Bloggen en stoppen….

1107 F-102 resizedNee, geen angst, mijn Meningblog gaat gewoon door hoor, ook al zijn er heel wat mensen die me een vroegtijdige monddood nog steeds toewensen. Schrijven zit me in het bloed, dus dat gaat door. Maar diezelfde passie voor het geschreven woord maakte ook dat ik in het verleden nogal wat specialistische blogs heb opgezet die maar een onderwerp kenden. Zoals mijn verhalen over de luchtvaart. Lang vol gehouden, maar vanaf  begin dit jaar toch maar mee gestopt. Kostte me zoveel tijd dat ik er niet toe kwam om er iets zinnigs op te zetten. Binnenkort trek ik de stekker daar uit het verhaal en verdwijnt alles richting digitale prullenbak.

9864 - LiazDatzelfde geldt voor mijn Verzamelgek50-blogje dat ik al sinds een jaar of 5,5 dagelijks vulde. Met alles wat met mijn passie voor verzamelen van doen had of heeft. Het werd redelijk bekeken, ook al waren er maar weinig lezers die een commentaartje achterlieten. Sinds medio vorig jaar bemoei ik me ook met een groep verzamelaars (2850) op Facebook die bezig zijn met het showen en handelen van/met automodellen en nog een wat bescheidener groep die zich op de luchtvaartmodellen stortte. Daardoor was een nieuwe uitlaatklep voorhanden om dagelijks kond te doen van wat er zoal leeft in die werelden op schaal. En dus zette ik afgelopen weekend mijn eigen verzamelblog op ‘hold’. Even aankijken nog of het op Facebook goed blijft gaan, de digitale reddingsboot voor de wal, en dan de definitieve overstap. Scheelt me toch tijd.

87KFJKoWant dagelijks iets schrijven over…..is best spannend soms. Ik heb hier niet voor niets de tweedaagse intervals ingesteld. Facebook maakt dat veel reacties ook daar worden gegeven, waardoor het bloggen zelfs soms lijkt op een eenzaam bestaan. Controversiele onderwerpen maken dat er soms ellenlange reeksen reacties komen, en op dat digitale spoor kan dat simpel, zonder inloggen of wat. En ik kom er ook veel ‘oude’ bloggers tegen. Allemaal verenigd in dat Smoelenboek dat veel meer is dan slechts dat. Hoe dan ook, twee van de vijf blogs die ik zoal vul zijn nu gesneuveld. Blijft er wat meer ruimte over voor de rest. Het is maar dat u het weet. En voor hen die dat jammer vinden, zoek me op via Facebook of Twitter en je bent zo weer op de hoogte…….

8 thoughts on “Bloggen en stoppen….

 1. Ik kan me voorstellen dat het na een tijdje moeilijk wordt om een blog over één onderwerp levendig te houden. Ik heb ooit enkele blogs gehad over één uitgebreid onderwerp en die zijn ook al lang dood en begraven.

  Like

  • Het kan tegenwoordig zoveel simpeler via Facebook dat ik me de moeite bespaar door elke dag verhalen neer te zetten die maar beperkt worden gelezen. En bij specialismen zoals ik ze noemde en onderhield is het best lastig een redelijk publiek te bedienen…..

   Geliked door 1 persoon

 2. Blogs over één bepaald onderwerp zijn inderdaad iets voor “de liefhebber”,ieder ander heeft al gauw geen “reactiestof” . Ik begin te geloven dat ik ondertussen de énige ben die zich niet tot facebook “bekeerd heeft” maar ik voel me daar niet eenzaam bij hoor;-)

  Like

  • Jij concentreert je sterk op je blog en dat is prima. Facebook is wat sneller, directer, en pakt de actualiteit van de wereld en de mensen die er actief zijn iets vlotter op. Verhalen en meningen blijven voor mij de reden om te blijven bloggen. Facebook voor de dagelijkse kost….en je komt er nog eens ‘iemand’ tegen….

   Like

   • De wereld is me al snel genoeg zónder faceboek en de actualiteit is toch vaak maar de waan van de dag die in korte tijd al achterhaald blijkt.

    Like

 3. Je hebt nog voldoende webwerk over om de tijd te vullen, je moet er maar zin in hebben. Zelf heb ik meer en meer periodes dat ik schoon genoeg heb van bloggen, fb en mailcorrespondenten.
  Stoppen zal ik niet, bang dat ik spijt krijg en opnieuw moet beginnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.