Het gif van de afgunst

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmdat ik mij mijn hele leven nog nooit heb kunnen betrappen op enig gevoel van jaloezie ken ik ook de bijkomende emoties niet. Ik lig dus niet wakker over mensen die het naar eigen idee goed getroffen hebben in hun leven. Die menen dat saaiheid een vorm van avontuur is en dat een flat in een dorpje aan de Spaanse kust afgunst kan opwekken bij hen die meer gaan voor de grote stad en koelere noordelijke streken van Europa. Het doet me niks als mensen pochen met hun Canon SLR-camera. Als vliegtuigspotter mag ik me namelijk verheugen op de nodige camera’s om dat werk te kunnen verrichten. Ik heb niks met klassieke auto’s om die zelf te bezitten althans, het zal me dus een worst zijn of iemand er nu twee of drie van op na houdt. Ik heb niks met boerendorpen, nou ja, een keertje doorheen rijden of naartoe om een visje te eten, en snap dan ook niet dat je daar zoveel poeha over kunt maken. Saaiheid is niet avontuurlijk en pochen dat je zo’n geweldige vut-regeling had of hebt terwijl je nog nooit echt hard heb gewerkt gaat aan mij voorbij als nuttig. Toch heb ik in het blogwereldje helaas iemand leren kennen die de hele dag met niets anders bezig is dan dit. Pochen, zgn. rijkdom etalleren, afgeven op anderen en vooral ook roddelen. Heel wat mensen uit die vroegere blogwereld hebben de man (en zijn vrouw) intussen tot paria verklaard.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok op Facebook werd hij uitgekotst. Toen mij op enig moment een aantal roddels ter orde kwamen die hij ook over mij verspreidde in de kring van de enkeling die nog met hem(n) om wil gaan was het genoeg. Ik verbrak alle banden, maar niet nadat ik hem, net als een aantal collega sociale mediavullers via een mail had gewezen op het vervelende van al die door hem verspreide verhalen. Er kwam natuurlijk geen antwoord op. Wie zich verheven voelt boven anderen doet niet aan excuses. Maar gaat wel door met giftige verhalen uitdragen via mensen die op een of andere wijze worden gezien als zijnde ‘in het eigen kamp’. Er zijn bloggers die de contacten nog niet verbraken. Dat is hun keuze. Maar het kan ook zijn dat het gif hen heeft bedwelmd en ze niet meer in staat zijn om feiten en fictie van elkaar te onderscheiden. Feit is dat deze lieden waarover die verhaal hier gaat, alles doen om zich boven anderen te stellen terwijl ze geen benul hebben hoe anderen leven. Hun eigen leven is de norm. Wie daar niet aan voldoet krijgt er ongenadig van langs. Narigheid en ellende van anderen is voor hen kaassie, ze genieten er van en geven die informatie ook weer door aan derden.

Geurtjes - 1Omdat ze menen dan ‘iets te weten’ wat hen zelf interessant maakt in de ogen van derden. Er zijn wat mensen uit het blog- en Facebookwereldje die aan den lijve ondervonden (of nog ondervinden) hoe dat werkt. Is er iets waarop je bij deze mensen jaloers zou moeten worden? Naar mijn mening niet. Beter is om een soort medelijden te krijgen over hun kleinzieligheid en gebrek aan medeleven voor hen die dat verdienen. Jaloers zijn komt in mij persoonlijk nooit op. Al heb je tien huizen, vijftien inkomens en twintig klassiekers. Want kennelijk wordt dat gecombineerd met een grenzeloze saaiheid en daaraan heb ik pas echt de pest. Zij die hier goed lezen weten over wie ik het heb. Mocht je nog steeds banden hebben, verbreek ze. Het is echt beter voor je eigen imago en zo weet je zeker dat anderen niet meegenieten van wat jij aan verdriet of narigheid met je mee torst.

15 thoughts on “Het gif van de afgunst

 1. Ahhh Laat me raden.. het gaat hier over mAlbert kwAlbert en zijn consorten? 🙂 k Heb ze nu 7 jaar gelezen en blehhhhhhh. Gelukkig is ieder mens uniek en is er van hen ook maar 1tje … Alles wat je aandacht geeft groeit dus ik zou het hier maar bij laten .Stel dat ze nog meer gaan groeien. 🙂 Zielige lullla’s zijn het!!

  Like

  • Zolang die hetze tegen sommige (ex)bloggers en Facebookers door blijft gaan zal ik er op bepaalde momenten melding van blijven maken. Omdat ik niet snap dat je daarmee je dagen kunt vullen als je zelf niks meer te melden hebt dan ‘jaloers makende’ verhalen over de Spaanse zon of de eigen familie. Pas als je echt iets te melden hebt maak je kans om mensen aan je te binden toch??

   Like

   • Nou ik heb ook niets echt te melden hoor… doe ook maar wat burgelijke verhaaltjes en ik wil mensen ook niet aan me binden. Vriendschap moet van twee kanten onderhouden worden. En dat doen die twee toch wel aardig denk ik… totdat je ze niet meer de hemel in prijst? Nu kan die spaansevlieg me niet echt bekoren nog… dus ik laat ze gewoon los en weg vliegen. Maar als ze aan mijn vrienden komen of mijn broer dan wil ik nog wel ff met twee benen op de grond landen en ze laten zien dat ze lucht zijn. En gek.. maar ik ben heel niet haatdragend.. ook niet echt naar hun. Vind ze gewoon zielig en zou graag weten waarom ze zo doen. Als het enkel is jaloers op te worden zitten ze bij mij maar ik denk toch wel bij iedereen verkeerd? Dus dat geloof ik ook niet. Dat ze jou en mij en ook anderen niet konden zetten en ze daarom achter onze ruggen kwaadspraken en roddelde… dat is wat ik niet begrijp. Waarom doen mensen mooi in je gezicht maar ondertussen..?? Verder zoeken ze het maar uit.

    Like

  • Jij snapt me J@n! En een hoop andere bloggers ook. Maar er zijn er helaas een paar die nog wat naief om blijven gaan met hen die zichzelf als het centrum van het heelal zien…zonder zelfspot of vleugje kritiek op het eigen handelen…

   Like

  • Je zou wel anders reageren als ook over jou verhalen worden verspreid die alleen maar kunnen baseren op jaloezie of afgunst. Wees niet al te naief Rietz, het kan (zal) jou ook overkomen zoals intussen tientallen anderen in Blog- en Social Mediawereld. Gezien de reactie, ook op Facebook, heb ik ene gevoelige snaar geraakt…

   Like

   • Ik heb geen idéé of en zo ja er over mij geroddeld wordt, maar het zal me worst wezen. Ik ga er altijd van uit dat wie iemand gelegenheid heeft roddelverhalen te vertellen eigenlijk zélf al niet goed bezig is, de” goede” zullen de roddelaar de wind uit de zeilen nemen , zij weten immers vbeter .
    Dat je de persoon zélf van repliek dient zo hij/zij bij je reageert is natuurlijk normaal maar een soort hetze op touw zetten is naar mijn mening toch niet de manier. Dat is wat ik bedoelde . !

    Like

 2. Tja Leo, ik wist al bij de eerste zin over wie je het hebt. Althans dat meen ik te weten. Maar dat deze mensen zo in elkaar steken weet je al na één keer hun blog te hebben gelezen. Qua kleinzielige opschepperij bedoel ik. Wat roddels betreft weet ik er niets van. Maar… ik vind eerlijk gezegd dat je ze veel te veel eer bewijst door er zo’n lang verhaal aan te wijden. En… ik vind het ook echt niet bij jou passen zoals ik je ken om anderen tegen hen te waarschuwen. Ik kan alleen maar vermoeden dat ze je dan wel heel gemeen behandeld moeten hebben. Laat gaan joh. Iedereen die iets verder kijkt dan z’n neus lang is en tussen de regels door leest weet direct welk vlees ze daar in de kuip hebben. Lekker weg laten waaien uit je hoofd en er nooit eer aan denken:-)

  Like

  • Toen ik onlangs weer eens een felle aanval op mij persoonlijk via een van de nog in contact zijnde bloggers moest lezen (ik heb de man een jaar of twee geleden uit mijn linklijstjes geknipt) werd ik even lichtelijk boos. Het houdt maar niet op. En het overkomt meerdere vroegere contacten van de man. Het waarom moet wel zitten in een grote frustratie over het feit dat anderen interessanter leven of zo. En ach, dan geef ik even een koekje van eigen deeg. Om mensen die het contact nog wel onderhouden toch te waarschuwen voor hun vervelende eigenschappen, die zich vooral buiten beeld afspelen.

   Like

  • Het is gewoon een vervelend stel dat iedere keer weer blijk geeft niets te snappen van de beleefdheidsvormen die passen bij het digitale blog of social mediaverkeer. Wellicht is er ergens een op egoisme ingesteld forum of zo? Past bij hen….

   Like

 3. @Rietz – Het is geen hetze, het is mijn antwoord op een elders lopende en door deze lieden opgezette hetze. Het vervelende is dat jij helaas niet in staat bent de reacties te lezen die mijn gekoppelde verhaal op Facebook teweeg bracht bij andere ‘slachtoffers’ van die lui. Er is veel (h)erkenning. Het is ook zo vermoeiend dat deze lui maar aan de gang blijven. Ik besteed mijn tijd en ruimte ook liever aan meer positieve zaken….:)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.