Tien jaar Meningblog

countHoe snel de tijd gaat heb ik hier in het kader van dit mening blog al vaker beschreven. Een jaar is niks, maar intussen ben ik zover dat ik kan praten over tien jaar! Een periode waarin ik leerde omgaan met het fenomeen Bloggen en intussen ook Sociale media leerde kennen. Was het altijd een zegen= Nee hoor. Maar ik beleef er nog steeds plezier aan. Op enig moment werd ik door een vriendin die ik leerde kennen op een internetforum richting het bloggen geleid. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord zelfs. Maar dat veranderde snel. Met vallen en opstaan kwam mijn eerste variant van het mening thema op poten. Resultaat van een wat oudere oefening met websites die ook altijd met mening eindigden en dan het onderwerp waar het over ging daarvoor. Mijn mening werd het leidende thema voor wat er nu nog steeds is, dit blog! Intussen wel in nuance van naam veranderd, maar dat had niks van doen met een vrijwillige keuze.

Politie Amsterdam - 2 - PownedOf het nu ging om aanbieders van blogs of de software die me daar actief hield, altijd ging er na verloop van een paar jaar wel iets mis. Een wisseling van computer kon al genoeg zijn om niets meer aan te kunnen met dat blog. U heeft me als vaste lezer(es) vast een tijdje gevolgd. Gedacht dat u me altijd snapte en of u het al dan niet met me eens was. Velen kwamen, even zovelen verdwenen. Van roddelaars tot achter baksels, van lieve mensen tot nog steeds gemiste. Tien jaar lang op dat fenomeen bloggen actief. Intussen heb ik van de zes blogs die ik gelijktijdig opereerde, de hobby’s en spannende schrijfsels moesten ook ergens ondergebracht, zijn de meeste nu weer verdwenen. Ingeruild voor lidmaatschappen van groepen die op Facebook actief zijn en waar de leeskring vele malen groter is.

Muppets - de critikastersWant de wereld stond niet stil. We maakten en maken iets mee elke dag. Grote kwesties wisselden zich af met puur persoonlijke. Van een overleden poes tot de asielzoekersproblematiek. Die laatste zorgde onlangs voor een breuk met iemand die ik wijzer achtte dan zomaar de stekkers eruit te willen trekken. Maar ja, persoonlijke aanvallen zijn nooit leuk, een tikkie terug al helemaal niet. Jammer, ook dat leerde ik in die tien jaar, iedereen naar de zin maken is niet mogelijk. Zeker niet als het gaat om politiek, geloof of sport. Voor de rest gaat het prima. Al zie ik wel dat veel oudere bloggers van voorheen allang geleden zijn afgehaakt. Althans uit de kring waarin die start ooit plaatsvond. Ik hield er ook vriendschappen aan over voor het leven. Sommigen, ik schreef er al eerder over, nu ook actief op Facebook, anderen helemaal gestopt als blogger maar als mens nog steeds heel interessant en warm. Hebben nu vast wel veel tijd over die gestopten. Dat dan weer wel.

9 thoughts on “Tien jaar Meningblog

 1. Hoe lang ik al bij jou lees weet ik niet precies maar toch wel een flink deel ván die 10 jaar.
  Ik blijf het jammer vinden dat je er soms een halszaak van maakt om jouw mening te verdedigen.
  De waarheid ligt vaak toch een beetje in het midden wanneer we over zaken praten we niet helemaal uit eigen ervaring kunnen onderschrijven.
  Maar voor een discussie, ook een welles/nietes, heb je twee mensen nodig natuurlijk. Ik blijf graag de wijste partij als het daarop aan komt en haak als af.

  Like

 2. Een decennium, klinkt nog mooier 🙂
  Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken maar dat hoeft ook niet, op je eigen site al helemáál niet.
  Bij Facebook vind ik het lastiger, dat is m.i. niet de juiste plek om uitgebreide meningen te verkondigen, op een weblog kan dat wel.

  Like

 3. allereerst proficiat met je jubileum.
  Blogs dienen om er je eigen ding mee te doen. Als ze het niet pruimen moeten ze maar wegblijven.
  Facebook kan nooit bloggen vervangen. Daarvoor is het sociale netwerk te vluchtig. Korte berichten zijn er welkom, onderwerpen dieper uitgraven niet. Ga maar rustig door met je mening te verkondigen. Dat is je volste recht.

  Like

 4. 10 jaar bloggen alweer. Vraag me meteen af hoelang ik al blog, ook een hele poos. Heb er idd veel zien gaan jij hoort bij mij bij ‘de oude garde’. In de goede zin van het woord.
  Ik ben niet meer zo actief als in het begin maar blijf het gewoon leuk vinden om te schrijven en bij anderen te lezen.
  Nog minstens 10 jaar erbij Leee!

  Like

 5. ik heb 5 jaar bijna dagelijks geblogd, het zou een dagboek zijn dat ik graag terug zou lezen, maar het is allemaal verdampt door de systeemwisseling. Ik ben daar nog steeds pissig over.
  Met enorm veel moeite en een paar duwen in de rug ben ik weer begonnen. Het is fijn om oude kennissen weer tegen te komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.