Minderheden….en de claimcultuur..

Wie mij al die jaren al volgt en leest weet dat ik het met bepaalde minderheden niet zo op heb. Dat zit toch vooral in de sfeer van constant claimgedrag, gezeur om gelijk, geld willen ontvangen, wegpoetsen van negatief gedrag in die groepen en zo meer. Omgekeerd zie ik juist weer dat mensen uit andere minderheden erg halsstarrig zijn in hun afkeer van weer andere groepen die niet meteen behoren tot de mainstream in dit land.

Zo zie je dat veel nieuwkomers een bloedhekel hebben aan homo’s en joden en dat ook niet onder stoelen of banken steken. En daar waar het uit de hand loopt zijn het met name linkse wethouders te vinden die dan rapporten daarover in de onderste lade van hun Stalinistische bureau’s verstoppen. De claimcultuur is er ook zo een. ‘Mij is onrecht aangedaan, en ik wens daar nu excuses voor en daarna compensatie’. Deze groepen vindt je veel bij hen die uit de tropen deze kant op kwamen en hier een mooi bestaan op bouwden om daarna te ontdekken dat het bestaan vooral door werken moest worden bereikt. En dat bevalt kennelijk minder. Zo tipte ik al eens de vermeende slachtoffers van de slavernij aan die vele generaties na de echte slachtoffers van dat gedrag door een bepaalde elite, een linkse gektesekte kennelijk gebruiken om hun ‘pijn’ om te zetten in klinkende munt.

Gaat nooit over realiteit, altijd over vermeend lijden. Zo was ook de situatie in Nederlands-Indie van na 1945 er een die wederom bepaalde mensen deed besluiten tot een claim richting de Nederlandse overheid. Maling aan de tijdgeest van toen….de slachtoffers, de wreedheden die van beide kanten kwamen….Nee, als het om geld gaat…. Ik snap die excuusmentaliteit dan ook niet zo. Want die is wel erg selectief. Excuses en compensatie zie je maar weinig richting de eigen bevolking. Groningen, Zeeland (de watersnoodramp van 1953 was een direct gevolg van bewust achterstallig onderhoud aan de toenmalige dijken…) Limburg, de toeslagenouders, de gepensioneerden en zo meer. Allemaal minderheden, maar mooi geen excuses en geen compensatie. Op het moment dat ik dit stukje schrijf is nog niet duidelijk hoe feilbaar die overheid opereerde tijdens de COVID-periode.

En dan ook nog even over die slavernij en armoede uit het verleden. Slavernij kwam hier al dik 2000 jaar geleden voor. Met name de Romeinen sleepten heel wat goedkope arbeidskrachten mee uit de lage landen. Dat deden ook de oude Egyptenaren in hun invloedssfeer, de volken in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Men was ook niet vies van het vol zetten van harems met meiden die men elders roofde. Slavinnen voor het leven, geen ander doel dienend dan de lusten bevredigen van de toenmalige vaak islamitische machthebbers. Hoeveel claims zijn daarvoor eigenlijk ingediend? Armoede was daarnaast voor de grote meerderheid van ons volk door de eeuwen heen de norm.

De welvaart die uit handel in goederen, specerijen of mensen in die eeuwen werd verdiend bereikte vrijwel nooit de 90% van de bevolking die woonde in krotten, plaggenhutten en met een levensstandaard die vergelijkbaar was met de gemiddelde inwoner van een dorp in donker Afrika. En toch zouden wij ons collectief schuldig moeten voelen voor wat er ooit heeft plaatsgevonden onder regie van de VOC of aanverwante organisaties. Stel ik dan toch even die Romeinen tegenover. En de Franken, de Fransen, Spanjolen, Duitsers en wat dies meer zij en hier te lande huis hielden. Nooit hoor ik daar iets over….nooit! Wellicht omdat de minderheden hier de meerderheid overschreeuwen? Hoe dan ook, wie zijn geschiedenis niet kent heeft in de toekomst niets te zoeken. Ik raad ons volk aan eens wat minder in de excuusmodus te duiken en wat meer in de claimcultuur het gelijk te zoeken. Wellicht dat ook die mensen die ooit in armoede opgroeiden dan nu in welvaart verder kunnen…..Maken we van die meerderheid een heel grote minderheid. Dat wordt wennen in Den Haag….Links schiet nu al in een kramp bij het idee…….want mijn plan is vast niet ‘Politiek correct’ zoals die lui dat altijd claimen na te streven….(Beelden: Eigen archief/internet)

22 thoughts on “Minderheden….en de claimcultuur..

  • De onderdrukking en soms vernietiging van heel wat volks-kameraden in de Sovjet-Unie, of in het communistische Cambodja. De enorme armoede onder de Russische tsaren, maar ook onder de Franse koninklijke bestuurders. Als al die mensen eens claims zouden indienen was meneer Poetin of president Macron allang van de troon gestoten en die banken daar failliet.

   Geliked door 1 persoon

 1. Het voortdurende oordelen en veroordelen schiet mij telkens weer in het verkeerde keelgat. Een mening als feit poneren en de dialoog weigeren zijn daar vaak aan gekoppeld.

  Gelukkig bestaat Nederland uit een democratie. Deze week zijn de resultaten van de laatste lokale verkiezingen bekend gemaakt. Voor sommigen een teleurstellende uitslag.

  Mijn partij heeft niets gewonnen en/of verloren. En daar kan ik mee leven. Zoals ik ook kan leven met de gehele uitslag.

  Politiek correct? Of gewoon de realiteit accepteren. Voor sommigen moeilijk?
  Krampachtig tegen sputteren? Veranderende inzichten en nieuwe kennis hebben ons land groter gemaakt. En soms moet er een stapje terug gemaakt worden …

  Democratische groet,

  Like

  • De veroordeling is niet een links voorrecht beste Rob. Soms schiet het de meerderheid, waartoe ik mijzelf reken, in het verkeerde keelgat dat er constant wordt geklaagd, gemekkerd, dat de geschiedschrijving wordt vervalst en vooral dat altijd de hand wordt opgehouden. Alsof dit land zelf geen geschiedenis heeft met onderdrukking, bezetting, moord en doodslag. Dat is echt geen voorrecht van alleen minderheden. Waarom kom je naar dit land als het je zo tegenstaat? Dat NL een democratie is zouden vooral extreem linkse mensen eens moeten bedenken. Die ontnemen graag anders denkenden de vrijheid van meningsuiting. En bedenken dan zelf een politieke correctheid die nergens over gaat. Met ontkenning van feiten alleen kom je er niet, erkenning leidt direct tot een beter gesprek of de zo gewenst dialoog. En nog even voor het perspectief, laat Nederland pakweg 18 miljoen inwoners kennen. Daarvan stemden 500.000+ op Groenlinks, 17.5 miljoen mensen dus niet. Vorig jaar koos 55% van de Nederlandse bevolking op centrum-rechts maar kreeg een links kabinet met de meest krankzinnige klimaatplannen. Ongekozen, ongewenst, ondemocratisch. Maar ook dat zal wel weer niet waar zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • In het verleden was ik GroenLinks lid en vertegenwoordiger in diverse organen namens of voor GroenLinks. Dat is nu niet meer het geval.

    Ik beschouw mij nu als liberaal met een hart voor onze Aarde.

    In Amsterdam(-ZuidOost) en de provincie Noord-Holland is GroenLinks een bestuurspartij (geweest).

    In de landelijke politiek hebben we nu het vierde kabinet Rutte. GroenLinks heeft nog nooit mee geregeerd in de landelijke regeringen.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • Liberaal is toch vooral een partij als de VVD. Kan me jou daar niet bij of in voorstellen. Liberaal is ook dat je zelf de eigen boontjes dopt, zonder hulp of subsidie. Beleid dat ons bracht tot waar we nu zijn. Een hart voor de Aarde bezit ik ook, alleen ben ik realist. Wil je de Aarde redden moeten we de bevolkingsgroei (ook hier) afremmen. Zonder verstening groene ruimte, zonder kap bomen voor verbrandingsovens, zonder constante instroom van mensen die vermoedelijk nooit zullen integreren. Zonder de boerenstand te laten wijken voor woonwijken waardoor onze afhankelijkheid van buitenlandse agrarische sectoren steeds groter wordt. De oorlog in Oekraine maakt duidelijk dat het gesleep met voedsel en andere zaken of de grondstoffen daarvoor waanzinnig is. GroenLinks is steeds meer een abjecte stroming geworden met extremistische uitwassen en een ronduit communistische agenda. Waar dat toe leidt zien we in onze mooie stad. Het liberale verdwijnt, het totalitaire komt er voor in de plaats. Met wethouders die geheime agenda’s combineren met wegstoppen van onwelgevallige rapporten. En uit de verkiezingen blijkt wel dat veel burgers dat meer dan zat zijn…

    Like

   • Jouw aversie tegen GroenLinks maak je al langer heel duidelijk.
    De VVD en de afgelopen 4 kabinetten Rutte noem jij regelmatig vooral Links.

    Zelf mijn eigen broek ophouden doe ik al vanaf mijn zeventiende levensjaar.

    PS: ondanks heel veel gekrakeel van een kleine groep is er in Amsterdam gestemd voor een voortzetting van de huidige coalitie.

    Democratische groet,

    Like

   • Mijn afkeer van extreem-links zit hem in de angst voor communistische dictatuur. En dat zit bij GL in de genen. Het gedrag van provinciale bestuurders als Groot-Wassink en burgemeester Halsema maakt duidelijk wat ik bedoel. Ongeschikt, onaardig en ook ondemocratisch. Een kabinet dat de defensie afbouwde, het klimaat centraal stelt, immigratie bevordert is niet rechts maar links. En juist die thema’s maken dat normale burgers in de kou komen te staan. Letterlijk en figuurlijk. De voorbeelden noemde ik al. Daarbij voeren we een beleid waarbij ‘begrip’ voor nieuwkomers centraal staat, terwijl vragen of eisen aan hen niet meer worden gesteld. Waardoor we in een samenleving zitten met onveiligheid en ontevredenheid. Waar dat toe leidt zien we elke dag in de media…

    Like

 2. Ja we leven op dit moment in een “deugcultuur”, iedereen wil “deugen” en dat lijkt alleen te kunnen door collectief ons verleden én de cultuur waarin we opgegroeid zijn te veroordelen. Men hoeft alleen maar hard te roepen dat men gediscrimineerd wordt alles schiet in de kramp, terecht of niet terecht het wordt gehonoreerd. En wie “deugt” ontkent natuurlijk dat er van alles fout gaat iedere cultuur, ook in de onze ja maar zeker niet alléén in de onze.

  Like

 3. Achteruitkijken betekent nogal eens “de geschiedenis herschrijven” en sommigen zijn daar erg goed in. Laten we met zijn allen vooruit kijken. Het verleden is nu wat het is en daar moet iedereen mee leren leven.

  Like

 4. As ze het nu bij excuus houden en niet meteen de knip met geld van de burgerij trekken, dat zou al schelen. En wat je zegt toen ik die regenplas door Valkenburg zag spoelen dacht ik ok shit waar is het nu weer niet onderhouden. En dan meteen naar de boeren en verzopen caravans wijzen, jammer voor je dat is het risico van buiten de dijken boeren.
  Ik ben al eens uit mijn slof geschoten tegen een asielzoeker die Nederland afzeek, of ie wortels had, no zei die, oprotten dan pak je spullen en ga voor jou 10.000 anderen poort uit links dan ben je het snelste weg uit dit land. Bezet je ook geen huurhuis, ik moest 3,5 jaar wachten dan is meer dan 5 jaar geleden, wil niet weten wat het over een jaar is.
  Overigens ben ik volledig pro mensen fatsoenlijk opvangen mits ze uit een oorlogsgebied komen, geen mannen en geen hereniging. Bespaar ze de moeite van inburgeren want ze gaan terug maar kunnen ondertussen op een groot kamp verblijven, eigen huizen, scholen bioscoop alles. Maar geen kans om te mogen blijven. Dit is waar we naartoe moeten want het bouwen van huizen gaat om alle andere ideeën weer te langzaam.

  Geliked door 1 persoon

   • Ik geef nu mijn mening op mijn eigen blog of op andere sociale media. Tegenwicht vanuit observatie. Mijn Realistische Volks Partij zou gaan voor echt sociaal, maar ook realisme, geen verzwijging, geen leugens, geen flauwekul. Transparante politiek kan ook oprecht zijn. Met aandacht voor wat echt van belang is, maar ook met de wetenschap dat niet alles kan of zou moeten. Zo is voor mij geloof een persoonlijke keuze die niet op straat thuis hoort. Zijn vrouwen echt in de meeste opzichten gelijk aan mannen en moeten als zodanig behandeld en geschoold worden. Terreur en crimineel gedrag horen niet thuis in ons land. Uitbannen en zwaar straffen is dan een goed uitgangspunt. Maar ik zou ook geen miljarden uitgeven aan een verbetering van het milieu met 0.07% als we niet willen kijken naar wat er over de grenzen allemaal wordt vervuild en onze kant op gestuurd. Zonde van de centen. Daarnaast is de EU een handelsorganisatie die niets te maken heeft met hoe wij hier onze samenleving inrichten. Iets wat op links nog wel eens anders wordt gezien….Om maar wat voorbeelden te noemen….

    Like

   • Realistische Volks Partij, RVP, een mooie naam. Je geeft een heldere samenvatting van meerdere reacties op mijn blogposts en jouw eigen blogposts.

    Maar dat is nog geen politieke partij.

    Natuurlijk heb je vele volgers en medestanders op diverse sociale media. Maar dat is nog geen politieke invloed.
    Gekrakeel en gekonkel in diverse politieke partijen geeft aan dat er meer nodig is dan alleen een mening verkondigen op het internet.

    Ik ben benieuwd of je vervolg stappen maakt.

    Democratische groet,

    Like

   • De ambitie om dat nu even in een politieke stroming onder te brengen heb ik niet meer. Leeftijd gaat een rol spelen en ik wil geen Joe Biden zijn. Mijn mening is me liever vanuit de commentaarpositie. Mijn blog heet al een jaar of 16/17 zoals hij heet. Ik ken mijzelf, houdt van de columns of hele verhalen. Ik schuw ook de discussie niet met mensen die op inhoud hetzelfde doen of zoeken. En net als jij zoek ik medestanders voor mijn gedachten over wat er zoal leuk of mis is in dit land of de wereld er omheen. Al krijg ik wel eens de indruk dat voor sommigen de landsgrenzen niet mogen worden overschreden om zo de feiten in te kunnen kleuren. Mijn verhalen staan centraal, net als de feiten, je kent mijn stelling dat 1 en 1 gewoon 2 is en nooit 1,5 of 3. Maakt me op voorhand niet geschikt voor de politiek, want daar is dat veelal norm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.