Self service…

Tuurlijk, een taboe voor velen, maar als je bekijkt hoe lang we er al mee worstelen of dit acceptabel menselijk gedrag is of niet, wel een onderwerp om eens aandacht voor te hebben; masturbatie onder mannen en vrouwen. Het waarom zit toch vooral in de becijferingen die tijdens het hoogtepunt van de corona-ellende over ons heen kwamen. Al is de vraag in hoeverre mensen eerlijk antwoord geven op relevante vragen rond dit onderwerp. Zeker in deze toch wat vertrutte tijden best een extra groot taboe. Mensen die door virus en overheid opgehokt werden kregen volgens de media ineens ofwel minder zin in seks met de partner, dan wel meer, maar in het algemeen nam de frequentie van het zich zelf plezieren cijfermatig zeker toe. Nu is dat nog niet zo spannend omdat in die cijfers ook mensen zitten die geen partner bezitten en dus wel het risico lopen droog te komen staan in deze zware tijden. Maar ook onder gehuwden stegen de momenten van zelf opgewekt geluk flink. Men nam de tijd voor zichzelf en dat is verder uiteraard prima.

 

Zeker als je ziet dat het juist ook onder vrouwen opgeld doet. En dat is iets waar we toch even bij stil mogen staan als we bedenken dat pakweg een eeuw of anderhalf geleden vrouwen niet werden geacht zich seksueel te vermaken of te ontladen. Dat was voorbehouden aan mannen en de vrouw diende als opvangplek voor al het door hun partner voorgebrachte zaad, wat dan weer moest leiden tot zwangerschap. Dat een vrouw ook behoefte kon hebben aan een verlossend hoogtepunt was iets dat niet werd besproken. En masturbatie voor man en vrouw zat naar de normen van de toen zwaar het maatschappelijke (KERK)normbesef bepalende beleid en gevoel, in de verdomhoek. De geschiedenis van Onan uit de Bijbel vaak aangehaald als zondig en verspilling van zaad dat weer kon leiden tot nieuwe kleine mensjes die je tenminste kon dopen en aan de kerkvolkeren toevoegen. Op enig moment begon in de psychiatrie van toen een fenomeen de kop op te steken dat men omschreef als vrouwelijke hysterie. Vrouwen werden soms letterlijk bijna gek en kwamen dan in aanraking met de professionele hulpverlening van die jaren.

Toen die tot het inzicht kwam dat er iets fysieks ten grondslag lag aan die hysterie bedacht men na enige tijd en veel onderzoek een elektrisch instrument dat je nu mag zien als voorloper van alle hulpmiddelen die je via internet of speciale winkels gewoon kunt kopen voor de moderne naar ontspanning snakkende vrouw. Toen was dat zeer revolutionair, controversieel maar zorgde ook voor dusdanige verlichting van het leed (deels door de Victoriaans/christelijke moraal veroorzaakt) dat vrouwen na enige tijd als genezen de klinieken uitliepen en ineens wisten wat ze zouden willen van hun mannen. Niet dat die nu meteen begripvol reageerden. Indertijd was de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen nog best wel een dingetje. En in sommige culturen is dat nu nog zo. Een vrouw dient geen plezier te beleven aan de seksactiviteiten, de man dient dat plezier te voelen, de vrouw even niet. Die mag (be)dienen.  Bedenk maar eens dat in sommige culturen de vrouwelijke genitalien worden verminkt om dat plezier voor altijd weg te nemen. Hoe barbaars mag het zijn?

Dan is zelfs het plezier van het eigen lijf je voor altijd ontzegd. Chagrijn en wellicht hysterie het gevolg. Maar laten we het leuk houden. Het fenomeen van het zelf plezier maken zorgt voor veel ontspanning, bestrijdt slaapgebrek, je hoeft er geen ingewikkelde relaties voor op te bouwen en je mag alle tijd nemen van de wereld. En als we iets hadden in die coronatijd, was het dat wel. Overigens ben ik wel benieuwd naar onze wereld over een maand of wat. Want al die seksgedachten zullen toch ook wel weer leiden tot de nodige zwangerschappen. Behalve daar waar men slechts aan het eigen plezier heeft gewerkt natuurlijk….daar niet.  (Beelden: Internet – info uit het plaatje met cijfers dateert van voor de Cofid19-crisis )

9 thoughts on “Self service…

 1. Dat de corona crisis invloed zal hebben op het sexuele leven van velen is een feit. Denk maar aan de zogenaamde huidhonger waarbij men verlangt naar lichamelijk contact in zijn vele vormen. Het oude beeld van vrijheid blijheid lijkt voorgoed weggeschreven in de geschiedenisboeken. Zie ook hoe preuts zelfs jonge mensen reageren op naakt. Een blote tepel kan al voor opschudding zorgen. Nog een beetje en we zijn terug bij af. .

  Like

  • De westerse cultuur staat sterk onder druk door het Amerikaanse puriteinse denken maar ook door de import van mensen die er niet mee kunnen omgaan dat het naakte lijf niet zondig of eng is maar heel normaal. Vandaar dat we alles wegpoetsen dat de laatste 50 jaar juist onder de zure lappen vandaan kwam en de verstikking van de toenmalige kerken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dát de lockdown het invloed heeft op het seksleven van veel mensen is natuurlijk heel logisch. En dat die invloed zowel positief als negatief kan zien eigenlijk ook wel. Ik grijp maar weer eens terug naar de opvoeding van mijn kinderen die ik geleerd heb “die énige die bepaalt wat jij aan je lichaam prettig of fijn vindt ben jij zelf, en dan kan het ook nooit verkeerd zijn. Verder hoef je nóóit iets goed te vinden dat je niét prettig vindt, het is en blijft jouw lichaam.

  Geliked door 1 persoon

  • En zo is het. Daarbij zit ons lichaam in elkaar op een wijze die allerlei geneugten kan opwekken. Zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken. Zeker als je jong bent en de hormonen b.w.v.s. uit je oren lopen…

   Like

 3. Hoi hoi, ik ben na heel lang niet meer geblogd te hebben via Rietepietz haar linkenpagina bij jou blog terecht gekomen. Ik sluit me in deze bij Rietepietz aan. Ook ik heb mijn kinderen opgevoed met woorden van gelijke strekking, en ik zie dat mijn kids de boodschap nu weer doorgeven aan hun kids. En natuurlijk heeft de lockdown invloed op dit hele gebeuren. Ikzelf heb het voordeel van al heel wat jaren alleen te leven, maar ik zie dat het bij best veel mensen op begint te breken…

  Like

  • Welkom op mijn blog. Dank voor de reactie! Opvoeding is alles. Openheid over zaken die des mensen zijn van groot belang. Wij leren hen ook b.w.v.s. de tien geboden of hoe ze hun handen moeten wassen, maar de zaken die gaan om vertier op seksueel gebied blijft een dingetje. En toch blijkt het aantal ‘doeners’ en de frequentie te stijgen. Lijkt mij een positieve ontwikkeling…:)

   Geliked door 1 persoon

 4. Het was te verwachten natuurlijk, zwangerschappen daarentegen niet, De meeste mensen zijn wel wijzer in deze tijd, lijkt me. Trouwens, niemand kan zichzelf een baby maken. 🙂
  De massagestaaf bij hysterie was me bekend (niet persoonlijk☻), het ding scheen uitstekend te helpen. Voor een poosje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.