Democratie

Weet u nog dat wij een paar maanden terug in meerderheid stemden voor een nieuwe samenstelling voor de Tweede Kamer??

En dat we daar als volk de boel aardig deden opschudden? Nieuwe partijen namen de plek in van oudere. We kregen haatdragers als BIJ1 in de Kamer, maar ook weerstandspartijen als BBB en JA21. Nederland stemde links weg. De meeste linkse stromingen zakten vele zetels terug en sommigen werden min of meer afgerekend op hun extremistische agenda. De VVD de grootste partij, D66 de tweede stroming, de PVV de derde. Opgeteld kan Nederland over rechts worden geregeerd met een aardige meerderheid. Zo zou de democratie moeten werken. Maar niet in Nederland. Rutte, de man die aardig onder druk kwam te staan door zijn matige geheugen in moeilijke omstandigheden, heeft een voorkeur voor links. Kennelijk ziet hij weinig in rechts, zijn optreden door de jaren heen daardoor mede ook verantwoordelijk voor het ontstaan van partijen als PVV, FVD en JA21.

Immers veelal mensen die het niet meer vinden bij de VVD die onder Bolkensteijn nog aardig rechts was van mening en opstelling. Rutte dus, wil samen met de toch wel opvallend populistische en arrogante Kaag. Een vrouw met wel erg eenzijdige voorkeuren in het Midden-Oosten of een milieu-agenda waar Groenlinks nog een puntje aan kan zuigen. Maar voor Rutte lijkt slechts de macht te tellen voor het huwelijk met een abjecte stroming als D66. Maar wie moet je dan toevoegen? Het CDA lijkt intern aardig verdeeld. De PvdA is afgerekend door de kiezer, blijft een marginale stroming en eigenlijk willen de kiezers dat helemaal niet. Die PvdA wil alleen samen met GL om zo een links beleid mogelijk te maken. Maar dat GroenLinks werd op haar beurt totaal afgefakkeld bij die genoemde verkiezingen. Ondanks dat denken ze daar in het politbureau van de partij dat Nederland niet zonder hun dedain kan of hun verlangen naar anarchistisch extremisme. Maar dat bleek bepaald niet het geval. Nederlandse kiezers willen geen anarchisten aan de macht.

De democratie zou moeten zegevieren. Maar….zo werkt het kennelijk niet. Je krijgt niet wat je verdient. De minderheid regeert hier, en zo klooien we nu al weken door. Op het moment dat ik dit schrijf zitten partijen opnieuw aan tafel bij informateur Hamer. Die er alles aan doet om dat linkse ongekozen blok te laten slagen. Zou dit lukken moeten we als volk Rutte daar op afrekenen. Immers die zette de deur open voor de linkse dictatuur. En wie wil weten wat dat inhoudt moet maar eens komen kijken in mijn stad. Waar vrijheden van burgers worden ingeperkt, mits je niet illegaal of immigrant bent, waar heffingen gewoon uit de hoge hoed worden getoverd en waar men plannen om bossen te kappen en te verbranden in een zgn. biomassacentrale gewoon doordrukt. Ondanks weerstand uit de plaatselijke bevolking. Maling aan de kiezer, gewoon de dictatuur doorvoeren. Het schijnt te kunnen in dit land en het stemt niet vrolijk. Een zichzelf benoemde linkse elite regeert straks over de meerderheid van de kiezers die echt iets anders wilden. Het verschil met andere landen is groot. Ik maak me zorgen…..u ook?

18 thoughts on “Democratie

 1. Ja ik ook maar dat is niet nieuw, ik maak me al jaren zorgen door ons huidige kiessysteem. Nieuwe verkiezingen zullen ook zeker wel weer een flinke aardbeving veroorzaken maar óók niet werken door al die splinterpartijtjes.

  Like

 2. De versplintering zie je hier ook meer en meer. We hebben hier een minister die niet eens verkozen is. Daardoor zie je dan de leuze “niet mijn regering”. Of de nationalistische partijen ons kunnen redden is de vraag. Democratie is hier ook ver te zoeken.

  Like

  • Het ergerlijke is dat men door invloed van linkse media het beeld krijgt dat er maar e e n redding mogelijk is, een linkse regering. Maar feit is en blijft dat 65% van de Nederlanders centrum-rechts stemde…

   Like

   • Hier gaat het eerder om een groep vastgeroeste politici die zich in alle bochten wringen om toch maar te blijven regeren. Links of rechts maakt niets uit zolang ze hun zetel maar mogen houden.

    Like

   • Het is ook zeker een grote banenmarkt voor hen die normaal in het bedrijfsleven nergens aan de bak zouden komen…Veelal ook ambtenaren die eerst in een departement of regionaal bestuur actief zijn geweest en dan ineens omhoog vallen. Goed- of kwaadwillende amateurs die ineens een of ander standpunt gaan huldigen dat op enig moment in trek is bij de achterban en dat verheffen boven het algemeen belang. Bij klimaat/milieu zie je dan, maar zeker ook bij een voor de meeste mensen belangrijk item als immigratie. Het verdoezelen van de nadelen lijkt een politiek streven op zich te zijn…

    Geliked door 1 persoon

   • Veelal komt men toch terecht bij heel vage instellingen, overheidsdiensten of controlerende organen. Zelden bij het echte bedrijfsleven, of men moet er vandaag zijn gekomen. Dat gold voor Bos bijvoorbeeld (Shell) of Zalm (bankenwezen).

    Geliked door 1 persoon

  • Maar het negeren van kiezerswensen is niet bepaald democratisch! Daartoe gaan wij namelijk naar de stembus en onderscheidt ons van de bekende dictaturen in de wereld. NL staat altijd voor dat democratie voor burgers heilig is. Maar als het er op aankomt heeft men kennelijk maling aan de duidelijke wens om links buiten spel te zetten…

   Like

 3. En ondertussen gaat het gekrakeel overal rustig verder.
  De ene beslissing wordt doorgeschoven, de andere beslissing wordt gewoon ingevoerd.

  En toch voel ik mij bevoorrecht.
  Mijn toekomst is overzichtelijk en rooskleurig.

  Voor voedselbank bezoekers wordt bijvoorbeeld de energierekening een extra zorg.

  Stille groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.