Snurkprobleem

ANJ-45 - Gees - vrouwenbeeld 220593 - Scan10144Durf jij te zeggen dat jij er geen last van hebt? Echt? Prijs je gelukkig. Want er gaan huwelijken op stuk, relaties worden er ernstig door op de proef gesteld en als het uit de hand loopt en mensen willen niet echt meteen voor altijd uit elkaar slapen ze fysiek gescheiden. Jawel, ik heb het over snurken. Een van de grootste ergernissen binnen relaties. En dan vooral bij vrouwen die zich dood ergeren aan de slaapgewoonten en bijbehorende geluiden van hun mannen. Immers, vrouwen slapen vaak slechter dan hun partners, onderdeel van een genetisch bepaald mechanisme dat vrouwen hun kroost doet beschermen tegen invloeden van buitenaf. Mannen daarentegen zijn weliswaar jagers, maar niet als ze slapen. Als ze dat doen, slapen ze meestal ook en doen dat dan diep en vast. Met alle snurkgeluiden die er bij horen.

Lovers statue 4Niet dat vrouwen niet kunnen snurken hoor, ook het omgekeerde komt voor. Het internet wemelt van de klaagverhalen. Van mannen EN vrouwen die de wanden doen trillen en die kennelijk in hun vrije tijd een privé-zaagmachine benutten om planken door te akkeren die wellicht kunnen dienen ter bescherming van de echtelijke sponde. Ik kan er zelf ook niet goed tegen. Zagen van anderen is me een gruwel, maar ik schrik soms wel eens wakker van mijn eigen geluiden op dit punt. Wordt het te erg slaap ik wel eens een nachtje op het logeerbed om vrouwlief haar welverdiende rust te gunnen. En dat blijkt voor veel mensen een prima oplossing. Even bijkomen, even rust. Ooit, heel lang geleden, sliepen wij als jong paar eens bij een ver Duits familielid van vrouwlief. Die bleek zo enorm te snurken dat horen en zien je verging. Ik kon er niet van slapen, het lukt me niet. Ongekend! Ik wilde uit wanhoop al buiten in de auto gaan liggen, als ik maar kon slapen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADus echt, ik weet hoe erg het kan zijn. En ik weet ook dat in 90% van alle gevallen tips, hulpmiddeltjes en medische oplossingen niet helpen. Je bent een snurker of je bent het niet. Wat inhoudt dat wij mensen met zijn allen een probleem hebben. Die enkele uitzondering daar gelaten. Dan is het handig dit tijdens de verliefdheid van het eerste uur alvast met elkaar te delen, dan kan er wat gewend worden. En anders….een huis kiezen met extra slaapkamers, liefst ver van elkaar. Doet het verlangen naar samen zijn ook weer toenemen. Of heb jij er geen last van?? Ben benieuwd waar het snurken een probleem is en waar niet….

4 thoughts on “Snurkprobleem

 1. Het is pas een probleem als je er een probleem van maakt.
  Joke en ik zijn wat je noemt, fervente snurkers en we doen niet onder voor elkaar.
  Nou is het voor mij niet zo’n probleem, ik slaap er gewoonlijk wel doorheen.
  Joke heeft er wel eens moeite mee en dat gaat ze in de huiskamer op de bank liggen.
  Als ik er wel eens van wakker lig, nou ja, dan slaap ik maar niet.
  Wat is er eigenlijk het verschil met de branding van de zee, waar men na gewenning ook gewoon doorheen kan slapen.
  Nee, het gaat er maar om waar men zich over wil ergeren.

  Like

 2. Volgens Henk kán ik er wat van maar over het algemeen slaapt hij als een marmot .Mocht hij me wél horen krijg ik even een por om me om te draaien.
  Henk snurk heel af en toe maar is op een andere manier soms geen geschikte bedgenoot. Hij kan héél onrustig zijn en met armen en benen voor blauwe plekken bij me zorgen, dan wil ik inderdaad wel eens m’n heil ergens anders zoeken.

  Like

 3. Manlief snurkt maar op zich heb ik er niet zoveel last van. Kan op het kadans van het gesnurk wel in slaap vallen. Op dit moment ben ik snipverkouden en snurk ik. Manlief heeft er meer last van en ligt er van wakker. Maar goed, verkoudheid is tijdelijk dus mijn snurken waarschijnlijk ook…

  Like

 4. Het hoeft geen probleem te zijn Leo. Ik kan niet in slaap komen als manlief snurkt, iets dat hij overigens niet vaak doet. Maar als het voorkomt doe ik oordopjes van was in en hoor dan helemaal niets.
  Manlief is nog veel slimmer. Die heeft de instelling: oh wat ligt m’n liefste toch heerlijk te slapen. Door die instelling slaapt hij op mijn (overigens beschaafd zachte snurkje:-) gemakkelijk in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.