Internetkopen…

We mochten niks van de vorige regering, want het virus, en dus was Nederland aardig op slot gedraaid. Oorzaak en gevolg intussen wel bekend.

Maar ja, wat moet je dan als je de dringende behoefte voelt om een paar miniatuur kunstwerken te kopen op gebied van jouw persoonlijke interesses. Ik kon niet even naar dat lekkere winkeltje in Aalsmeerderburg, niet op zoek bij specialisten, ik mocht niet naar Duitsland waar ze vaak aardige zaken voor me hebben en als het ging om leeswerk mochten we ook niet naar de welbekende boekhandels waar ik zo heerlijk kan neuzen voor die of die titels. Dus, leg je oor te luisteren en zoek het op basis van advies online. Nou dat was een leerschool. De zaken die ik wilde hebben, dit keer ging het om wat piepkleine maar erg fraaie vliegtuigmodellen, zocht ik het eerst op de website van die favoriete winkel in Aalsmeer.

Prachtige site, werkte snel en goed en al snel was mijn piepkleine ‘winkelwagentje’ gevuld. Toen kwam de truc. Bij betalen zag ik dat die lui voor verzenden meer dan 10 euro rekenden. Voor een afstand van net aan 16 km. Dat werd hem dus niet. Op naar iets anders. Ali Express. Veel van de verzendingen gratis, maar wat een waardeloze website met onvoorstelbaar vreemde prijzen. Je kunt er op afstuderen. Maar dat wilde ik natuurlijk niet. Wel mijn verlangde spullen. Volgende website, Bol.com. Nou daar kom je ook bedrogen uit, want die hebben dan weer net niet wat ik zocht. Net zo min als de trouwens aardig prijzige Amazon. Nee, van die warenhuizen-on-line moet ik het net zo min hebben als van de vroegere V&D of Hudson Bay. Dan maar op zoek naar de fabrikant van dat spul in Duitsland. En ja hoor, prima website, alles goed geregeld, gratis verzendkosten. Dus besteld, betaald en even wachten op de beloofde bevestiging van bestelling. Die kwam niet.

Nou ja, na een rappel van mijn kant een week later. Wederom geen echt antwoord, meer een melding dat het pakket bij de Duitse post lag. Track & Tracenummer en linkje er bij. Leek mooi. Maar daar bleef het bij. Drie weken lang bewoog er niets meer. Ik werd het zat. Weer een rappel, in mijn beste Duits. Waar blijven mijn spullen? De Duitse post liet niets van zich horen, de fabrikant ook niet. Tot, op de 22e februari. Er werd aangebeld, ik opende de voordeur, en daar stond het pakje. Bezorger intussen verdwenen. Wonderlijk. Blij natuurlijk, maand onderweg geweest. Nadat ik de spullen had uitgepakt, en in de bijpassende vitrine geplaatst kwamen de diverse berichtjes van de Duitse post. Het pakket was onderweg, een dag later, het is bezorgd en wij staken de informatievoorziening….. Van de fabrikant moet het antwoord nog steeds komen. Het kan verkeren. Maar dan de verrassing. Drie dagen later, nog een pakket. Zelfde afzender, idem qua inhoud. Zonder aankondiging. Gewoon een vervangende set, kennelijk vanuit de gedachte dat die eerste verloren was gegaan. Wie het weet mag het zeggen. Eerlijk als ik pleeg te zijn maar weer geschreven naar de afzender. Duur cadeautje… Dank daarvoor. Maar moet wellicht weer retour?? Voor mij is dat online kopen dus niet zo’n geweldige gedachte. Maar voor anderen vast wel. Wie ook het een of het ander meemaakte mag het zeggen. Ik ben benieuwd…… Hoe dan ook zijn de modellen prachtig. En daar ging het me om…. (beelden: Yellowbird)

21 thoughts on “Internetkopen…

 1. Tot 2 keer toe een teleurstellende ervaring.
  Besteld met achteraf betalen een incasso moeten betalen.
  Ondanks mijn meldingen dat er niets gekeverd is.
  Besteld met vooraf betalen en een leeg verzonden verpakking ontvangen.

  Ja, er is heel veel vervangende, maar ook nieuwe werkgelegenheid ontstaan vanwege Corona Voorschriften. Er wordt door ontzettend veel bedrijven mega omzetten gedraaid.

  De bijkomende criminaliteit is vervelend genoeg niet te bestrijden. Advocaten kunnen de negatieve uitwassen binnen de huidige mazen van de Nederlandse Wet niet aanpakken.

  Bezorgde groet,

  Like

  • Als ik kijk naar mijn echtgenote die wel de nodige zaken bestelt, zie ik in 99% van de gevallen dast het prima gaat en men ook goede nazorg verleent. Bol.com en Coolblue prima voorbeelden. Als de webstructuur goed is, dan veelal ook de nazorg. Maar kleine toko’s heb ben dat vaak niet en zijn ook niet in staat of bereid om geld terug te storten bij verkeerde leveringen. En dan wordt het ingewikkeld..

   Like

 2. Je hoort en leest de wonderlijkste ervaringen het laatste jaar.
  Ik bestelde heel weinig, een paar artikelen – de gpedkoopste ivm risico van kwijtraken. Ze arriveerden ook hier eerder dan de aankondiging ‘Uw pakket is onderweg’. 🙂

  Like

 3. Ik doe het echt zo min mogelijk pasgeleden bleek iets gewoon ruk voor het geld en het ging terug. Ik wacht nog op het geld maar heb wel de mail dat het geld teruggestort is. Ook bijzonder. Dat ze het nog eens sturen vind ik wel netjes, maar ik zou niet betalen voor de terugzending. Allicht ben je eens in de buurt en kan je het afgeven.

  Like

 4. Kledij online koop ik niet of toch weinig. De enkele keren dat ik dat toch deed viel het bestelde mee. Mijn dochter heeft reeds enkele malen moeten terugzenden maar dat vind ik dan weer zo’n gedoe dat de lust me ontbreekt om dit nog te doen in de toekomst.

  Like

 5. Het klinkt heel leuk en hip, maar de realiteit is inderdaad anders. Bij de grote jongens gaat het vaak wel goed en ook het standaard spul wordt in bulk de hele wereld over verzonden. Bij de aparte maten / speciale dingetjes ligt het vaak iets anders. Het valt ook niet mee om een Indiër of een Chinees aan de andere kant van de wereld uit te leggen wat en hoe je het product hebben wil. In dit geval van deze vliegtuigjes had de koper gewoon even een belletje moeten doen dat hij ze kwam ophalen ( een particulier mag wel aan een particulier verkopen of indien de koper een KVK nummer bij de hand had kon hij gewoon fysiek naar de “groothandel” gaan) Verzenden had ook gekund maar dan had de verkoper dat als “particulier” pakketje moeten doen, omdat de post het zo druk heeft hebben ze een limiet aan de winkels gegeven maar niet aan de particuliere verkopers…

  Like

  • Het ging om een bestelling bij de fabrikant van dat spul met een geweldige website. Duits degelijk. Maar in de uitvoering toch een beetje minder…Even halen in de buurt van Stuttgart gaat me wat ver…

   Like

 6. Blijft een feit dat ik ook veel liever naar een fysieke winkel ga. Ik wil een product graag zien voor ik het koop. Vaak vraag ik me ook af hoe dat gaat met garantie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.