Uitstoot!

Op het moment dat ik dit verhaal aan mijn blog toevertrouw is het woord ‘stikstofuitstoot’ (aardige woordwaarde bij Scrabble) zeer actueel. Een uitspraak van de Raad van Staten over dit onderwerp zorgde er voor dat minimaal maar liefst 25.000 infrastructurele werken niet meer zouden kunnen worden uitgevoerd. Maar vermoedelijk zou bij strenge handhaving van die uitspraken het land min of meer tot stilstand komen. Opmerkelijk, omdat de klachten over deze projecten kwamen van een zeer bescheiden maar fanatieke actiegroep die vooral bestond uit mensen met de weinig echte hobby’s en een overvloed aan vrije tijd. Net als de moordenaar van Pim Fortuyn bestudeerden zij 24 uur per dag elke letter in de wet waarmee zij de moderne samenleving tot stilstand zouden kunnen dwingen. Dwangmatig van zichzelf, links van gedachte, groen van actiebereidheid.

Cijfers die afgelopen maand september over het onderwerp naar buiten kwamen maakten duidelijk dat 45% van alle stikstofuitstoot kwam uit de agrarische hoek. Nog een fiks percentage kwam uit de industrie en 16% uit de totale verkeerssector. Maar ook nog eens 16% waait vanuit het buitenland ons land binnen. Opmerkelijk dat de actiegroepen, aangevuld door groene knokploegen en overwegend linkse media zich vooral richten tegen symbolen van moderne tijd als het luchtverkeer en uiteraard uw en mijn auto. Focussen op steedse onderwerpen en voorbijgaand aan bronnen van uitstoot die elders te vinden zijn. Nog erger was dat men in linkse kring (inclusief de omroepen) die buitenlandse uitstoot uit de statistieken wegpoetste. Wil men niet op gewezen worden. Immers….daar valt geen belasting op te heffen.

Op vliegtickets en auto’s wel. Niet om het milieu te redden maar om leuke dingen voor met name de nieuwe mensen te doen. Want groen kan uitermate dubbel redeneren. Een eigenschap die men koppelt aan het geweldige talent tot liegen. Nieuwe mensen worden hier onthaald of ze Sinterklaas zijn zo lijkt het. En omdat iedereen recht heeft op een woning worden deze mensen daar met alle middelen bij geholpen. Of ze nu een verblijfsvergunning bezitten of niet. En die woningen worden gebouwd in… het groene land. Want daar is nog plek.

Groen is goed voor het milieu, maar nee, als het moet dan breken ‘we’ dat af en knallen het land vol met huizen. Om al die toestroom humaan op te vangen. Hoezo humaan? Mensen zelf zijn in alles wat ze doen, zelfs bij het uitademen, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van die uitstoot. Net als dieren, maar ook de oceanen, de vulkanen (een enkele vulkaanuitbarsting zorgt voor een enorme milieubelasting, elk jaar barsten er echter tientallen uit…)dragen hun stikstofsteentje bij.

Hoe het toch komt dat linkse mensen zo’n afkeer hebben voor alles wat modern is en een multiculturele samenleving omarmen die de bestaande moet vervangen is mij een raadsel. Ik krijg er ook steeds meer afkeer tegen. Partijen als D66, PvdA en vooral Groenlinks zie ik als Nederland-vijandig, en zal er nooit op stemmen of ook maar een enkele uitspraak van hun partijleiders geloven. De dubbele agenda is mij wel heel duidelijk van die lui. En die is verstikkend. Omdat ze de waarheid niet vertellen en als het zo uitkomt ook verbloemen. En dat op vele terreinen. Niet alleen bij dat stikstofdebat. Kortom, geloof niet alles wat je van deze lieden hoort. Trek je eigen plan en kijk eens verder dan ons neus lang is. Pinoccio kreeg een lange neus als hij leugens vertelde. Bij linkse politici zie je die groei niet meer. Zelfs daarop is men getraind….(Beelden: Yellowbird-archief)

10 thoughts on “Uitstoot!

  • In een land van compromossen poldert men vrolijk over de hoofden van de bevolking heen. En neemt besluiten met een steeds grotere neiging geen democratische verantwoording meer af te leggen. Polderen maakte plaats voor het loopgraafmodel….

   Like

 1. Zolang men niet begrijpt dat Nederland niet van elastiek is zullen de problemen alleen maar groter worden. Meer mensen betekend gewoon méér uitstoot door alles dat er nodig is om mensen te huisvesten en te voeden. Dát komt allemaal niet uit de lucht vallen en daarvoor wordt roofbouw gepleegd op ons postzegellandjes waar geen natuurlijk meer overblijft om de boel in evenwicht te houden.

  Like

  • Elk jaar 150.000 immigranten er bij. Is over tien jaar 1,5 miljoen nieuwkomers! En dat gaat maar door. Inderdaad kunnen we dat gewoon niet aan. Onze woningvoorraad niet, maar ook ons sociale stelsel niet. Zeker als je bedenkt dat 65% na tien jaar nog steeds niet aan het werk is. Taal, integratie, geloof. Het zorgt voor enorme problemen! En daarvan is de uitstoot van allerlei stoffen en gassen er een. Maar dat blijkt toch lastig uitleggen aan de zittende elite…

   Like

 2. Er is teveel volk op deze planeet, dat moge duidelijk zijn.
  Hier in B is het niet beter gesteld.
  Hoelang men de boel kan rekken tot die scheurt weet ik niet, maar heel lang duren zal het wel niet.
  Door al die mensen komt er vervuiling bij.
  Alle vluchtelingen bij ons laten wonen is gewoon niet realistisch.

  Like

  • Het is vooral een toestrom van lieden die in de verste verte niet voldoen aan de status vluchteling. Waren ze dat wel zou het geen al te grote problemen opleveren. Maar meestal gaat het om economische immigratie. Met alle problemen van dien.

   Geliked door 1 persoon

 3. Er wordt teveel eten gemaakt wat geëxporteerd moet worden zodat wij weer kunnen importeren. Krom zinloos en zie wat er van komt. Goed stuk, van mij mogen de grenzen dicht voor economische vluchtelingen. En mogen echte vluchtelingen hier leren en blijven tot de oorlog voorbij is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.