Hotels – Het genoegen komt in alle soorten en maten…

En als we het toch over reizen hebben zoals in een vorig blog, laat ik dan ook eens kijken naar hotels. Daarvan heb ik er door de jaren heen ook heel wat bezocht en gebruikt. En ook daarbij waren de verschillen enorm. Sommigen boden kamers die je het beste met een aardig onderkomen voor een compleet gezin kon vergelijken. Met alles er op en aan. Maar we zaten ook wel eens opgesloten in een kamer die net aan een tweepersoonsbed omvatte, met een mini-badkamer annex toilet. En echt…het prijsverschil was er niet echt. Een prachtige ervaring hadden we ooit in Mechelen waar toen een nieuwe hotelketen was neergestreken die haar klanten onderbracht in een designhotel met dito kamers opgebouwd binnen de muren van een oude kerk.

Je uitzicht was beperkt, maar je had wel gebrandschilderde ramen in de kamer. En een ontbijt dat alles in zich had om als ‘verwenning’ te worden omschreven. Een andere ervaring in Gent was ooit een hotel dat zich niet te ver van het geliefde centrum van die stad af bevond en daarvoor uitgekozen. Maar eenmaal ingecheckt bleek dat in de straat naast onze kamer een rioolwerkje bezig was, inclusief 24uur lang lopende gemaalpomp en zwermen muggen. Het ontbijt was magertjes….de rekening niet. Geweldig waren de hotels die zakenrelaties voor ons boekten als we weer eens op cursus waren in Mainz, Frankfurt of Praag. Luxe, met enorme badkamers, prachtige uitmonstering of uitzichten en dikke ontbijten.

Je voelde je een hele meneer als je daar had gelogeerd. In Engeland maakten we op dat vlak ook het nodige mee. Van heel goed en luxe tot magertjes qua aankleding, maar wel weer met altijd een goed Brits ontbijt en sloten zalige sterke thee. Zelfde geldt ook voor Schotland. Eigenlijk altijd goed. Hotels zijn toch van belang als je ergens een soort ‘huisje’ wilt inrichten omdat je voor plezier of werk een tijdlang in een bepaalde plaats moet zijn. Mijn eisenpakket is simpel overigens. Goed bed, lekker bad, als het kan een theeset-faciliteit, en liefst op enige loopbare afstand van waar je wilt of moet zijn. Vaak is goedkoper verder weg van die bestemming. Ik schreef er al eens over in het kader van het vervolgverhaal over dat merk met de vliegende pijl. Onlangs gingen we voor het eerst eens op stap naar een B&B. Nooit eerder gedaan. Het oogde op papier prima, ook zo benieuwd of het even goed was als je vaak op TV ziet in de kostelijke reeks over B&B’s in ons land? Ik zal u er later over berichten. Iemand van de lezers wel eens iets echt bijzonders meegemaakt? Goede of slechte ervaringen? Over viezigheid in de badkamer of ongedierte dat je leven verpestte!? Schroom niet en vertel……..(Beelden: Yellowbird archief)

 

 

 

 

8 thoughts on “Hotels – Het genoegen komt in alle soorten en maten…

 1. Ik onderschrijf je mening dat je aan de prijs niet kunt aflezen of de kamer wel of niet goed is. Je kunt voor “weinig”natuurlijk niet héél veel verwachten maar toch zitten er grote verschillen de betaalbare kamers. De laatste keer dat ik in een hotel logeerde was in een appartementenhotel op Terschelling, misschien iets gedateerd maar voor relatief weinig geld in het hoogseizoen toch wel héél veel ruimte en heel veel mogelijkheden, tot complete keuken toe.

  Like

  • De matige ervaring met een hotel in het Duitse Duisburg in afgelopen maand december onderschreef mijn mening t.a.v. prijs/kwaliteit. We kregen veel ruimte, een ruime badkamer en zpo meer, maar het was allemal oubollig met veel achterstallig onderhoud. Viezig zelfs. Maar ja, wel in hartje centrum van die grote stad. Ontbijt was weer geweldig. Dat dan wel..

   Like

 2. Nee, we waren niet vaak genoeg in hotels om te vergelijken. Heel af en toe, niet in de dure sector. Gewoon in eenvoudige slaapkamers met het onvermijdelijke krappe instapdouchje, één keer was het niet meer dan een wastafel en wc in een uitgebroken kast, de bovenste schappen zaten er nog in.Lachen. 🙂
  Wel in B+B’s en appartementen.
  Een Engels ontbijt kregen voorgeschoteld in midden-Ierland. Ik kan er niet over roepen behalve de thee. De tafel stond helemaal vol maar lekker gegeten heb ik niet. Later hoorden we dat dit doorging voor een luxe ontbijt.

  Like

  • De Engelstalige landen hebben me zelden teleurgesteld. En ook in communistisch Oost-Europa was er meestal weinig reden tot klagen. Ook bij veel Nederlandse hotels was het comfort en uitmonstering aardig op orde. Maar er waren uitzonderingen. Zo vond ik het zelden goed in het Zuid-Limburgse Valkenburg.

   Like

 3. Voor mij is comfort erg belangrijk, ik wil graag hetzelfde comfort als thuis, misschien een tikkeltje meer. Dat klinkt misschien verwaand, maar voor mij is dat echt vakantie. Het minste dat we meemaakten was een hotel in de Provence, met een piepklein kamertje en zónder tuin.. dat zou nog draaglijk geweest zijn ware het niet dat mijn partner net toen niet uit de voeten kon… sindsdien kijken we extra goed uit voor we boeken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.