Dictatuur….

Vorige maand lukte het wederom niet. De door linkse revolutionairen zulke malloten gedroomde totale dictatuur. Waarbij het democratische recht van Nederlanders zelf hun toekomst mede vorm te geven buitenspel moest worden gezet. Immers het klimaat en het recht van iedere aardbewoner hier zijn heil te zoeken moest maar ten koste gaan van de Nederlandse bevolking…toch? In de kringen rond Kaag en aanverwanten was men overtuigd dat tijdens de Provinciale Staten Verkiezingen het lot hen gunstig gezind zou zijn. Men had alle media op volle kracht er op in laten beuken en de zelf benoemde linkspopulistische premiere van ons land was heel duidelijk. ‘Zo zou het gaan en niet anders…’. Maar het ging wel anders. De BBB van Lientje won meer dan overtuigend de verkiezingen. In alle Provincies maar ook bij de Waterschappen.

De zittende coalitie kreeg klop en ook de zichzelf als morele overwinnaar ziende gelegenheidsformatie van Klaver en Kuiken verloor. Dat viel tegen, vies zelfs. In de tweede helft van de maand maart speelde Nederland een voetbalwedstrijd tegen Frankrijk. Nou dat werd geen fijne confrontatie. Nederland werd van de mat geveegd en de net aangestelde bondscoach Koeman moest erkennen dat dit geen fraaie vertoning was. In beide gevallen waren de reacties verschillend, maar ik zal die van de politiek eens vertalen naar het voetbal. Stel nu eens dat we zouden pleiten om Frankrijk voor het leven te schorsen. Immers zij zagen de noodzaak niet van onze wens tot winnen en dat was absoluut onacceptabel. Hoe hoog zouden we de wenkbrauwen optrekken bij een soortgelijk denken??

Nou? In links Nederland is dat echter precies de redenatie die men direct uitte om de winst van BBB alsnog om te zetten in verlies. Gewoon het stemrecht afnemen van ouderen en mensen uit een in hun ogen verderfelijke lagere maatschappelijke orde. Ontneem ouderen en anderen hun democratische stemrecht en je zult zien dat ‘wij’ alsnog het klimaat kunnen redden. Ook pleiten we voor stemrecht voor 8-jarigen. Die zijn al zodanig door ons geindoctrineerd dat ze vanzelf meegaan in de groene gekte. De reacties uit meer democratische kringen waren voorspelbaar. Slechts in linkse dictaturen ontneemt men anders denkenden het stemrecht. En wellicht dat Noord-Korea het recht op winnen van een ander team dan dit uit eigen land zou kunnen bedenken. Dat is dus meteen de parallel. Overigens, ik stemde zelf niet op Lientje. Haar agenda over de luchtvaart is gewoon dezelfde als die van Groenlinks of D66. Als je de pijlen op die sector richt hoef je aan de eigen uitstoot van stikstof namelijk niets te doen. En dat is niet mijn insteek van het probleem. Maar dat is ook een andere discussie. Deze ging over de democratie…. en daar blijf ik een voorstander van. Mits de extremisten niet winnen. Net zo lang ik nog mag en kan stemmen…..(Beelden: Archief/prive)

10 thoughts on “Dictatuur….

  • Hier in Nederland is een van zichzelf overtuigde linkse minderheid constant bezig om de meerderheid hun wil op te leggen. Wat je nu kiest of niet, ze blijven hier de boel bepalen…. En dat is toch een soort dictatuur en dat moeten we niet willen accepteren…

   Geliked door 2 people

  • Zie de resultaten van de onderhandelingen in de provincies. BBB overal gewonnen dus leidend in de gesprekken over nieuwe Staten. Met ongeveer elke partij kon men zaken doen, niet met D66. Dat ziet zichzelf als elite en wil niet meepraten met de partij van Lientje. Dus staat nu overal buitenspel. Hoe dom kan een partij zijn? Precies. En die arrogante houding van Kaag en haar achterban zorgt voor steeds meer afkalving van het door hen gedroomde nieuwe wereldbeeld…

   Like

 1. “Pappen en nathouden”, om dieperliggende onderstromen vrij baan te geven.
  Afleidingsmanoeuvres zijn het om het onbenoembare niet te hinderen, ….. is mijn enige ‘logische’ bevinding. Vreemde ontwikkelingen!

  Like

  • Maarja, ’t zijn wazige gissingen logisch ontstaan uit het niet kunnen volgen van hedendaagse tendensen. Ook wanneer er geen direct verband bestaat tussen oorzaak en gevolg, ga ik zoeken naar het wáárom van zich herhalende ‘processen’…… een drassig gebied.

   Like

   • Mij valt op dat we sinds die kabinet met de grote invloed van Kaag en Klaver hebben zitten in Den Haag, de afstand tot het volk alleen maar is gegroeid en socialisten van rood naar groen overschakelden om alsnog in het centrum van de macht te kunnen opereren. Het volk telt daarbij niet meer mee….Als het maar bloedt…

    Like

   • Vroeger bepaalden edelen en geloof wat het volk moest denken en doen. En ook toen was het betalen van de dure rekeningen voor dat elitaire bestuur de taak van het volk. Omdat met name linkse stromingen nooit verder komen dan belastingen heffen zie je dezelfde reflexen opnieuw. De afkeer van de massa is daarbij opvallend. De massa die zich ooit vertegenwoordig wist door een van de principele stromingen of een die namens een geloof in de Haagse kringen haar best deed die achterban te bedienen. Nu gaat het nergens meer over en is klimaat de nieuwe religie….

    Like

 2. Benieuwd hoe Rutte c.s. straks de eerste Kamer denkt te overtuigen van de juistheid van zijn plannen. Gelukkig maar dat ons parlement uit 2 kamers bestaat!
  Ik heb niks met BBB, maar de dame schudt de boel wel lekker op. Vervroegde kamerverkiezingen zijn m.i. de beste optie.

  Voor een nieuwe regering moet investeren in het OV om de autodrukte terug te dringen, prioriteit hebben.
  En het beteugelen van de instroom van vluchtelingen.
  En het beteugelen van die hele woke-mentaliteit, het dwingend opleggen aan anderen van bepaalde waarden.

  Like

  • Zolang we het hier hebben over de bedachte stikstofellende en de vroegere Duivel is vervangen door het #klimaat als grootste dreiging wenden we de steven af van de echte bedreigingen voor ons volk en de mensheid. De niet aflatende immigratie, oorlog op 12 uur rijden van onze grenzen, de dreiging vanuit China en de zwakke leiding in Washington. Immigratie zorgt ook voor verstening groen landschap, meer verkeer, drukte, woke-idiotie en de afkeer van het eigen volk. Hert verontrust mij meer dan ik in simpele blogverhalen kan laten zien..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.