Hekel aan…

In de afgelopen weken werden we weer eens geconfronteerd met groepen jongeren die maling hadden aan de adviezen van de overheid ten aanzien van het gedrag teneinde geen Coronavirus op te lopen of te verspreiden. Het bleek bij deze groepen tegen dovemansoren gezegd. Ze hebben een ingebouwde afkeer van onze overheid, erkennen vermoedelijk ook het gezag daarvan niet. Andere cultuur, andere opvoeding, dus…. Dat geldt ook voor hun instelling ten aanzien van zaken die wij in ons liberale land normaal geaccepteerd gedrag vinden. Zoals het feit dat mannen op mannen en vrouwen op vrouwen kunnen vallen. Gewoon de weg van de liefde volgen en dat ook in het openbaar uiten. In bepaalde kerkelijke kring al niet zo lekker liggend, bij sommige culturen vaak leidend tot agressief en soms gewelddadig gedrag. De slachtoffers veelal lichamelijk beschadigd en mentaal gefrustreerd, de daders zelden vervolgd…. ”Omdat ze het al zo beroerd hebben met die integratie en omdat hun geloof al zo wordt afgewezen’.

Huh? Als er een groep niet wordt vervolgd of op uitingen beoordeeld dan juist deze. Laten we het eens bekijken vanuit Joodse kring. Ook daar lopen mensen rond die aan den lijve ondervinden hoe die genoemde groep jongeren meent om te moeten gaan met medeburgers met een joodse achtergrond. Ingebakken haat, het wordt er kennelijk thuis en in de familie of omgeving met turbodruk ingepompt, zorgt voor agressie en geweld. Wat is dat toch? Staat het in dat gekoesterde heilig boek van die lui. Zoals bekend mag heten heb ik zelf ook een gelovige achtergrond. Ik maakte me daar ooit als jong mens van los, maar houdt me ‘ergens’ wel aan de tien geboden en voel ook het verschil tussen goed en kwaad. Voel me zelfs akelig als ik ergens 150km/u rijdt waar je maar 100km/u mag. Hou me toch liever in. Ook al heb ik een hekel aan onzinnige beperkingen, zeker aan de soms door de overheid opgestuurde bonnen. Want mij weet die zelfde overheid die alles uit de genoemde groepen met de mantel der liefde bedekt, altijd weer te vinden.

En dat noem ik dus klassenjustitie. Geldt dus ook voor dat antisemitisme. Pak dat nou eens aan en benoem de dadergroepen. Het zal niet verrassen waar die vooral te vinden zijn. Dat je dan aangeeft dat het ‘ook elders’ voor komt is geen reden de hoofdgroep van daders aan te pakken. Toch? Geldt ook voor dat anti-homo/lesbo-geweld. Onacceptabel! En volgens de wetten in ons land strafbaar. Doe daar dan wat mee. Ik wil geen begrip tonen voor de wensen en verlangens van deze groepen ten aanzien van hun geloof of cultuur als dat omgekeerd ook niet het geval is. Geldt voor veel Nederlanders. En die zijn het al bijna 20 jaar zat dat de overheid er niets mee wenst te doen. Kennelijk in de greep van linkse rakkers en polcorridders. Ik heb een oprecht hekel  gekregen aan die lui. Net als aan milieufreaks, Grethisten, namaak-socialisten, notoire leugenaars, bumperklevers, onnodige linksrijders, maling-aan-corona-burgers, maar zeker ook aan hen die anderen het recht van bestaan ontzeggen. Stel je voor dat ik hetzelfde gedrag ging vertonen als die beschreven groepen dat doen. Hoe zouden mijn lezers en reaguurders dan om gaan met de meninggever?? Ben toch benieuwd….

11 thoughts on “Hekel aan…

 1. Dat zou er vanaf hangen hoe je op mijn terechtwijzing zou reageren! Maar ik vrees dat het tij niet te keren is, minstens dertig jaar van slechts één kant tolerantie eisen is zoiets als “zachte heelmeesters maken stinkende wonden.”

  Geliked door 1 persoon

 2. Via via op je blog terechtgekomen. Interessante blogs. Maar lees ik nu goed dat je allerlei ellende op de schouders van buitenlanders/vluchtelingen/gastarbeiders schuift? Natuurlijk komt een deel ellende van hun vandaan, ook redelijk logisch als je ziet dat velen van hun geen echte kansen krijgen/ niet weten aan te pakken en daardoor buiten de boot vallen! Een deel van het door jou genoemde enge gedrag komt zeker ook uit die groepen vandaan, maar vergeet het zogenaamde ”eigen volk” niet! Uit alle lagen van de bevolking komt wel eng gedrag maarzolang weinig mensen durven in te grijpen/er wat van tezeggen en dit zelfs al op de basisschool begint….. zie ik niet snel een verbetering optreden. Hier kwamen eenzaamkomende minderjarige vluchtelingen in 2015. Je had de argwaan van mensen eens moeten horen! Gelukkig draait een groot deel van deze jongens nu gewoon mee maar echt welkom hebben ze zich niet gevoeld!
  Als je jouw blog heel anders bedoelde zeg ik sorry tegen jou. Juist als Christen verwacht ik niet zo’n negatief beeld

  Like

  • Ik heb met de immigratie een zeer dubbel gevoel. Omdat naast immigratie, integratie MOET plaatsvinden. Niet eenzijdig, zodat wij Nederlanders hier geboren en getogen, ons moeten inperken en aanpassen, maar omgekeerd. Wie hier wil slagen moet alles doen om te integreren. Daar zit het niet goed mee. Men ziet ons land kennelijk als luilekkerland, maar heeft domweg afkeer van onze liberale en christelijk/joodse normen en waarden. Overigens speelt dit in bepaalde groepen. Er zijn ook mensen die hier helemaal zijn aangekomen en integreerden. Integratie is ook de taal spreken, partners kiezen uit andere groepen en dan niet meteen de geloofseis er aan hangen. Dat was in ons land 50 jaar geleden nog zo, nu niet meer. Wij zijn hier niet van de haat of de afkeer, wij zijn van de open discussie. We stelen (in principe) niet, we maken niks stuk wat niet van een ander is, we handelen niet in drugs etc. Ik heb zelf in wijken gewerkt waar vooral islamitische mensen woonden. De Nederlanders hadden het er lastig, joods mensen ronduit moeilijk, homo’s werden verbaal of fysiek het leven onmogelijk gemaakt. Een te organiseren braderie moest je uitgebreid beveiligen. Heb ik dan geen positieve ervaringen? Tuurlijk wel! Diverse. Die zijn er ook. Maar toen ik ooit hoorde van een stadsdeelvertegenwoordiger dat de groep jongeren die ik bij elkaar had gebracht om een braderie te beveiligen (cultuur, taal etc) samen goed was voor 20 jaar gevangenisstraf, gaf dat best te denken. Daarbij maakte ik mee dat men met een auto een TV/videozaak binnen reed en alle toen nieuwe LED-TV’s meenam om er vervolgens met dat spul in de auto vandoor te gaan. Dat was 12 jaar geleden. Nu zie ik dit als normaal gedrag. Plofkraken, overvallen, vernieling. Nee, ik ben niet hoopvol. Zie best de sprankjes hoop, maar pleit toch voor een harde aanpak. Met alleen opvoeding en opleiding kom je er niet. En helemaal niet met niet horen-zien of zwijgen…Maatschappelijke problemen verdwijnen zelden. En ik vind onze buigzaamheid veel te groot. Sorry!

   Like

   • Strenger berechten: helemaal mee eens! Maar niet alleen de nieuwkomers maar ook ”de gewone Nederlanders”!!! Hulp aan vluchtelingen en sociaalzwakkeren is zeer noodzakelijk maar door wie? Professionele hulp is er niet genoeg, vrijwilligers zijn er niet voldoende want ”geen tijd” ” niets over voor die buitenlanders die onze vrouwen-huizen-banen pakken”, enz! Helaas! Gelukkig zijn er nog wel hulpinitiatieven zoals hier vanuit de kerk of vanuit niet religieuzen; kortom mensen met een hart! Misschien had ik iets meer vanuit jou verwacht, jij die een religieuze achtergrond hebt, niet een hele groep veroordeeld door een aantal rotte appels, geen oude voorvallen met nu vergelijkt….. Ik weet het, ik verwacht soms te veel van anderen! Zelf ben ik 2 jaar vrijwilligster geweest bij eenzaamkomende jongeren (vooral Afganistan), heb daaruit twee knullen hier in huis als gezinsleden (21 jarigen) die we ook helpen met officieele afspraken/ asielaanvragen, enz. Natuurlijk zien we bij hun ook andere opvattingen dan hier normaal, maar er over praten en proberen bij te sturen…. net als bij eigen kinderen! Ach, een ieder heeft recht op een eigen mening dus ik hou me maar stil. Wilde alleen toch graag mijn zichtpunt geven en dat heb ik nu gedaan. Fijne avond nog

    Geliked door 1 persoon

   • Je haalt denk ik twee zaken door elkaar. Overigens dank voor de reacties, maar laten we wel vaststellen wat het verschil is tussen ‘vluchtelingen’ en immigranten met economisch gewin. Tot die laatste groep zie ik met name Marokkanen en Algerijnen horen. Blijkt in heel Europa ook een echt probleem te zijn. Los van Albanezen of Afghanen die het maar proberen. Echte vluchtelingen zitten vast in kampen aan de grens van Syrie. Of Jezidi’s wiens vrouwen door IS als minderwaardig zijn behandeld, misbruikt, verkracht en tot slavin gemaakt. Of Mensen uit Iran die het juk van de ayatollah’s beu zijn. Dat zijn vluchtelingen. Hebben we daar problemen mee? Nee! Zelden of nooit. Ik denk dat we geen discussie moeten voeren over wat vluchtelingen zijn, wel over hoe men zich hier aangekomen en opgenomen gedraagt. En wie niet naar de Nederlandse wetten wil leven of onze normen en waarden afwijst heeft hier naar mijn mening niks te zoeken. Ik vind dat je niet de wetten moet aanpassen aan nieuwkomers, maar dat dit omgekeerd moet. En de dagelijkse praktijk is helaas anders. En dat zie je ook in Belgie of Frankrijk. Geen verrijking maar verarming is het gevolg. En zij die echt willen, ik meldde dat al eerder, maken er ook iets van. Die werken hard aan die integratie en wonen in keurige wijken tussen de overige Nederlanders. Of voormalige immigranten van wie we niet eens meer weten waar ze vandaan kwamen. De Nederlandse vlag eren, op Koningsdag oranje aantrekken en hand in hand met de hier geboren en getogen bevolking de corona-crisis ondergaan. Zij die dat niet willen gedragen zich zoals ik beschreef. Zijn geen incidenten, maar is structureel. Vandaar mijn stevige mening.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.