Hygiene

Douchen......Kijk, soms ben je verbijsterd. Maar dat ligt vooral aan mij omdat ik nogal gevoelig ben op dit punt. Ik gruw van luchtjes, vieze luchtjes wel te verstaan, en dat bepaalt zeker mede of ik mensen al dan niet accepteer of een bepaald soort eten lust. Wie of wat stinkt, krijgt van mij geen positieve aandacht. En reken maar dat je in de moderne tijd nog steeds mensen tegenkomt voor wie het gebruik van zeep of deodorant kennelijk onbekend is en douchen iets voor de domme. Onlangs las ik er nog een stukje over op MSN. Mannengedrag, waarbij een van de items was dat veel mannen het douchen gewoon overslaan. Zeker als de kans groot is dat ze dit in hun eentje moeten doen en er niet ineens een naakte Doutzen Kroes naast ze opduikt of zo. Overslaan van wassen of douchen, en wellicht ook vergeten om met zeep bepaalde onderdelen eens lekker te poedelen.

Penislengte metenBrrrr. Ik moet er niet aan denken. Mijn discipline op dit punt komt voort uit de jeugd. Wassen in een keuken, niks douche, warm water eerst even in een ketel verzorgen en dan klooien. Toen we eindelijk een douche kregen stond ik er elke dag langdurig onder, tot groot ongenoegen van mijn ouders. Later is het badderen en schoonhouden een dagelijks ritueel geworden. Het oermensgedrag is mij vreemd. Ga ik ergens naar een hotel of zo moet er een badkamer zijn die er niet om liegt. Liefst met bad, 65cm grote douchekop en spiegels waarin je kunt zien wat je zoal aan stoppels moet wegwerken. Ik ben dus niet van de tenten en caravans, in mijn eigen stank leven is niet mijn ding. Net zo min als de geur van zweetsokken, ranzige oksels en zo meer. Toch kom ik ze nog steeds tegen. En….ook vrouwen die niet lekker ruiken! Niet een beetje vers zweet, nee van die geuren die je doen denken aan een soort hel vol ongewassen types. Geen zeep, deo of parfum tegen aan gegaan, gewoon oud zweet.

Bojo maaltijd RamesStank! Wat zijn dat voor types die dat zo doen? Hebben die helemaal geen idee wat ze hun omgeving aan doen dan? Hebben die geen familie of vrienden die er wellicht iets van kunnen zeggen? Stank is stank, vies is vies en je bent bijna asociaal als je zo leeft. Maar misschien past dit wel bij elkaar ook. Kan best. Niet iedereen heeft die manie van mij. Intussen ga ik binnenkort maar weer eens lekker naar een hotel met al die verwenelementen bij elkaar opgeteld. Waar? Geen idee, kan me minder schelen, zolang ik er maar schoon kan rondlopen……En, lieve lezer, hoe kijk jij hiernaar? Ook een douche-overslaand type??? Of net zo als ik gek op schoon en verzorgd? Heb je een afkeer van bepaald eten door de daarbij behorende geuren? Laat het me eens weten dan? Voel me nu zo vaak alleen…….in mijn mening… (foto’s: MSN e.a.)

9 thoughts on “Hygiene

 1. Douchen is mijn lust en mijn leven.
  Maar deo en andere kunstmatige trucs gebruik ik niet.
  Douchen en schone kleding is mijn manier.

  Dat leerlingen na een gymles niet meer douchen is een gruwel voor mij!

  Andere eetdingen probeer ik graag ook als het anders ruikt.

  Zonnige groet,

  Like

 2. Nou op zich hoeft niet douchen niet vies te zijn, je zegt het zelf al, vroeger werd er gewoon aan de kraan gewassen ( bij ons niets niet warm water) en dat kan nog stééds afdoende zijn. Wat vaker voor stank zorgt dan niet douchen is het niet genoeg wassen van kleding, vers zweet ruik je nauwelijks , maar drie keer opgedroogd zweet in een dik wol vest, of lange jas stinkt de pán uit.!
  Voor mij is “badderen” ontspanning en dat doe ik dus aan het eind van iedere werkdag. De douche die ik iedere morgen neem om even wakker te worden stelt niets voor. Maar zolang de kleding schoon is zal iemand niet smerig stinken.

  Geliked door 1 persoon

  • Bij vieze geuren maakt het mij niet eens uit wat de herkomst is. Ik constateer slechts dat het vies is en niet zo hoeft te zijn., Zeep kost iets van 1 euro voor een heel stuk, deo koop je voor 0,85 cent, en het wassen van kleding kan je altijd door familie of bekenden laten doen als je zelf niet weet hoe de wasmachine werkt. Kortom, geen excuus voor stank…..:)

   Like

   • Het is ook geen excuus, maar meer de oorzaak zoeken, je kunt je wassen tot je een ons weegt maar als je de kleding niet wast stink je gruwelijk. Ik gebruik zélf nooit zeep bij een wasbeurt( slecht voor m’n huid”alleen bij handen wassen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb nogal een gevoelig maagje op dit punt en krijg dus ongewild oprechte braakneigingen.
  Erg vervelend is dat ik in China woon waar mensen idd. “anders” ruiken.
  Nu heb ik begrepen dat zij ons (NLers) zuur vinden stinken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.