Tien jaren bloggenoegens….

Commentaar van het balconDe tijd vliegt, ik roerde het wel eens eerder aan. Zeker als je voorbij de 50 bent lijkt het wel of je van een glijbaan af vliegt in de richting van het einde van je leven. Nu bedoel ik dat niet zo als het wellicht leest, maar het lijkt wel zo te zijn dat naarmate je ouder wordt de dagen geen 24 maar slechts twaalf uren kennen. Even terugkijkend in een archief kwam ik er achter dat ik in juni dit jaar precies tien jaar lang mijn wetenswaardigheden en meningen deel met de wereldwijde weblezers en medesocials. Aangestoken door iemand die ik had leren kennen op een Webforum startte ik indertijd schoorvoetend met een weblog waarin ik korte en op dat moment nauwelijks relevante informatie deelde. Dat werd al snel anders. Medebloggers werden ‘aangesloten’ en omgekeerd keek ik regelmatig wat anderen zoal oreerden. Dat kon gaan over de kat van de buren of de verkeerssituatie in Gent. Soms kwam er iemand voorbij met een ondeugend verhaal, dan weer iemand die een compleet ziekteproces tot in detail beschreef.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een deel van die bloggers is er overigens  in de tussen liggende jaren om welke reden dan ook mee gestopt. Soms vond men zijn grote irl-liefde in de bloggerij, dan weer was een scheiding der geesten reden om er mee te stoppen. Mijn eigen blogs werden in die tussen liggende jaren steeds vaker gestuurd door de situatie van de dag. De politiek, het weer, of de economie. Af en toe een persoonlijke noot. Ik trok de onderwerpen soms uit elkaar en zette aparte blogs neer voor liefhebberijen en vakgebied. Het bezorgde me verschillende soorten en vaak trouwe lezersgroepen. Later kwamen daar de sociale media bij. Twitter, Linkedin, Facebook. Een deel van de bloglezers verhuisde met me mee. De een liet zijn/haar blogje achter, de ander nam het mee en ging gestaag door met digitaal pennen. Bloggen is ook leuk tenslotte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor mij zijn het columns met inhoud, nooit zo maar om het niks. Dat ligt me niet zo. Zal met de vroegere schrijverij van doen hebben. Daarbij ben ik van  oordeel dat het juist gaat om die mening en dat die er ook toe doet. Wat men er ook van vindt of denkt. Ik schrijf het tenminste van me af. En dat al tien jaar lang. Hield er echte vrienden aan over, voor het leven soms. Zag helaas anderen achter de horizon verdwijnen. Soms jammer, in andere gevallen….ach! Geroddel ligt me niet en borstklopperij om het eigen ego ook niet zo. Wie dat doet valt al snel buiten de en mijn boot. Tien jaar is een lange periode. Bedenk maar eens dat ik indertijd elke dag zo’n beetje iedere dag een blog plaatste op Altijdeenmening, later Altijdmijnmening. In een volgend stadium werd de frequentie lager, om de dag, nu om de twee dagen. Er is meer tenslotte dan bloggen in het leven en de korte en bondige statements kunnen ook of zelfs beter op Facebook of Twitter geplaatst. Het aantal volgers is daar om en nabij even groot. Intussen zijn Instagram en Vloggen in. Niet meer schrijven maar filmen. Jouw leven in beeld en veel volgers die dat kennelijk leuk vinden. Ik denk niet dat het iets voor mij is. De inhoud spreekt me nog steeds meer aan dan het oppervlakkige. Maar wie weet.  En dan is het over met de bloggerij. Maar tot dan, we gaan nog even door hoor. In de hoop dat ik de mensen nog een beetje kan vermaken. En desnoods…alleen voor mij zelf. Veel leesplezier wens ik u allen toe…ook in de komende jaren….

14 thoughts on “Tien jaren bloggenoegens….

 1. proficiat met je 10 jaar bloggen. De tijd vliegt inderdaad en er is nog zoveel te doen behalve bloggen. Ik ben ook reeds een tijdje bezig hier en er is veel veranderd in die periode wat bloggen betreft.

  Like

 2. Gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum. Ik hobbel al een tijdje achter je aan maar hóelang precies….? ik zou het niet weten. Misschien een jaar of 6 als ik me niet in de maling laat nemen door “die vliegende tijd”waar jij het ook al over hebt. Nog vele jaren !

  Like

  • Rietz, weet je nog wanneer je vingertopje er bij hing? Toen heb ik aangehaakt bij jou. Dat is al een tijdje terug, en wat later bij jou Leo.En ik vind het nog steeds goed toeven hier

   Like

   • Ja dat weet ik nog , dat was in april 2006 in die maand gaan veel logjes nog over dat vingertje;-) Dat is dus al 10 jaar geleden, je bent een vólhoudertje hé.
    Maar dat je ook af en toe een reactie ging zitten was iets later volgens mij.
    Jij jubileert dus eigenlijk met 10 jaar volgen, gefeliciteerd!XXX

    Like

   • Ook dat is sterk veranderd, het volgen en reageren. Bij mij gaat dat nu vaak via Facebook. Voorheen waren er hele ritsen mensen die lazen en reageerden maar zelf niet bezig waren met bloggen. Opvallend verschil. Maar daarom niet minder leuk of inspirerend. Dank voor de reacties…waar ook lieve volgers….

    Like

  • Ja, jij hobbelde indertijd ook vanaf dat forum mee richting de blogwereld. En toen je eenmaal bij een wlm in de Betuwe aansloot was het hek van de dam. Werden we nog een soort van familie ook….:)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.