Weesper moppen…

Een lekkernij, vast, maar in overdrachtelijke zin toch even iets anders.

Als het niet zo wrang zou zijn. Weesp is een buurgemeente van Amsterdam, ligt op pakweg 12 km van het centrum van de hoofdstad achter het Amsterdam-Rijnkanaal en heeft sinds een paar jaar besloten onderdeel te willen worden van de socialistische buurgemeente. Dat op zich is nog wel te snappen, net aan de overkant van het kanaal ligt o.a. Driemond en dat is al onderdeel van Amsterdam, dus de aansluiting is gevoelsmatig zo gemaakt. Nu moet ik wel even toelichten dat Weesp voor ons een bestemming is waar we al jarenlang met graagte vertoeven.

Het stadje is een beetje Amsterdam in het klein, ligt aan de Vecht, heeft via kanalen een directe verbinding met de grote buurman, maar er wonen ook de nodige oud-Amsterdammers die wel de sfeer niet de nadelen van de hoofdstad willen meemaken in hun leefomgeving. Wij komen er al meer dan 40 jaar met graagte en genieten van de kleinere winkels, de sfeer langs het water en evenementen als de Sluis- en Bruggenfeesten. Helaas is ook Weesp tegenwoordig zo duur qua woningaanbod dat een evt. verhuizing onmogelijk lijkt. Maar daar komt nu toch een groot nadeel bij, men nam de parkeergekte van de hoofdstad over en doet dat zonder enige aankondiging of duidelijke bebording. Van het ene op ander moment voerde men dat betaalde parkeren in en ging net als in Amsterdam het geval is over tot een meer dan strikte handhaving. De automobilisten die parkeerden waar het alleen nog maar betaald mocht hadden domme pech. Een dikke boete het gevolg. En ja hoor, het overkwam ons ook. Gewoon de auto neergezet aan de rand van het centrum waar we al die jaren al parkeerden en waar wij de meters niet hadden opgemerkt omdat die ergens verscholen aan het einde van de straat waren geplaatst.

Gewoon niet mee bezig. Weet je ook veel als buitenstaander. Nou dat kostte geld, want toen we een week later weer hier kwamen en de auto wilden neerzetten werden we door omstanders gewezen op dat betaald parkeren. En dat deden we dan maar, verrast, maar toch. Weesp trok te veel om dan maar over te slaan. Maar die week eerder was het bingo. Of we maar even ruim 6 tientjes naheffing (uurtarief E.1,20 en ik had volgens de beschrijving E.1,50 hebben moeten betalen..) wilde overboeken. Tuurlijk niet. Bezwaar maken en met reden. Uit de lokaal verschijnende krant bleek dat vele boetes waren kwijtgescholden omdat sommige mensen diverse bekeuringen hadden gekregen, net als wij onwetend van dit typisch Amsterdamse onheil dat ook Weesp heeft bereikt. Of we gelijk krijgen van de gemeente is de vraag, op moment van dit blogverhaal is de uitslag nog niet duidelijk. Onwetendheid als excuus?? Zal vast niet kunnen. Amsterdam is autovijandig geworden door de linkse doctrine die daar nu het stadhuis heeft ingenomen. Weesp zal die ellende wel overnemen. Als dat zo is zal het inhouden dat we het stadje aan de Vecht minder zo niet helemaal nooit meer zullen aandoen. Ondanks de aantrekkelijkheden. Maar dit beleid is niet klantvriendelijk en zonder echt veel uitleg te snel ingevoerd. Een mop kan ik het niet noemen. En door die boete kunnen we het gelijknamige snoepgoed ook niet meer betalen (..). Het kan verkeren…

11 thoughts on “Weesper moppen…

 1. Tja, de zelfstandige gemeente Weesp heeft er voor gekozen om aan te sluiten en op te gaan in de gemeente Amsterdam.

  Dat er een stroomlijning van gemeentelijke Algemene Politie Verordening zal plaats vinden was op voorhand bekend.

  Onze Regering in Den Haag heeft besloten dat kleine gemeenten moeten fuseren. In het Gooi heeft dit al jaren nogal wat gesteggel opgeleverd. Maar Weesp heeft zelf gekozen voor aansluiten en opgaan in de gemeente Amsterdam.

  De keuze is natuurlijk wel dwingend opgelegd door de diverse Kabinetten Rutte ….

  Vriendelijke groet,

  Like

  • De keuze van de burgers is te respecteren. De invoering van het stringente parkeerbeleid niet. En zeker niet de directe controle en beboeting. Dan moet je ook bebording op orde brengen en in de regionale media meer aandacht vragen voor het fenomeen.

   Like

  • Ja, je wilt toch je vrijheid en kunt met een auto 10-25 keer meer bekijken in eigen land of elders dan normaal met het OV. En ik ben nog nieuwsgierig. Maar graag zonder onverwachte bijverschijnselen als gluiperige bekeuringen…

   Geliked door 1 persoon

 2. Gisteren, 23 juni, de bezwaren werden door de Gemeente Amsterdam van tafel geveegd. Betalen is de boodschap en of je dat nu wist of niet, doet er niet toe. Wij hebben betaald! Maar zetten Weesp vervolgens voorlopig niet meer op ons lijstje voor leuke bezoekjes. Men heeft het wat ons betreft flink verpest. Mijdt Weesp dus of bedenk dat je daar net als in Amsterdam fiks moet betalen voor een uurtje parkeren, want reken maar dat men dit als extra inkomstenbron zal zien en de tarieven snel zal laten stijgen..

  Like

   • Lopen is te ver, de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is fietsend voor ons wel een berg van de tweede categorie, zeker als het warm is en bootliefhebbers kennen we niet in de vriendenkring…dus we slaan Weesp al autorijdend maar over…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.