Drive…

Het vervolgverhaal over leven met en werken voor dat merk met de Vliegende Pijl is vorige week zondag afgesloten. 63 weken lang hield ik u op de hoogte van hoe dat merk mijn leven mede kleurde. Een leven dat soms door toevalligheden in een bepaalde richting werd gestuurd. Maar wel op basis van een drive die zich al vroeg in het jeugdige leven van de meninggever ontwikkelde. Ingegeven door genen wellicht, zowel mijn vader als moeder waren zeer werkzame types met een verlangen naar een zekere mate van comfort, maar ook door opvoeding en opleiding. Ingegeven ook door wat de vroegere katholieke onderwijzers met je deden. ‘Domme mensen komen nergens, wie leert komt verder’. Ook al kwam je niet uit een rijke familie of iets adelijks, dan nog was er het e.e.a. te bereiken. Mits je keihard werkte en vlijtig leerde. Deed ik.

Daarbij kent mijn geest vanaf de prilste jeugd een soort vissersnetwerking. Ik gooi die netten uit en trek kennis binnen als een school haringen die verwerkt moet worden. Altijd gehad. Brede interesse. En dan ook nog een door de jaren heen gevormd talent tot praten en schrijven. Nooit ingetogen, nooit wars van woorden of meningen. Deze weblog heet niet voor niets al 13 jaar lang zoals hij heet. En een mening is geen balletje wat je opgooit om het door anderen te laten lek steken. Niks daarvan! Dus met prietpraat een onderbouwde stelling afbreken is niet mijn ding. In de loop van de jaren wel geleerd. Was ook altijd op zoek naar de hogere functies. Al wist ik ook wel dat de absolute top nooit haalbaar zou zijn. Voorbehouden aan de elite, de rijken of de adel. Maar ook niet het indertijd gestelde doel. Expertise, specialismen op bepaalde terreinen en zeker zorgen dat je uit kon dragen wat je in die netten had opgehaald. Dat was de drive en dat is het nog. Altijd leuk voor anderen?

Vast niet! Maar wel altijd respect gehad voor een andere mening dan de mijne als men zich hield aan de algemene of door mij zelf opgestelde fatsoensregels. Wie persoonlijk wordt wist en weet ik te vinden. Een aardje naar mijn moeder wist ik al snel, die kon ook 20 jaar onthouden wat iemand haar had geflikt. ‘Zou mij niet overkomen’, maar kan er niet aan voorbij dat je er altijd iets van mee krijgt. Die drive en die honger naar kennis houdt me nu nog steeds aardig op de been. Daarom kijken we rond, bezoeken oorden in binnen- of buitenland, kijken de ogen uit in musea, lezen ons de ogen moe in boeken vol aardige zaken en bespreken met goede vrienden geloofszaken of filosofische kwesties dan wel de soms zo stuitende (links-)politieke moraal. Er is altijd wel iets waar je mee bezig kunt zijn. En als je dat dan weer wilt uiten doe je dat uiteraard op de plek waar het hoort. Hier, op je eigen meningblog! En wie er anders over denkt mag het ook even zeggen……Tuurlijk! Mits………

7 thoughts on “Drive…

 1. Het lijkt me handig, die drive, je bereikt nog eens wat.
  Zelf had ik het in veel mindere mate, er waren een paar doelen waarvoor ik me hard maakte en that’s it.
  Of het alleen aan de opvoeding lag? Misschien. Waarschijnlijk speelde een groot percentage mee maar eigen inbreng zegt ook iets.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een eigen mening wordt niet altijd aanvaard door anderen. Vooral op sociale media vallen er soms harde worden omdat iemand voor zijn of haar mening durft uit te komen. En drive is zeker niet slecht mits het niet over lijken gaat.

  Like

  • De drive heeft me veel gebracht. Diverse vakgebieden de mijne kunnen maken. Veel geleerd, veel gezien, ontzettend veel mensen leren kennen in binnen- en buitenland en ook nog eens de halve wereld afgereisd. Wat andere vinden van wat ik op S.M. oreer interesseert me vooral om te zien waar het soms ontspoort. En dat doet het vaak op voor de hand liggende onderwerpen. šŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

  • Vandaar dat we voorzichtig moeten zijn tegen welke dominantie ook! Democratie is het nu juist dat iedereen zijn mening kan of mag geven ongeacht of je het daar mee eens bent. Overheersing heeft altijd geleid tot ellende en narigheid. Berucht waren de jaren van de Spaanse en Franse dan wel Duitse knechting. Het communisme was een ramp, de geloofstwisten leidden eeuwen geleden tot net zo veel dood en verderf als we nu zien in het Midden- en Verre Oosten onder de Islam. Dat geldt ook voor de zgn. politiek correcte elite die meent de waarheid naar eigen hand op te kunnen leggen aan de massa, of de groene sekteleden die als enige menen de kwetsbaarheid van ons aller wereld te verklaren. In een democratie hoort niemand vervolgd of veroordeeld te worden. Zelfs niet zij met wie je het volstrekt oneens bent. Kunnen we dat? De loopgravenoorlog tussen links en rechts geeft te denken op dat punt. Respect en fatsoen lijken al heel snel het slachtoffer te worden..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.