Loeiend!

AMC Amsterdam NRCAls ik met mijn oudere broer weer eens bijeen ben en we gelijk die twee oudjes van de Muppet Show mekkeren over het (vermeende) onrecht ons aangedaan door bepaalde vertegenwoordigers in de maatschappij of overheid van tegenwoordig, komen we al snel uit op mensen die we beschouwen als het laagste van het laagste in overheidsdienst; parkeerwachten! Als je echt nergens anders goed voor bent, je totaal geen inzicht hebt in het normale leven, leeft bij het feit dat je kennelijk opgewonden raakt van het geven van een bekeuring aan iemand die wellicht niet in staat is om een parkeerplek te vinden voor dat ene boodschapje bij de apotheek of zo,  dan roept een carriere als parkeerwachter. En ik maak dit keer, niets onmenselijks is me vreemd, geen uitzondering voor de vrouwen die deze rol vervullen. Komen thuis vast veel liefde te kort of zijn als kind niet goed opgevoed dan wel gepest. Anders wil je dat werk echt niet doen. Je zou je als normaal mens rot schamen. Je durft dan niet in je vriendenkring te vertellen wat je doet, een drugsdealer krijgt meer respect. Waar die afkeer in zit? Vooral door het meedogenloze karakter van die handhavers. Ze snappen niets van het sociale aspect in hun werk, nemen de tijd niet om uit te zoeken wat er wellicht loos was of is.  Natuurlijk zijn er burgers die maling hebben aan alle regels. Bekeuren! Uiteraard zijn er bepaalde regels nodig! Maar interpretatie van die regels is vast niet verboden.

Ik maak me er extra boos over omdat ik vorig jaar zelf in de fuik liep van zo’n malloot. En wat ik ook deed, verwijzing naar de gedoogsituatie van voor 1/1/15 voor het betreffende parkeervak, het mocht niet baten. Betalen! De controleur had in de struiken zitten wachten tot ik in de lift naar boven was gestopt van het gebouw waar het verbod ineens gold. Ik schreef er al eerder over. Ik voldeed mijn boete, maar hoop de verbaliserende figuur nooit irl tegen te komen. Parkeren betaal bordWat een verschrikkelijke menssoort. O? Je vindt dat ik dat niet mag zeggen of schrijven? Lees het volgende voorbeeld dan maar even. Een zeer goede vriendin van ons moest onlangs halsoverkop naar Amsterdam afreizen (40 minuten van haar huis) voor een spoedsituatie binnen de familie in het daar bekende en gespecialiseerde AMC. Dat ziekenhuis kent een parkeergarage waar je tegen woekertarieven de auto kunt parkeren. Dat op zich is niet nieuw. Wel dat er ook parkeerplekken zijn voor invaliden. Zij heeft daar een speciale vergunning  voor, uit haar eigen woonplaats.
Handig als je zoveel metaal in je lijf hebt zitten dat je alleen nog maar korte stukje kunt lopen. Keurig geregeld, de software van de verbalisanten in haar woonstad herkennen het kenteken en weten dat zij mag staan waar ze dan staat. Helaas, in mijn geliefde stad kent men dat systeem niet. Kennelijk sluit de software van de lokale overheden ook op dit punt niet aan. En zij was in de paniek van het moment haar vergunning vergeten achter de voorruit te leggen van haar automatische flitsertje. Bloednerveus door de omstandigheden, maar wel geparkeerd op de voor haar gereserveerde plekken. Bij terugkomst volgde de deceptie. Bekeuring. Opgewacht door de brigade der grijnzende maar zeer asociale bekeuringen uitdelers. De berusting die ze in eerste instantie voelde sloeg om in pure paniek toen de boete thuis gestuurd werd. E.360,00 excl. administratiekosten! Huh? Hoeveel? Driehonderd zestig Euro! Voor parkeren op een plek waarvan jij echt gebruik mag maken, maar waarvoor de lokale regels je kennelijk zijn ontgaan. Niks normaal, niks ‘dat had je dan maar moeten weten’. Hier is echt iets mis. Commentaar van het balconEen serie/inbreker krijgt nog minder boete in dit land. Maar de autobezitter, en meer speciaal de invaliden onder hen, moeten bloeden. Ik heb haar aangeraden tot de rechter te blijven strijden voor haar gelijk. Dit is niet alleen bespottelijk, dit is een schandaal. Los geslagen in de boetegekte, uitgedeeld door een mensensoort die ze eigenlijk zouden moeten isoleren van de rest. Ja, ik weet het, niet netjes, maar ik ben boos, heel boos! En niet alleen omdat ik die parkeerwachters verachtelijke wormen acht te zijn, maar ook omdat ik van mijn vriendin houdt die ons zoveel warmte geeft en die al zoveel ellende meemaakte. Die gun je een paar maanden rust. Even bijkomen. Krijg je dit! Gemeente Amsterdam….los dit op!! (Beelden NH DB/NRC-Internet)

8 thoughts on “Loeiend!

 1. Wij kennen een dergelijke mensensoort: de luitjes die je de weg moeten wijzen op de stort voor grof- en grootafval, althans een paar van hen. Ze wegen het te storten afval, veelal oud meubilair of bouwpuin, tot op de microgram nauwkeurig, wijzen op matrasvullingen die je had moeten verwijderen òf tegen extra betaling kan storten, en meer van dat.
  Machtswellustelingen, blij dat ze ook eens wat te zeggen en zich de koning van hun werkplek wanend.

  Like

 2. doe iets voor deze dame, schrijf een ingezonden stuk en noem man en paard, en/of ; richt je met een beroep tot de gemeente Leiden, en schrijf meteen een brief naar het TV programma Kassa, dan ben je vruchtbaar bezig. Dit boze weblogje zet geen zoden aan de dijk.
  En bedenk dat die handhavers geen berekenende haaien zijn, maar kansarme sloebers zijn, als ze dit rotbaantje hadden geweigerd waren ze wellicht gekort op hun uitkering.
  Ik stuur je tekst door naar familie in Leiden.

  Like

  • Mijn meningblog is een soort column. Al tien jaar lang. En ik koppel het aan Facebook bijvoorbeeld om zo nog wat meer aandacht te krijgen voor wat ik van iets vind. Aardig vruchtbaar en diverse malen geleid tot resultaten. Ook al omdat het aan Twitter hangt. In ieder geval speelde het zich niet af in Leiden maar in Amsterdam, ik haalde in eerste instantie de steden door elkaar waar ze elke dag heen moest in de noodsituatie waarin zij en haar familie werden gestort….

   Like

 3. Nee dit mag je inderdaad niet schrijven over mensen die gewoon hun beroep uitoefenen. er is een fout gemaakt maar die werd niét gemaakt door de parkeerwacht maar door de mevrouw die de parkeerkaart vergat neer te leggen.
  Dan is het traject betalen en dan je gelijk proberen te halen door bezwaar te maken en de situatie uit te leggen. Het gaat niet aan om dan álle mensen die dat beroep uitoefenen zo minderwaardig te bejegenen.

  Like

  • Je hebt mensen die hun rol als ambtenaar minder serieus nemen dan anderen. Mijn volgende blog laat zien dat dezelfde mensen die in de bosjes wachten tot ze iemand kunnen bekeuren een overmacht aan overtreders ongemoeid laten. Hoe de procedures zij, het is me meer dan bekend. Het protest en desnoods de gang naar de rechter zijn in gang gezet. Meest bespottelijke is en blijft de hoogte van de boete voor iets onbenulligs. Als iets ons vervreemdt van de overheid die dit veroorzaakt, dan deze onzinnige boetes…

   Like

   • De boete is niét onzinnig hoog, die is bedoelt voor de gemakzuchtige automobilist die zich niet stoort aan invalide parkeerplekken , het slag dat vindt dat regels niét voor hen gelden. En dat is écht géén onbenullige overtreding, daar wordt terecht een flinke “prijs”op gezet, er zijn al genoeg mensen die bewust de parkeeregels overtreden en de boete schouderophalend incalculeren.
    Als deze dame haar kaart gebruikt had zoals het hoort had ze niét hoeven te betalen. Maar het is goed dat de situatie bij aangekaart wordt bij de instantie die de zaak nog eens kan bekijken. Het is goed dat dat kan én ook gebeurt.

    Like

 4. Kortzichtig kijk op wat ik beschrijf. Daarbij, voor de goede orde, als je in Duitsland voor het zelfde ‘vergrijp’ wordt gepakt en bekeurd, kost je dat 80 Euro! Moet er gesleept worden (doet men daar sneller dan hier) kost je het in totaal 212,50! Kortom, de Nederlandse overheid is in dit punt compleet doorgeslagen. En het is geen misdrijf, het is een overtreding! En dat laatste is nog maar de vraag als je zo’n kaart bezit…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.