Eenzijdig gelijk…

(FILES) An undated file picture shows AlAls Meninggever ben ik me zeer bewust van het feit dat die van mij er voor veel anderen in de wereld eigenlijk weinig toe doet. Behalve in een leuke discussie wellicht. Dat mening geven stamt al uit een tijd dat ik me (zeer terecht) ergerde aan lieden die van alles en nog wat mochten roeptoeteren in de ook toen al door zgn.links gedomineerde media. Mensen die boven Zwanenburg vliegtuigen in gevaar brachten met hun mallotige acties en dan later bijvoorbeeld helemaal niet bleken te wonen in het door ‘lawaaiterreur’ geteisterde gebieden. Het samen met wat vrienden en collega’s opzetten van een Stichting die opkwam voor de belangen van de luchtvaart (indertijd 200.000 banen) en een daarvoor uitgeven van een maandelijks magazine hielpen om een tegenstem te geven die ergens over ging. Wie schreeuwt moet ook van het tegendeel te overtuigen zijn was en is mijn stelling. In feite is dat niets veranderd allemaal en vormt het een van de redenen dat ik ooit begon met bloggen. Mijn mening over bepaalde zaken die met geloof, politiek of bestuur te maken hebben wijkt vaak wat af van het normaal gebruikelijke. Ik ben meer van het feitenverhaal, geschiedenis, kennis en niet van het zo maar wat roepen. Daarbij tracht ik feilloos bloot te leggen welke stromingen in dit land aan de publicitaire touwtjes lijken te trekken. Sociale media bleken daarbij een extra goede uitlaatklep. En ik ga de discussie daarbij bepaald niet uit de weg.

18-0443595953T Kom me niet aan met flauwekul of emotionele argumenten. Want daar is altijd wel een mening tegenover te stellen. Natuurlijk vind ik de vele doden in Palestijns gebied vreselijk, maar het eenzijdige gehuil van de wolven in het politieke bos tegen het optreden van Israel onderschrijf ik niet als een roep uit de natuur. Het is vaak georkestreerd, wie de media bezit heeft de macht in handen. Bedenk maar eens dat in Rusland de massa gelooft dat vlucht MH17 door de Oekrainers uit de lucht is geschoten en de NAVO de raketten al klaar heeft staan om hun grote land te vernietigen. In Turkije heerst een dictator over een volk dat heel lang over elkaar heen buitelde binnen een mooie democratie waarbij het geloof nauwelijks een rol speelde. Nu wel en dat leidt er toe dat demonstranten moeten vrezen voor hun leven en de media zijn uitgeschakeld. Niemand die zich er druk over maakt in ons land, al helemaal de wel voor de Palestijnen demonstrerende oude en nieuwe Nederlanders. Terreurgroepen houden huis in Tunesie, Lybie, Syrie, Irak. Aangestuurd door haatzaaiers met maar een agenda, vestiging van een barbaarse staat vol ellende voor vrouwen, homo’s en anders denkenden.

Dictator Geen enkele demonstratie, niet eens een protest! Al sputtert de in Oekraine sterk opererende Minister Timmermans voor de vorm dan wat tegen, het ligt kennelijk te gevoelig om dit soort terreur bespreekbaar te maken. Geloof ligt hier gevoelig en je roept al snel aanslagen over je af. Mag ik dan af en toe even vertellen dat ik tegen eenzijdigheid ben mensen. En dat ik de discussie graag aan ga met hen die kennelijk menen dat raketten die vanuit Gaza op Israel werden en worden afgeschoten vol zitten met witte duiven? Het doet er wellicht weinig toe, maar ik kan het niet laten. En dus blijft mijn mening overeind, of je het er nu mee eens bent of niet. Maar, ik ben ook gek op de discussie….mits je natuurlijk van te voren ook even kijkt naar oorzaak en gevolg, geschiedenis en geopolitieke verbanden. En daarnaast lees je hier natuurlijk mijn andere flauwekul. Want echt heel serieus neem ik mij zelf ook niet hoor….die leeftijd hebben we wel gehad…

5 thoughts on “Eenzijdig gelijk…

 1. Vooral die laatste zin vind ik nou klasse Leo, zo zit het bij mij nou ook. 😉
  Wat de pers voor invloed heeft zie je weer in Rusland op dit moment.
  Zo denk ik al lang dat Hitler, Stalin, Mussolini, Franco enz., enz. nooit aan de macht zouden zijn gekomen zonder een eenzijdige pers. Dus wat jij doet zouden meer mensen moeten doen, de zaken ook eens van de andere kant laten zien en daarbij maakt het niet uit of ik het soms niet eens ben met je.

  Like

 2. Ik wil het niet eens hebben over rechts of links maar even een stukje citeren uit de column
  van Rob Hoogland!
  ” Wie in Nederland met de foutste aller vlaggen ooit zwaait,n.l. een ISIS vlag, krijgt meestal óók sociaaldemocratisch kritiek..dat is waar. Vaak wordt daar echter in één adem aan toegevoegd dat de vrijheid van meningsuiting nu eenmaal een groot goed is.
  Maar wie in Nederland met een Nederlandse vlag zwaait provoceert. …! Over cultuurrelativering gesproken” einde citaat én einde vrijheid van meningsuiting (en nog wel wat andere zaken) voor de “gewone” Nederlander.

  Like

 3. het is juist door die vrijheid van meningsuiting dat we die vrijheid weer verliezen. Religieuze en extreme partijen maken daarvan gebruik en dwingen hun eenzijdige extreme visie op. Als je dan je eigen mening durft te verkondigen ben je racist, islamofoob of ouwe linkse lul. Zo worden we stilaan monddood gemaakt door die verkondigers van de waarheid en begint de jan met de pet in de straat te geloven dat het zo hoort. Van brainwashing gesproken dus.

  Like

 4. Inderdaad, een eenzijdige pers en soms denk ik ook wel eens, een ‘gekochte’ pers, want ik heb niet de indruk dat we serieus zijn ingelicht, over wat dan ook. Gelukkig is er jouw altijd een mening waarin je probeert tussen de lijnen te lezen en er een goede analyse van te maken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.