Over rappers en archaische gedachten…

Ik waarschuw alvast vooraf. De inhoud van dit blogje kan dit keer een paar mensen direct op de ziel trappen. Mensen die gek zijn op rapmuziek en de daarbij behorende ‘artiesten’ en/of mensen die houden van kickboksen. Die tweede categorie haal ik er even bij om aan te geven dat dit voor mij net zo’n aantrekkelijke sport is als die rapmuziek klinkt in mijn oren. Namelijk…verschrikkelijk! Het is voor mij een uiting van het grote niks. Mensen compleet lens slaan in een zaal vol uitzinnige mensen is niet aan mijn creatieve geest besteed, maar zingen over hoe je denkt dat de wereld in jouw optiek moet veranderen wil jij daar enig respect voor hebben raakt mij evenmin. Allereerst omdat rappen geen zingen is, maar ook en vooral omdat die zelfbenoemde sterren vaak menen dat ‘aap’ op ‘raak’ rijmt en elke vrouw mag worden benaderd alsof zij tegen betaling diensten verricht die deze lieden vaak als plezierig ervaren.

Als er dan iemand tussen zit die ineens meent dat hij vanuit zijn zelf benoemde ‘sterrenstatus’ alle vrouwen, dus niet alleen de beroepsmatig met seks bezig zijnde dames, mag beschouwen als ‘hoer’ als zij zich niet ingehouden gedragen, waarbij hij zijn eigen cultuur neemt als uitgangspunt, is voor mij het kookpunt bereikt. Hoe durft zo’n lummel, wie denkt hij wel dat hij is? Heeft hij dan echt niet door dat Nederland een ander land is dat het land waaruit hij kennelijk naar hier kwam? Loeiend lees ik de reacties die hij veroorzaakte. Nederland splitste qua reactie op dit orakel van de negativiteit, direct in twee delen. Je hebt nu eenmaal altijd een bevolkingsdeel dat alles wat uit de hoek van de nieuwkomers komt omarmt alsof het een gouden bijdrage is aan onze cultuur. En aan de andere kant staan mensen zoals ik, die verafschuwen dat sommige lieden echt met een totaal gebrek aan respect (wat zij omgekeerd wel verlangen) spreken over de samenleving waarin ze verkeren.

Gevaarlijke tendensen, want de grenslijnen voor het conflict worden steeds strenger bewaakt en de standpunten daardoor steeds meer ingegraven. Excuses helpen niet meer, je moet door het stof. Waarbij we voor Meneer Eurlings andere normen hanteren dan voor Meneer Pechtold. Maar dit terzijde. Rapper ‘Boef’, ik noem zijn naam nog maar eens in dit verband, kreeg de wind van voren en stamelde wat excuuswoorden. Hij was dronken geweest (drie keer, wat ook wel iets zegt over zijn instelling..) toen hij deze tendentieuze zaken oreerde, en hij bedoelde het allemaal niet zo. Hij hield juist van vrouwen en in zijn jargon werd nu eenmaal gesproken over ‘bitches en kechs’, wat ook staat voor hetzelfde; vrouwen zijn hoeren. Alsof je het daarmee goed praat. Dat deze stellingen worden geponeerd geeft duidelijk aan wat er mis is in die rapwereld. Kennelijk is het leuk om vrouwen denigrerend te behandelen en neem je dan en-passant je afkeer mee van die liberale en moderne samenleving waarin we ons in Nederland bewegen. Ik vrees met grote vrezen voor het volgende conflict waarbij afkomst of wonderlijke gedachten over vrouwen of homo’s voorbij komen. De loopgraven zijn gegraven, de wapens uitgedeeld. Het zal niet het laatste conflict blijken waarin maatschappelijke geschillen worden uitgevochten. Al dan niet op rijm. Misschien is het nog niet zo gek om op kickboksen te gaan. Dan heb je tenminste iets om je extra mee te wapenen…..

10 thoughts on “Over rappers en archaische gedachten…

 1. Het is een uitwas die duidelijk maakt hoe erg de integratie is mislukt. Zelfs ons Koningshuis haast zich dit kleine koninkjes een boks te geven i.p.v een hand. Hoewel een enkeling best een aardig rap neer zet is het ook niet mijn muziek( als je het al zo kunt noemen) . Je laatste foto geeft me weer de kriebels, ik passeerde van de week een precies zo verpakte dame, daar voelde ik me toch niet happy bij. Je weet nooit wat er onder zo’n spookpak zit. Het waren in ieder geval heel kille ogen die me nakeken.

  Like

  • Weet je dat die malloot van een Vogelaar tien jaar geleden al eens opmerkte dat ‘zij nog nooit iemand in boerka of nikaab was tegen gekomen!’?Ik heb toen een verhaaltje gedicht over wat ik toen allemaal zag in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Daar struikkelde je al over die verpakte dames toen. Maar links Nederland wilde het maar niet zien. En daardoor krijgen we nu met de uitwassen van doen. 6% van de bevolking is maar moslim, 94% heeft met de cultuur elke dag van doen..

   Like

   • Op en rond het binnenhof kom je ze meestal niet tegen denk ik, maar ga op vrijdagmiddag maar eens door een van de wijken die haar naam een tijdje meekregen, dan hoef je echt niet te zoeken naar mannen in en jurk en vermomde vrouwen, hoewel de vrouwen dan wel in de minderheid zijn. Het vrijdagmiddag gebed blijkt toch in hoofdzaak een mannen aangelegenheid te zijn.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het gek dat vroeger over zo’n teksten geen discussie of ophef kwam omwille van het feit dat ze in het engels waren en zich in de USA afspeelden. Nu boef hetzelfde doet maar in het Nederlands roept iedereen moord en brand. Ik zou beginnen denken dat veel mensen geen engels verstaan.

  Like

  • De Amerikaanse teksten kwamen veelal uit de hoek van zwarte rappers die zich afzetten tegen de discriminatie van zwarten door blanken. Dat ze daarbij grofheid niet duldden paste nog wel wat in het vuur van de strijd. Deze Marokkaanse rapper wil vrouwen discrimineren, is dus de omgekeerde wereld. Zijn opmerkingen waren trouwens niet eens in rap verpakt maar in de meest walgelijke zelfverheerlijkende filmpjes…Walgelijk figuur.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik val met mijn neus in de boter: je verkondigt hier gewoon ook mijn mening!
  Rapmuziek vind ik shit. Mensen die vrouwen respectloos behandelen daar neem ik geen woord voor in mijn mond. Ministers op het pluche durven hun mening niet te geven en/of hebben geen ruggengraat.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  • Ze zijn vaak gegijzeld door het coalitiesyndroom waardoor het lastig is ongewenste ontwikkelingen te benoemen. Maar dat is al dertig jaar zo. En zal vermoedelijk in de toekomst niet beter worden. Want naar mijn mening zijn ook de media volkomen gegijzeld door gefrustreerden en mensen die angstvallig vast blijven houden aan het recht op de enige echte waarheid, namelijk de hunne.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.