De meeting die er (toch eens)moet komen…

Toen bloggen nog een nieuwe bezigheid was, pakweg een jaar of tien geleden, werden er heel wat meetings gehouden door de toen actieve gemeenschap van schrijvers en fotoplaatsers. Ik heb er diverse bezocht, maar lang niet alle. In wisselende samenstelling van deelnemers kwam ik zo wel terecht in Gorinchem, Delft, Rijswijk,  Ommeren, Tiel, Lelystad, Amsterdam en nog zo wat plaatsen. Al die lui die mekaar voordien al dan niet kenden. Men had een centrale gedachte bij dat ontmoeten. Elkaar waar nodig of nuttig eens wat nader leren kennen. Dat leren kennen liet ook meteen zien met welke mensen je direct door de deur kon, wie met wie een leuke combi zouden vormen, maar ook dat men een passie had om zaken uit te dragen die voor de blogger van toen van belang waren. Ik hield er diverse digitale contacten aan over, maar ook de nodige echte. Soms werden dat vriendschappen voor het leven.

In andere gevallen zag je dat sommige bloggers in de jaren daarna ineens van het toneel verdwenen en iets anders gingen doen. Ze kregen een (nieuwe) baan of partner, hadden geen belangstelling meer voor het geblog of werden door problemen bij de providers gedwongen hun blogs op te geven. Nieuwe sociale media deden het ook ineens goed. Facebook kwam, Twitter, Instagram, Linkedin en zo meer. Bloggers konden hun verhaal daar ook kwijt. De jongere garde ging aan het vloggen en de rest, de diehards schreven gewoon door. Net als ik, al doe ik die sociale media nu ook al jaren. Wat echter verdween was het fenomeen van die meetings. Ook al doen sommigen verwoede pogingen om zo’n meeting in elkaar te steken met mensen die op de sociale media actief zijn, het is in die afgelopen jaren niet gelukt.

Te ver, te lastig, past niet in het werkschema en ga maar door. Jammer want die meetings zijn of waren best gezellig en kost(t)en niet al te veel. Gedeelde financiele smart is halve smart toch? Je zou bijna denken dat naast het bloggen ook het ontmoeten is vergaan tot ongewenst bijeffect van ons sociale mediagedrag. In de gespecialiseerde Facebookgroepen die ik bezoek rond de diverse liefhebberijen lukt het met wat moeite vaak wel om zoiets op te zetten. Het gemeenschappelijk belang, de interesse in, de verhalen over…. het zorgt voor geweldig leuke en veelal ook interessante meetings. In Utrecht, Zeewolde of Breukelen. het lukte daarbij dus wel. Moet het toch ook kunnen bij al die lui die mekaar vanuit een algemeen Facebookaccount of zo leerden kennen. Die bloggers moeten het voortouw nemen zou ik denken. Gewoon een half jaar vooruit plannen. Dan valt er wel een mouw aan te passen voor iedereen. En dan op een plek die per auto, trein, fiets of brommer bereikbaar is. Kom op mensen….bedenk eens een list….Net als Tom Poes moest voor Olie B.Bommel…En wie trekt de afsprakenkar??

13 thoughts on “De meeting die er (toch eens)moet komen…

 1. Wel nu ik weer aan het schrijven wil gaan, wil ik best wel meedenken hoor. Sorry dat ik zo lang niets van me heb laten horen. Maar ja een gezond mens heeft honderd wensen, een ziek mens maar één.
  Liefs, Minneke.

  Like

 2. Ik herinner me dat er toen ik begon in 2007 hier in Vlaanderen ook verschillende blogmeetings waren. Ik was nieuw en had nog geen blogvrienden, dus ging ik niet. Daar mijn kennissen tegenwoordig zowel uit Nederlanders als Belgen bestaat zou ik niet weten waar te beginnen. Het is in ieder geval een leuk idee om die meetings terug te laten komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zoek het uiteraard vooral in eigen kring. Zo maar met andere mensen aansluiten is me net even een brug te ver. Intussen is de Facebook-gemeenschap ook al jaren hecht en bestaat deels uit oude blog(st)gers. Moet kunnen zou ik denken…

   Like

 3. Ik herken als het goed is één van de foto’s als bij Mar ( de zus van Jeroen) thuis, het was één van meetings waar ik bij was al ben ik niet heel makkelijk te verleiden. Maar de keren dát ik bij een meeting was waren geweldig. Op dit moment is het voor mij vrijwel onmogelijk er een dag tussenuit te knijpen maar zou het een beetje in de buurt zijn misschien wel een uurtje “binnen kunnen vallen”.
  Waarschijnlijk zou ik, als ik zélf iets zou organiseren voorstellen een boottochtje met brunchbuffet te doen zoals avifauna dat vanaf het voorjaar altijd heeft , betaalbaar en na de tocht is dan nog de vogeltuin inbegrepen. Nadeel is dan wel dat openbaar vervoer voor zover ik weet niet handig is.
  Maar op zich doen dierentuinen het meestal goed als ontmoetingsplek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.