Dagboekanier…

Als je wilt weten wat er zoal wanneer speelde op het gebied van je omgeving, of bijvoorbeeld het weer, dan wel de politiek, moet je eens terugkijken in oude agenda’s of dagboeken. Mits je die dagelijks bijhoudt natuurlijk.

Ik zelf ben een dagboekanier en schrijf elke dag op wat er zoal voorbij is gekomen. Vaak beknopt, altijd leuk om later terug te lezen. Zie je ook wat je op enig moment bezig hield, boos of verdrietig maakte of waaraan je nu goede herinneringen hebt. Toen ik onlangs weer eens wat oude archieven doorspitte vond ik ook weer een stapel zakagenda’s terug. En bedacht me dat voor dit blog werk het wel eens leuk kon zijn te zien wat ik indertijd allemaal beleefde. Spannend of saai? Geen idee. Dus nam ik als concept even deze publicatiedatum en keek met jullie terug.

Bijvoorbeeld naar 23 februari 2004. Ik was toen nog flink actief met mijn advies- en trainingswerk en had overleg met een potentiële klant die een of ander concept wilde uitventen. Daarna had ik een begrafenis van een oude dame die wij al jaren hadden gekend en haalden na afloop maar even een lekker hapje met wat thee bij de bekende bakker Kwekkeboom in Amsterdam-Zuid. Zo verwerkten we verdriet…Maar…daarna werkte ik gewoon verder op mijn thuiskantoor. Zie vorig blogje…

Een jaar later (2005) was ik voor een uitgeverij druk met maken van bladen voor MKB Nederland en kregen we een nieuwe titel aangeboden daar die ik ook onder mijn hoede mocht nemen. In de middag was er een presentatie in de RAI voor een netwerkgroep waar ik indertijd lid van was. Lekker breed dagje. Een jaar later, in 2006, was ik weer actief met die bladen van MKB Nederland. Overleg met en bij de opmakers daarvan was in die periode een aantal malen per week van toepassing. Wat we wel zagen was dat de opbrengsten van de advertentieverkopen aardig tegen vielen.

MKB Nederland bleek geen echt fijne partner op dat punt. Zou nog een cruciale rol spelen in de maanden die volgden. In 2008 was er het nodige te doen voor de door mij indertijd met marketingplannen en adviezen bediende Winkeliersvereniging Bos en Lommer maar wilde een auto relatie ook een plan van aanpak voor zijn dealerbedrijf. Een nieuw communicatienetwerk was in de maak en dat vroeg om een meeting. Andere tijden.. deed je toen nog… In 2009 was de situatie totaal anders. Uitgeverij over de kop, ik bleef zitten met een stapel oninbare vorderingen en daardoor even het spoor bijster over wat  nu te doen. Een jaar later was ik weer volop actief en deed aan promotie van mijn kennis en kunde onderweg. Helaas ging het met onze hond Purdy minder goed. Die liep toch wat op haar laatste pootjes.

Ennuh..Sven Kramer miste een buitenbaan en verloor zo goud op de Olympische Winterspelen. Vergeten we als volkje niet snel. In 2011 was ik weer druk met redactioneel werk voor een nieuwe MKB-krant in Haarlem. Was leuk werk. Ook diverse advertenties gemaakt voor auto klanten. Was toch lekker druk op de 23e februari van dat jaar. In 2012 was het allemaal weer anders. De crisis had toegeslagen en het aantal opdrachten matig. Maar ik bleef zoeken. 23-2-13 was op een zaterdag. En dan deed ik niet zo veel meer dan het koude weertype van dat jaar op die datum ondergaan. Was gewoon echt koud. Ik schreef intussen ook weer de nodige verhalen voor Auto-blog.nl waar ik al een aantal jaren voor actief was. Vooruit schrijven gaf altijd rust voor de publicatiedagen.

Op zondag de 23e februari 2014 waren we in Amstelveen om daar de smartphone van vrouwlief te laten upgraden. Zondagopeningen hebben zo hun voordeel. Op de terugweg naar huis kwamen we midden in de drukte terecht die werd veroorzaakt door een of andere voetbalwedstrijd van Ajax. Geen lusten maar lasten….. En zo heb ik een aantal jaren achter elkaar gezet waarbij de datum centraal stond. Grote verschillen onderling. Veel zal bekend zijn, soms nieuw. Ik blogde er soms ook wel eens over op dit platform of elders. Zelf zal jij als medeblogger of social-media-gebruiker ook wel van dit soort overzichten kunnen maken denk ik. Want in ieders leven zit afwisseling of ontwikkeling. Valt veel van te leren, zeker achteraf. (Beelden: Archief)      

20 thoughts on “Dagboekanier…

 1. Tof dat je zo kan nagaan wat je andere jaren gedaan hebt! Ik heb wel werkagenda’s bijgehouden sinds 2011. Maar privé moet ik het vooral hebben van Facebook die me laat weten wat ik de voorbije jaren gepost heb 🙂

  Like

 2. Het woord dagboekanier is niet helemáál gewoon, meer als grap bedoeld maar wel een goede grap. 🙂
  Het lijkt me best aardig dit allemaal terug te lezen
  Ik spaarde de agenda’s tot ik ze serieus ging bekijken. Toen heb ik ze weggegooid. Ik zag alleen notities voor afspraken, verjaardagen, (bedrijfs-)feestjes en meer en meer sterfgevallen. Dan heb jij het beter gedaan.

  Like

 3. Mijn blog is eigenlijk min of meer mijn dagboek. Verder hield ik niet zoveel bij op papier want schrijven met een pen valt me véél zwaarder dan met een toetsenbord. Purdy kan ik me herinneren, die hadden jullie bij je op de laatste Meeting in Delft en ik herinner me dat ze toen inderdaad al problemen gaf waardoor jullie eerder opstapten dan de rest. Maar het gebeurt inderdaad met enige regelmaat dat ik even iets terug zoek in mijn logjes/.

  Like

 4. Ik hou sinds en aantal jaar de feiten per dag bij. In het begin vooral werk gerelateerd maar sinds een paar jaar ook meer details. Sinds vorig jaar hou ik ook bij wie ik gezien en gesproken heb, voor corona al maar dat werd met corona nog veel belangrijker.

  Like

 5. Dagboeken en agenda’s heb ik nooit bijgehouden of gehouden. Wel was ik onlangs bezig met oude foto’s van mijn blog te bekijken. Dat werkt ook als een dagboek. Veel van waar ik 10 jaar geleden over schreef lijkt een eeuwigheid geleden en wist ik totaal niet meer.

  Like

   • Ik ga ook niet alles wat bij mij hier gebeurt online zetten. Dat doen sommige mensen al genoeg op Facebook. Soms tenenkrullend. Daarbij komt dat vrouw en dochter zeker en vast niet blij zouden zijn moest ik alles over hen publiceren. Met reden natuurlijk. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.