

   Like

 2. Je hebt wel hier een punt, meninggever!
  Is een revolutie het jou waard? Ik bedoel te zeggen dat ik vermoed dat woorden alleen hier tekort schieten. Sommige medelanders laten zich méér dirigeren door oude gebruiken/overleveringen dan “nieuwerwetse” ideeën. De tijd lijkt voor vele ‘mede’-burgers hier plotseling gestagneerd te zijn. Vooruitgang blijkt voor anderen feitelijk terug-in-de-tijd te betekenen. Een niet malse constatering, ja! Ik verkies de weg der geleidelijkheid, en dat schiet niet op, nee! Op de barricades dan maar??
  Vredelievende politiek is er ook op gericht de gemoederen rustig te houden. Een oorzaak met gevolgen……. micro/macro? Complex en in wezen simpel. Een idee realiseren en hiervoor mensen bereid te vinden om gemobiliseerd (bah) te worden is een gevaarlijke strategie, heeft een geschiedenis geleerd!!

  Like

  • Als ik zie hoe de linkse politici hun achterban mobiliseren en met name verpakken in #woke #cancel #BLM #polcor #milieugroepen etc weet ik wel dat het een lastige strijd is. Vooral omdat juist linkse lieden weinig bereid zijn feiten onder ogen te nemen en naar juistheid te duiden. Men verzwijgt liever, kijkt weg en verzet zich tegen de gevestigde macht als die bij toeval Europees blank of rechts georienteerd is. De door mij aangedragen observaties over de selectieve verontwaardiging in die kringen rond thema’s als vrouwenonderdrukking of erger, besnijdenis of slavernij, zeggen genoeg….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.