Afknappers

4OQz0M7Z3fdRp6_450x300Als meninggever van het eerste uur loop je altijd het risico tegen bepaalde zaken (of mensen) aan te lopen die je doen omdraaien van walging of zwijgen uit een soort van gedeelde schaamte. Dat heb ik altijd gehad. Ook en misschien wel meer in het irl. Soms knap(te) ik af omdat mensen me enorm tegenvielen of omdat je het in de rug te steken mes al in het donker zag glinsteren. Maar een van de ‘belangrijker zaken’ in dit verband is voor mij toch ook wel lichamelijke verzorging. Lijfgeuren en onverwachte graspollen op plekken waar ik ze niet verwacht maken dat mijn verwachtingspatroon direct wordt bijgesteld. Want iemand die zichzelf niet goed verzorgt kan toch nauwelijks in staat zijn om voor anderen aardig of professioneel op te treden zou ik denken? Ook roken waar anderen er last van kunnen hebben is mij een kwelling.  Zo herinner ik me die lieve nieuwe vrouwelijke collega die in een van mijn vorige levens het bedrijf kwam versterken waar ik toen voor mocht werken. Meteen na haar aantreden werd duidelijk dat er een penetrante zweetlucht om haar heen hing en die vulde al snel de ruimte(n) waar wij allemaal samen zaten voor onze resp. jobs. Pas na een paar dagen durfden we er iets van te zeggen. Ze bleek geen deodorant te gebruiken. Daarna wel kan ik jullie verzekeren!

Rookverbod! 002Ook iemand met enorme zweetvoeten kan de atmosfeer aardig bederven voor mij, letterlijk en figuurlijk. Of versleten kleding (niet dat wat je tegenwoordig zo vaak ziet met die bewuste gaten in jeans of zo), egoïstisch gedrag (wel koffie halen voor jezelf maar niet voor een ander…) pure arrogantie of wellicht nog erger gebrek aan een redelijke algemene kennis van de wereld om ons heen. Allemaal zaken die in meer of mindere mate afknappend werken. Dat doet ook een verkeerde reclamecampagne, waarbij blijkt dat de marketingmensen het leuke idee voor lieten gaan op de juiste positionering van het product of merk. Nog erger taalfouten in een zgn. bodycopy, zoals ik onlangs weer hoorde, een verkeerde meervoudsvorm. Vreselijk! Een website die het niet doet is ook zo iets. Zeker als er veel wervende public relations voor wordt bedreven. Ik maakte dat in de loop van de achter mij liggende jaren allemaal mee en dat is dan niet van harte soms.

Fat people 3En nog steeds een grote afknapper voor mij zijn bloggers of deelnemers aan andere sociale media die geen commentaren toestaan. Nu is het niet zo erg als het gaat over de kat van de buren of hoe snel de goudvis door het aquarium zwemt, maar als je politieke statements maakt en o.a. ‘tegenstanders’ aanvalt, moet je ook commentaren toestaan. Maar nee, dat mag niet. Vooral zij die een politieke mening uiten die niet zo past bij de mijne willen nog wel eens kiezen voor ongewenste resultaten. Je zou eens kritiek kunnen krijgen van anders denkenden. Vaak toch te vinden bij de meer zelf verklaarde ‘politiek correcten’. Doof en blind voor wat anderen vinden van zijn/haar opvattingen. Via een mail heb ik in het verleden nog wel eens keurig gevraagd waarom ze deze mogelijkheid niet toestaan, maar u raadt het vast al, tot nu toe geen antwoord gekregen! Dat is pas echt een afknapper!   (foto’s internet/YB )

12 thoughts on “Afknappers

 1. Het heeft me vaak verbaasd Leo en het verbaast me nog keer op keer dat heel veel mensen er niet zo goed tegen kunnen als je het niet met ze eens bent. En waarom? Wat is daar nou toch mis mee? Zo ook als ik er zelf iets op zet, FB of blog en mensen reageren met: “sorry”, of “ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt maar ik ben het niet met je eens. ” Ik vind het nooit een probleem, nulkommanul als iemand het niet met me eens is. Tenzij mensen agressief vervelend worden. Maak ik trouwens ook nooit mee. Mits fatsoenlijk verwoord mag iedereen het net zo oneens met me zijn als hij of zij wil. Leve de discussie Leo! 😉

  Like

  • Als iemand heeft bewezen wel tegen een discussie te kunnen dan ik. Maar ik laat me vaak niet overtuigen. Dat niet. Mening is mening, of die nu voor de ander klopt of niet. Zo ook op FB etc. Maakt het leuk zolang mensen niet persoonlijk worden. Sommigen kunnen dat niet beheersen en maken je dan uit voor van alles en nog wat. Ook ik maakte dat mee. Maakt in zoverre uit dat ik dat beneden de waardigheid van het debat vind en dus de banden door kap. Fatsoen staat voorop, en het recht van de man/vrouw in de discussie om een andere mening te ventileren. Zo werkt een democratie en ik ben daarvan een groot aanhanger. Maar ja, mensen graven zich soms een beetje te veel in…..ook volwassenen…….:)

   Like

 2. Ondanks het feit dat je een atheïst bent Leo, heb je toch de neiging om missionaris te spelen en dan niet voor een geloof, maar voor jou mening. Je noemt jezelf dus ook niet voor niets een ‘Meninggever’ nietwaar? 😉

  Like

  • Uitgangspunt van mijn aloude meningblog is dat ik die van mij oreer en daarmee mensen soms prikkel om er iets mee te doen. Als het ergens over gaat natuurlijk. Politiek, sport, godsdienst, het zijn en blijven lastige onderwerpen. Maar het verhaal blijft overeind. Ik oreer mijn mening en dat is wellicht niet die van een deel van de rest van de mensheid…

   Like

 3. Er is een vrij groot gebied tussen ronduit slecht verzorgd en tot in de puntjes verzorgd. Dat gebied tussen die twee uitersten zijn voor mij toch het gebied van “leven en laten leven”.
  Het is ook ieders eigen keuze om site’s te bezoeken, het gebeurt me niet vaak maar een heel enkele keer blijk ik dan toch een lezer te hebben die geen kritiek verdraag op logjes met een nogal controversiële inhoud. In zo’n geval bezoek ik zo’n site gewoon niet meer, niet meer en niet minder, we zijn nou eenmaal allemaal verschillend en ik heb niet de behoefte anderen mijn zienswijze op te dringen als er geen normale discussie mogelijk is.
  Je maakt het in sommige gevallen misschien wel té belangrijk om jouw mening te ventileren.

  Geliked door 1 persoon

  • IK ga je geruststellen, vanaf 1 januari neem ik op blog gas terug. Dan kunnen zij die mij niet willen lezen adem halen en het verder hebben over andere zaken dat die welke mij bewogen en nog bewegen. Overigens, voor er gejuich ontstaat in alle geledingen. Helemaal stoppen doe ik niet.

   Like

   • Ach weet je, iedere blogger krijgt vanzelf de lezers die hem/haar passen en natuurlijk bepaalt de blogger zélf wat hij of zij schrijft. Ik was gelukkig niet ongerust hoor dus je stelt mij helemaal niet gerust dat je minder gaat bloggen. Eerder het tegendeel, want wanneer het je zó hoog zit dat je soms niet de gelegenheid krijgt je mening te geven is toch een beetje verontrustend. Temeer daar er een simpele andere oplossing is, de gewraakte site’s gewoon negeren.
    Ik hoop dus maar dat het gewoon tijdgebrek is waarom je de log frequentie omlaag gaat bijstellen.

    Like

 4. Slechte lichaamsverzorging en fout gedrag is idd irritant.
  Het niet verdragen van kritiek ook, maar niet iedereen heeft zin in een discussie. Een mening uitdragen zonder tegenvragen te stellen, dat is niet automatisch een uitnodiging.
  Geen verplichting toch?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.