Schaamteloze BOA’s

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk zal niet ontkennen dat ook ik wel eens heb gedacht dat een baan als ambtenaar me wel iets zou lijken. Gewoon geen commerciele doelstellingen hoeven najagen, niet 65-80 uur per week moeten werken maar hooguit 30-40 en altijd zeker weten dat jouw salaris op je rekening werd gestort, of je nu hard werkt of niet. Je hebt er echter een bepaalde mentaliteit voor nodig, en die mankeert nu eenmaal aan mijn genen. Ik stoor me in de meeste gevallen zelfs aan de mentaliteit, denkwijze en het gedrag van veel van die overheidsdienaren. Maar, ik snap nog wel dat je als jeugdig niet ambitieus mens kiest voor een baan bij de overheid met al die bescherming en garanties op een levenslange carriere. Dus enig begrip…meer niet. Ben je echter nergens voor geschikt gebleken, hobbel je in een uitkeringssfeer wat rond en krijg je de kans om te werken voor dat geld, pakken sommige mensen dat met enig plezier aan. Ze kunnen dan conducteur worden, bij de plantsoenendienst werken of, en dat zijn de strebers en respectzoekers onder hen, gaan werken als BOA. Bijzonder Opsporings Ambtenaren. Het woord zegt het al, ambtenaar! En dan ook nog mogen lopen met een soort politiepakje aan en een bonnenboek of minicomputertje in de achterzak.

WP_005173Waarmee je gewone burgers het leven lekker zuur kunt maken. Burgers die jou normaal niet zien staan, die jou niet aan respect of echte baan wilden helpen, omdat ze niet veel vertrouwen hadden dat het LO,BLO of MBO-diploma dat je niet eens volledig behaalde, voldoende onderbouwing zou zijn voor een goed functioneren in enig andere rol. Dus, die burgerij pak je terug. Temeer omdat je door de Chef-BOA, iemand die wel een echte baan heeft bij diezelfde overheid, doelstellingen krijgt opgelegd. Bekeuren, bekeuren en nog eens bekeuren. We zullen ze eens laten zien wie wij zijn. En dus is elke verkeerd geplaatste vuilniszak, niet brandend achterlicht, of fietsende jongedame op een plek waar het niet mag, potentieel slachtoffer voor die boetedoening. Je schrijft je bonnetjes uit en voelt je een hele pier. Je bent BOA, en trots op je vak. Zeker als je foutparkeerders, of wat daar in jouw beperkte ogen voor door moet gaan, op de bon kunt slingeren. Daarvoor gebruik je dan ook nog eens verstoptechnieken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJe verschuilt je in een portiek, wacht tot iemand voor een winkel stopt waar een stopverbod geldt, en als die persoon dan even naar binnen wipt snel je met je minicomputer in de hand op de auto af en print een bon uit. Zo, die is weer binnen…. Thuis, bij de familie vertelt je trots over al die overwinningen die je uit naam van de wet hebt gescoord. Je bent iemand, je voelt je goed. Alleen vreemd dat je zo weinig uitnodigingen krijgt voor kerstfeestjes en ook het aantal kaarten dit jaar uitblijft. Dat de familie niet meer belt en dat je eigen familie je schijnt te negeren. Lijkt mij ook de meest passende houding. Een BOA is een soort rat die leeft van de stukjes voedsel hem of haar toegeworpen. De goeden niet te na gesproken natuurlijk, als die al bestaan! En de rest moeten we na dit verhaal maar negeren! Vreselijke lui!

12 thoughts on “Schaamteloze BOA’s

 1. Wetten, gebodsborden, verbodsborden, regels en afspraken zijn er om nagekomen te worden.
  Hierop aangesproken worden kan inderdaad pijnlijk zijn.

  Gezagsdragers en hulpdiensten hebben het steeds moeilijker.
  Fatsoen en respect verdwijnt steeds meer uit onze samenleving.

  Dit blog past niet bij jou!!!

  Ik wens jou de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

  Verbaasde groet,

  Like

  • Als een lokale overheid spelregels aanpast, verboden invoert op plekken waar die nooit golden en vervolgens BOA’s inzet om bezoekers op de bon te slingeren die van die gewijzigde regels niet op de hoogte zijn is er echt iets mis. In die zin past dit blog mij zeer, als lijdend voorwerp. Neem van mij maar aan dat ik oprecht en heel eerlijk buitengewoon verontwaardigd ben over het feite dat iemand op de loer ligt om mij te bekeuren terwijl ik op een plek sta waar ik 15 jaar wel mocht staan (met knipperlichten aan) om schoonmama van 86 en haar aankopen van Ikea uit te laden en naar 10 hoog te sjouwen. Een boete van 90 Euro voor deze doodzonde vind ik iets dat alleen door een mafkees kan worden uitgeschreven. En waartegen ik me tot de rechter zal verzetten. Maar mijn frustraties gelden vooral de mentaliteit van dit soort lieden. Als ik echt iets doe wat niet mag, sois, dan lok ik het zelf uit. Nu niet!

   Like

 2. Er heerst een steeds erger wordende ziekte in Nederland en dat is; er wordt hoe langer hoe meer door bestuurders gehandeld naar de letter van een wet en hoe langer hoe minder naar de geest, met als gevolg dat er onder het ‘voetvolk’ ook hoe langer hoe minder tolerantie is.
  Respect moet verdiend worden.

  Like

  • Die ziekte noem ik overal en nergens tol ophalen. Geld, geld, geld. Het is nooit genoeg kennelijk. En er zijn lui die dit beleid met verve uitvoeren. Vandaar mijn relaas…….of geraas, het is maar hoe je het noemt…

   Like

 3. En tóch hoor ik jou wel eens een lans breken voor “handhaving van de wetten. Je komt erg onsympathiek uit de hoek tegenover mensen die doen waarvoor ze aangenomen zijn …en dat is mensen op hun fouten wijzen….en de orde handhaven.
  Misschien niet prettig voor degene die het overkomt maar vrijwel altijd wél terecht. Je zou er blij mee moeten zijn al snap ik wel dat het zuur is als het jezelf overkomt maar dáár kun je je tegen wapenen…. hou je aan de regels en wijk daar niet van af…ook niet voor “even”!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik voel me niet bezwaard hoor. Regels zijn regels, ja, zeker, maar dan moet je ook niet gedogen bi roken in de horeca, moet je ook de echte illegalen van de straat halen, misdaad aanpakken en zo meer. Ik heb hiervoor in een andere reactie al aangegeven waar het over ging. Voor de tweede keer in twee jaar tijd een boete ‘voor verkeerd parkeren’. In het eerste geval won ik de zaak voor de rechter wegens onjuiste redenen, in dit geval zal ik dat ook aanvoeren. Neemt niets weg van mijn bezwaren tegen degenen die dit soort bonnen uitdelen. Er is zoveel meer te vinden op straat waar je boetes voor kunt geven….

   Like

 4. Tja, Leo, je stond evengoed op een plek waar het nú niet mocht, dat jij op coulance rekent wil niet zeggen dat je daar récht op hebt. Ik blijf het een akelig zuur logje vinden in de stijl van
  ” natuúrlijk moeten anderen bekeurd worden maar ik toch zeker niet” .
  Maar evengoed wens ik je succes met je zaak bepleiten voor de rechter , het is inderdaad niet iedere wetshandhaver gegeven iedere situatie goed on te schatten en ik kan dan van hieruit óók niet.

  Geliked door 1 persoon

  • De vraag is maar of ik op een verboden plek stond. Er golden tot dan andere regels, specifiek afgesproken met bewoners van de bewuste plek en hun bezoekers….Ik parkeerde er niet, maar stond er slechts voor in- en uitladen goederen en schoonmama….lijkt me een lastig verhaal, ook voor de verbalisant…

   Like

 5. Ik heb 33 jaar ervaring in de ambtenarij achter de rug en weet waar het schoentje wringt. Iedereen wil orde en wet maar toch niet voor mij en de ambtenaar speelt het spel braafjes mee omdat hij anders op zijn donder krijgt van zijn leidinggevende enz. Er zijn gewoon teveel wetten en regels en op de duur ziet niemand nog de bomen door het bos en handelt naar eigen goeddunken. Het kan alleen maar erger worden nu alle overheidskassen zonder centen komen te zitten en dringend de mensen nog meer moeten kunnen geld uit de zakken kloppen.

  Like

   • Stel je voor wat de ambtenaar in functie van jou had moeten doorstaan bij een boete van €900,00 ……
    Blijkbaar claim jij een positie van onder en boven de wet leven.

    Ik heb je daar ook andere blogposts over zien schrijven bij andere soort mensen.

    Bezorgde groet,

    Like

 6. @Rob – Ik maak bezwaar tegen het feit dat spelregels zijn veranderd, de bezoekers van schoonmama dit niet wisten, de auto met brandende alarmlichten was neergezet, zoals dat in de spelregels al 15 jaar was vastgelegd, ik met spullen en schoonmama een kwartiertje onderweg was naar haar flatwoning en bij terugkomst dan zeer vervelend werd verrast. Dan is er iets mis met de verbalisant, niet met mij. Dat ik pleit voor het handhaven van wetten en regels doet daar niets aan af. Zeker niet als ik zie wat er zoal aan overtredingen plaatsvindt. Die zijn soms heftig, gruwelijk of op zijn minst vervelend. Daar tegen moet de politie optreden, justitie of wellicht de BVD (AIVD), maar Boa’s zijn lieden die niet zelfstandig kunnen denken. Mijn mening over hen verandert er niet door, net zo min als mijn boosheid. Klassejustitie moet worden aangekaard….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.