Alweer oktober…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herfst leidt richting feestdagen…

Net als vorig jaar is het ineens oktober. Al vaker haalde ik aan dat de tijd wel erg snel gaat tegenwoordig (..). Maar dat zeiden we vorig jaar ook al en tien jaar geleden om maar iets te noemen. Het weer is prachtig, de herfst komt op een feestelijk versierde wagen, getrokken door zon en maan en met de fraaiste uitingen van natuurlijk gedrag in bos en veld. Kortom, oktober is net zo als vorig jaar onderweg. Ik keek eens terug naar een jaartje eerder en zag dat ook toen het weer fraai was, al begonnen de dagen dan wat meer met mist dan nu het geval is. En was ik vorig jaar onderweg voor een tripje. Dat zit er nu niet in. De poezen vragen toch aandacht en om die jonge dieren nu al aan hun lot over te laten gaat echt te ver. Dat niet weg hoeven heeft een bijkomend voordeel. Als ik weg ga moeten er op de lopende dagen gewoon blogs worden gepubliceerd. Dus schrijf ik dan vooruit. Dat is bij algemene onderwerpen vaak niet zo’n probleem, maar bij de autonieuwtjes moet ik dan niet alleen opzoeken, sprokkelen soms, maar ook nadenken wat actueel is op de geplande publicatiedagen.

WP_20141101_011Nu zijn wij niet zo van de heel lange trips, ook dat is geen geheim, een week is echt het maximum, maar vijf dagen vooruit werken houdt dan in dat ik er toch een stuk of 30 verhalen uit moet persen. Valt niet mee en is soms een zware last. Zeker in de tijden dat er weinig te melden valt. Gelukkig is dat nu niet het geval. De vluchtelingen, VW-affaire, politiek Den Haag, ga zo maar door. Er is dus altijd wel iets te bedenken. Is ook het leuke van die bloggerij. Je bent schrijver of je bent het niet natuurlijk en plaatsen van verhalen aan de stand verplicht. Ook als je er even niet bent. Maar dat speelt nu niet, ik ben er gewoon en verbaas me dus maar over die kalender die alweer zijn blaadjes verliest in een tempo dat de herfst eer aan doet. Met twee knorrende poezen om me heen, groet ik u lezers en medebloggers van harte en wens u allen een mooie oktobermaand toe.

6 thoughts on “Alweer oktober…

 1. Ja het is waar. Heerlijk weer maar wel al oktober. Ik weet dat vorig jaar 3 oktober we ff op de fiets naar Leidens ontzet zouden gaan. T shirtje, korte broek. Was zo gezellig dat we uiteindelijk pas om 23:00 uur richting huis gingen. Dit jaar weer schitterend weer. Maar het feesten laten we dit jaar aan de jongens over 🙂
  Van de week liep ik met de hond door het bos, dat is ook zo mooi in deze tijd. Kleurende bladeren, paddenstoelen. En vroeger donker. Dat laatste vind ik jammer. Maar om met dit weer de herfst in te vliegen is niet erg hoor. Mag wel tot december duren….
  Hoe is het met de poezels?

  Fijn weekend vanaf de kust

  Like

  • Met de poezen gaat het op zich goed. Maar de intussen jong volwassen Pixel leert de kleine Pico (naamswijziging na ontdekken ander geslacht..) de fijne kneepjes van de kattenvechtsport. Maar de kleine eet als een bootwerker en die wacht op zijn kant op revanche…..:)

   Like

 2. Het is heerlijk herfst weer alleen is de natuur nog “te groen” en lijkt het nog te vroeg voor herfstkleuren.
  Houden we tegoed denk ik. Ik werk zélden vooruit met logjes, vooruit schrijven is blijkbaar niet mijn ding want het lukt me nooit, omdat het niet móet….als het al moet dan hé, want natuurlijk móet niemand logjes schrijven.

  Like

  • IK werk alleen dan vooruit als het echt nodig is om de regelmaat van plaatsen niet te onderbreken. Bij AMM is dat een minder probleem, omdat ik niet echt op de actualiteit van de dag werk, maar meer in de vrijheid van het woord….

   Like

 3. Tot nog toe een fijne herfst.
  Ik begrijp dat jullie nog even bij de poezen blijven, dat siert je.
  Maar waarom wil je zoveel logjes in voorraad hebben? Ben je – of voel je je – verplicht dagelijks een stukje te schrijven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.