Prachtige actrice – Christina Applegate

Mooie serie bij Netflix, Dead to me, die zeker indruk maakt als je er even voor gaat zitten. Gaat over twee vrouwen die door een zeer ongelukkig toeval met elkaar van doen krijgen en waarbij een van de twee een groot geheim met zich draagt dat ze om zeer duidelijke redenen niet kan delen met de ander. De echte hoofdrol van de reeks is voor Christina Applegate. Een Amerikaanse actrice die op het moment dat ik dit schrijf 48 jaar oud is en al een hele reeks acteerprestaties achter zich heeft gelaten maar ook in haar privéleven bepaald niet alleen maar roze dromen mocht beleven. Zij werd bij ons het meest bekend door haar rol als Kelly Bundy, de drellerige dochter van de Bundy-familie in ‘Married—with children’, waarin ze 259 afleveringen lang mee deed. Daarna speelde ze in talloze series en speelfilms en kreeg ook de nodige prijzen voor haar acteerwerk. Haar privéleven kende een enorme dip toen zij erfelijk belast bleek met borstkanker en in 2008 haar beide borsten moest laten amputeren. Opvallend was daarbij dat zij daarna vrijwel meteen kankervrij bleek te zijn en dat gelukkig voor haar zelf en ons, toeschouwers, ook bleef.

Dat zij zich inzet voor vroegtijdig kankeronderzoek bij vrouwen spreekt in dat kader voor zich. Daarnaast is ze ook fervent fan van de organisatie die opkomt voor dierenrechten, PETA. Ik vertel dit verhaal omdat in haar gezicht de groeven van dat zware besluit in 2008 goed te zien zijn. Het vrolijke sexy meisje uit de Bundy-familie is wat verdwenen, een volwassen vrouw met een stevige levenservaring is nu de actrice die de rol speelt van Jen Harding uit de door mij genoemde Netflix-serie. We keken er soms wel twee of drie afleveringen achter mekaar van af. Haar acteerwerk altijd overtuigend, en haar schoonheid niet aangedikt, maar natuurlijk. Mooie actrice die dus daarom alleen al even aandacht kreeg van de oude Meninggever..(Beelden: Internet/Wiki)

10 thoughts on “Prachtige actrice – Christina Applegate

 1. De Kelly Bundy is dus een volwassen vrouw die verder kijkt dan de simpele dingen in het leven.
  De vreselijke ziekte Kanker de benodigde aandacht geven siert haar.
  Dat zij daarbij opkomt voor alle dieren spreekt mij zeer aan.

  De Partij van de Dieren probeert zich ook voor bredere idealen in te zetten. Lees ik in dit blog een verborgen stemadvies.

  Vredelievende groet,

  Like

  • Niet echt. IK geef zelden stemadvies. Ieder kiest zijn eigen weg en met maar met zijn omgeving afstemmen waarom men kiest voor de ene of de andere partij. Vrijheid van keuze en meningsuiting. Koesteren zolang het nog mag en kan. En dat iemand voor dierenrechten is onderschrijf ik zeer als liefhebber van de dieren die in mijn omgeving verkeren. Of verkeerden. Het inzicht dat we wel iets beter om mogen gaan met onze medeschepselen is een vorm van realisme dunkt mij en heeft weinig van doen met politiek. Overigens stemden linkse partijen het PVV_voorstel voor een dierenpolitie indertijd weg. Niet omdat ze het oneens waren met het idee, wel met de bedenkers. En dan staat dat Groene denken toch ineens in een ander daglicht. Dieren zijn nog steeds dingen en geen schepselen. Schandalig!

   Like

 2. Pas toen je het Bundy meisje erbij haalde herkende ik haar. toevallig herhaalt er een zender, ( weet ff niet welke) de serie waar zij in speelde. Netflix heb ik niet dus de rest van je verhaal herken ik niet.
  Maar evengoed verschrikkelijk wat deze jonge vrouw allemaal mee moest maken. Als de foto die je plaatst recent is vind ik het nu een mooiere vrouw dan vroeger.

  Like

 3. Alleen als Kelly Bundy kende ik haar en uit een film over een scheepsongeluk. Ook daar was ze nog jong.
  Ze ziet er nog steeds erg goed uit, ondanks de borstkanker die ze gehad heeft, ze was als jonge vrouw ook al knap.
  Voor films heb ik geen geduld en kijk er zelden een helemaal uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.