Dictatuur…

Wat we ook vinden van onze regeringen en/of overheid in tijden van nood, en die corona-ellende durf ik echt wel zo te duiden, een dictatuur heerst hier niet. Je mag het oneens zijn met maatregelen, met de linkse visie van Rutten en zijn coalitiegenoten, je mag tenminste vinden wat je wilt en dat is een groot goed in een democratisch land. Maar er zijn groepen die zich betutteld voelen, die in de minderheid zijn maar menen dat zij gelijkwaardig dienen te worden behandeld omdat zij ‘principes’ kennen die anderen kennelijk niet bezitten. De anti-vaxers in dit land zijn daar een aardig voorbeeld van. Mensen die weigeren om allerlei redenen om een van de vaccins te laten zetten die worden gebruikt om de pandemie en enorme besmettingen met dat Chinese virus te remmen of te temmen.

Op enig moment was 85% van onze bevolking dit jaar voorzien van tenminste een prik. Gratis en voor niets. Veelal goed verzorgd. Die overgebleven 15% weigert per definitie. Een deel om geloofsredenen, immers de Bijbel heeft een bepaalde frase waarin staat dat je slechts bij ziekte een geneesmiddel mag nemen, anderen zijn te lui om naar de GGD af te reizen. Er zijn mensen die de taal of cultuur hier niet begrijpen en daarom niet opdagen en dan zijn er nog de complotdenkers. Die menen dat de overheid ze kan volgen omdat ze zijn besmet met nanoprobes of zoiets als ze die vaccins in laten spuiten. Een overheid die ze volgt? Tja. Zeker geen smartphone in gebruik?? Ook zie ik dat sommige van die lui verwijzen naar de Tweede W.O.

Immers ‘de Joden werden ook vervolgd’ en zo voelen die anti-vaxers zich kennelijk ook. Opmerkelijk, omdat het bij hen vaak om niet meer gaat dan beperkte toegang tot cafe’s, restaurants en feestzalen. De bekende QR-code wordt hen nl. niet verstrekt. Die Joden waarmee men zich dan ineens associeert, en die tijdens WO2 werden vervolgd, vertelden het veelal niet na. Een dictatuur als die van toen gaat uit van vernietiging van tegenstand. Stalin ruimde zijn (vermeende) tegenstanders meedogenloos op. Die werden letterlijk naar de goelags gestuurd, vermoord of van huis en haard ontdaan. Een principe dat ook in moderne dictaturen nog steeds wordt toegepast. China, Turkije, Rusland, Belarus, Iran, Venezuela, Cuba, allemaal voorbeelden van dictaturen. En dat is echt iets anders dan wat we hier meemaken tot nu toe. Kortom, zij die hun verplichte QR-code of zoals ze dat wellicht voelen, vergelijken met wat er in de oorlog met de joodse medeburgers gebeurde, schaal ik in op een laag IQ-niveau of juist een heel hoog ego-gehalte. Immers jou door een al dan niet principiele keuze opgelegde beperking op gelijk niveau stellen als de bewuste moord op 6,5 miljoen medemensen, vind ik nogal wat. Dan ben je pas echt van het pad af. Voor de rest moet iedereen het zelf weten, ik leg als simpele meninggever geen verplichtingen op, maar het is en blijft een persoonlijke keuze. Met alle gevolgen van dien….(Beelden: Internet)

15 thoughts on “Dictatuur…

 1. De angst, zorg, paniek en eenzaamheid giert vanuit alle complexen met seniorenwoningen naar buiten.
  Maar bepaalde politici en BN-ers krijgen overal een platform om hun mening rond te bazuinen.

  De Zorg-medewerkers zijn meer dan overspannen en uitgeput.

  De chronische zieken worden steeds meer achtergesteld.

  En onze regering kwakkelt demissionair met halfslachtige onduidelijke en te late maatregelen.

  Bezorgde en instemmende groet,

  Like

  • Blijft opmerkelijk dat een alleszins redelijk voorstel in te zetten op versnelde opleiding voor IC-mensen in de zorg, het met dank aan de links/liberale coalitie die er al zit en nu weer aan lijkt te komen, weg wordt gestemd. Kennelijk is de nood niet zo hoog in die ziekenhuizen en praat men dat de massa alleen maar aan…

   Like

 2. Dit doet me denken aan Roué Verveer die een tijd terug bij Dit Was Het Nieuws zat. Toen ging het ook over dat sommige mensen roepen dat wij nu in een dictatuur leven. Hij moest heel hard lachen en vertelde dat hij in zijn jeugd had meegemaakt dat er een échte avondklok was (ik ben even kwijt waar hij vandaan komt, maar volgens mij is het Curacao, toch?). Schond je die, dan werd je opgepakt en de dag erna doodgeschoten samen met een heel stel anderen – live uitgezonden op tv uiteraard. “Dát is pas een dictatuur,” zei Verveer.
  Wij zijn verwend, denk ik. Dat gezegd hebbende: ieder zijn ding met het hele vaccineren. Daar wil ik niet over beslissen wat goed is voor een ander. Maar als ik nog één iemand tegenkom die zichzelf vergelijkt met de Joden uit WO II, dan ga ik gillen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik denk niet dat je op de door NL aangestuurde eilanden wordt doodgeschoten als je de avondklok schendt. Dat is meer iets voor echte dictaturen. Ik noemde er al een stel. Ook ik beslis niet voor een ander of die zich al dan niet laat vaccineren. Maar als blijkt dat maatregelen bepaalde beperkingen in zich heeft, je die dan vergelijkt met wat hier in de tweede WO plaatsvond heb je ofwel onder een steen geleefd of ben je intens slecht…

   Geliked door 1 persoon

   • Ha! Sla me dood, het was Suriname (heb hem toch maar even gegoogeld). En als hij het loog (wat me stug lijkt), dan lieg ik het ook, natuurlijk.
    Een derde optie is dom. Of onwetend. Of heel sneu. Of oppervlakkig. Of dol op drama. Of dol op aandacht. Of zielig. Ik denk dat ik dat laatste woord vooral goed vind passen bij mensen die WO II erbij halen om de huidige maatregelen mee te vergelijken.

    Like

   • Ik ben niet zo gewelddadig hoor, of het moet bij een spel horen…..:) Maar ik ken geen landen waar men mensen doodschiet in het kader van Corona-regels. In bepaalde dictaturen (echte) doet men dat wel maar dat past niet bij beschaafde naties. Of Suriname dat toepast? Ik vraag het me af gezien de democratische verhoudingen daar. Dat mensen naar WO2 verwijzen voor welke moderne vorm van beperking of wat ook zegt veel over de intelligentie van bepaalde mensen of hun geestesgesteldheid. Ooit deed de Egoschrijver Grunberg dit rond de naar zijn idee onderdrukking (..) van moslims in ons land. Noemde ze de nieuwe joden. Daarna gingen veel mensen los op dit onderwerp. Zoals recentelijk Baudet weer, die vanuit zijn mallotigheid de meest vreselijke dingen neerzette op het www en onlangs door de rechter op de vingers werd getikt daarvoor. De gruwelen van WO2 t.a.v. de joden, maar ook de voorafgaande polgroms in Oost-Europa en de overlevingsoorlogen die met name Israel moet voeren plus de gevolgen daarvan in de wereld, maken dat elke vergelijking met WO2 direct mank gaat….

    Geliked door 1 persoon

   • Oh, nee, dit was niet ivm corona. Dit was een verhaal uit Roués jeugd. Ik neem aan dat Suriname nu geen mensen doodschiet omdat die zich niet aan de regels houden… O_O Ik zie het opeens voor me – ik ben een beelddenker.
    Ik weet nooit wat ik erger vind: mensen die ontkennen dat de holocaust heeft plaatsgevonden of mensen die WO II en de graag als vergelijking met corona nu gebruiken. Ik geef het maar gewoon op.

    Like

  • Daar ging het mij in het betoog ook om. Wie wil weten hoe beklemmend die oorlog was voor de joodse inwoners van ons land moet maar eens echt de geschiedenis bestuderen. De trauma’s bij overlevenden en nabestaanden zijn nog steeds niet over…Van anti-vaxxers heeft niemand over 10 of 20 jaar nog gehoord…

   Like

 3. Zelfs de politie mag niet zonder reden mijn ID kaart vragen, maar een guppie van 16 voor de deur van een kroeg mag mijn telefoon scannen met zijn telefoon en daarna vragen of ik even wil bewijzen dat die 2 letters de mijne zijn. Belachelijk en werkelijk de omgekeerde wereld gelukkig hoef ik niet naar een kroeg of iets dergelijks maar daar ben ik het dus niet mee eens.
  En dat het niet werkte hebben die ziekhoge cijfers wel bewezen.
  Ik snap de vergelijking met WO2 wel maar lees dagelijks in de materie en weet dus dat we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zoveel regels opgelegd hebben gekregen. Het zou nog iets zijn wanneer die regels op tijd ingezet zouden worden zodat ze daadwerkelijk werken.

  Like

  • In de geschiedenis van mijn stad werden hele wijken afgesloten voor niet-joodse mensen. Met de bedoeling in die wijken alleen joodse mensen onder te brengen. Die moesten een jodenster dragen om eenvoudig herkenbaar te zijn. Ze werden geregistreerd en straat na straat, huis na huis, dag in dag uit opgehaald, op transport gezet, en veelal in KZ’s over heel Midden- en Oost-Europa vermoord dan wel tot ondergaan medische experimenten of dwangarbeid tot de dood er op volgde gedwongen. Ze werden erger behandeld dan dieren. 6,5 miljoen Joodse medemensen industrieel vermoord. Binnen vijf jaar. Daarnaast ondergingen andere zgn. ‘Untermenschen’ hetzelfde lot. De Russische ‘bevrijders’ sloegen niet voort niets zo hard terug toen ze eenmaal de Duitsers in het defensief dwongen. Tegen het licht van deze verschrikkingen is het tonen van een QR-code aan mensen die er ook toe zijn gedwongen allemaal minder erg. Maar dat is mijn mening hoor…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.