Moederdag

Foto's mei 2008 020Het valt me niet mee om de draad weer op te vatten mensen. U wilt me wel vergeven. Een maandje ongeveer was mijn vorige blog, Altijdeenmening, stil. Oorzaak toch vooral de technische situatie die ik niet kon oplossen. Geen helpdesk, forum of expert bleek in staat om me bij mijn oude blog te laten komen via mijn nieuwe hardware. De aloude XP-computer had me gewoon kunnen laten doorwerken, maar de bedreigingen from outer space maakten dat ik dat niet echt durfde. Dan is het jammer dat je niet even langs kunt bij een paar slimme ouders die je kunnen helpen met je problemen. Zoals heel veel jongere mensen wel kunnen. Ik ken er een paar die hun ouders hoog in het vaandel hebben zitten. Bij mij zijn die ouders al enige tijd op een nog hoger niveau te vinden. Ergens boven de wolken. Nu was de band nooit zo warm, het zal met het verleden van beide mensen van doen hebben gehad, maar het zorgde er voor dat ik weinig op had met het fenomeen moeder- of vaderdag.  Zeker mijn moeder was niet iemand die met een bloemetje genoegen nam. Ze verwachtte iets bijzonders en wat ik op school zoal onder druk van de situatie in elkaar flanste vond ze meestal maar niks. De meeste teken- of plakwerkjes, dan wel zelf geboetseerde asbakken, verdwenen al snel uit de kamer. Ze schaamde zich er voor denk ik. Ligt daar wellicht de kiem voor mijn latere afkeer van handenarbeid? Moederdag en het equivalent voor vaders werd in mijn leven dus uitgebannen. Weggestopt, ik wilde en wil er niks mee te maken hebben.

1912 - lady_posing_feb16th1912Vrouwlief kreeg en krijgt heus haar aandacht wel op andere dagen en dan komt het vaak spontaner over dan op deze dag, waarop de bloemen 25% duurder zijn dan normaal, de files ook langer en het opzitten en pootjes geven een verplicht nummer. Overigens gun ik iedereen een geweldige relatie tussen moeder en kind hoor. Zo hoort het natuurlijk te zijn. Maar laten we wel zijn, die speciale dagen zijn niet zo maar spontaan ontstaan, nee, ze zijn net als Valentijnsdag en dat soort gelegenheden, bedacht door de commercie die er dan ook weken lang voorafgaand aan de bijzondere dagen stevig op inzet je over te halen nu eindelijk eens dit of dat aan moeder te gunnen. Ik voerde dus ook voor mijzelf in dat ik absoluut en onder geen beding ook maar iets voor mijn vaderdag wilde hebben.  Die traditie heb ik dus in de familie gebracht en zal nog even door de volgende generatie worden voortgezet. Ook ik kreeg uiteindelijk allerlei goed bedoelde op school gemaakte rommel. Pakte het aan, bedankte er voor en legde het ergens weg. Gelukkig was er een vrouw die het daarna keurig op heeft geborgen zodat enige eerbied voor dat geknutsel nog werd gegeven. Want daar zijn moeders voor. Om de boel in een gezin echt goed en liefdevol te laten verlopen. Zullen we dat dan maar koesteren? En elke dag van het jaar vieren? Behalve op die ene dag die de winkeliers ons zo graag willen opleggen? Ik wens u allen een fijne dag toe….

 

13 thoughts on “Moederdag

 1. Ooit betrokken bij de bloemendetailhandel weet ik dat deze commerciële uitvinding de omzet voor een heel jaar moest dragen. Maar het opgeprikte moeten zegt ook mij niets.
  Waardering geven en ontvangen kan op elk gewenst moment.
  De geïmporteerde bloemen van verder weg hebben daarbij steeds minder met natuurlijke liefde te maken.

  Voor vandaag geniet in van de doorbloeiende witte rozen in mijn eigen tuin.

  Hier hoop ik meerdere nieuwe meningen te lezen, op Linkedin heb ik van jou nog geen nieuwe updates voorbij zien komen. Maar wie weet dat wij in de toekomst commercieel ook iets voor elkaar betekenen?

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Hoi Rob,
   Op Linkedin ben ik meestal actief in bepaalde groepen, zoals Automotive en zo. Als daar een discussie loopt over zaken die me aanspreken zet ik vaak even in met de nodige argumenten…. LI is voor mij ook ene manier om contact te houden en te maken met relaties of prospects….Ik hoor wel wat je daarin wilt bespreken….. Grtz.

   Like

 2. k Begrijp na zo een verhaal wel dat je er niet veel mee ophebt en zeker als man zijnde..je bent door vroeger daarin beschadigd..harder geworden en nu nuchter. En tuurlijk heb je gelijk als je zegt dat spontaan veel leuker is.. ook ik heb mijn kinders dat nadrukkelijk gezegd. Maar zij die een vrouw aan hun zij hebben zijn dol op hun schoonmoeder en dus komt zo het hele spul toch nog.. en heimelijk geniet ik er van…hun komst is mijn geschenk..en het hele koppel bij elkaar te zien is gewoon het mooiste van zo’ n dag.daar zijn mij zulke dagen het liefst door. Mijn moeder heb ik niet meer.. k zou er goud voor geven haar vandaag te kunnen vragen om vergeving…omdat ik haar laatste moederdagdagen niet die dochter was die moederdag spontaan vierde. Ook voel ik mezelf ook de goede moeder naar mijn kinders toe….haha zie je.. moederdag… k weet ook niet hoe k er mee ommoet gaan .

  Like

 3. Ik las toevallig gisteren waar “moederdag” vandaan komt en dat was géén commerciële oorsprong , zie art. in de Telegraaf van prof.dr. Smalhout een doorgaans goed geïnformeerde columnist.
  Maar oke, voor mij is moederdag eigenlijk ook alleen iets dat leuk is wanneer kleine kinderen iets leuks voor je doen. Ik hoop dat je ondertussen weet dat de moderatie aan staan dus ik laat het hier even bij;-)

  Like

 4. Voor een kind moet dat vreselijk zijn, ik kan me dus best indenken dat jij een aversie van die dag had. Welke moeder doet nu zo iets? Begrijpe wie het begrijpen kan… Gelukkig is er je vrouw die het een beetje rechttrekken kon, wat een mooi mens moet dat zijn. Dat vind ik van jou trouwens ook want je zet door, ondanks al de problemen die op je weg komen Leo!

  Like

 5. Je nieuwe blog ziet er mooi uit hoor. Jammer van het oude, het bestaat toch nog wel? Moederdag, vaderdag… Ach het is altijd moederdag hahaha. Je kinderen zijn nou eenmaal nooit uit je gedachten. In Turkije vieren ze kinderdag, dat leek mij vroeger als kind helemaal geweldig. Gisteren heb ik mijn ouders wel bezocht trouwens en had een bloemetje en cadeautje mee. Mijn eigen kinderen waren alledrie vakantie aan het vieren en niet in NL maar hebben wel iets laten horen. Ze laten sowieso bijna elke dag wel iets horen. Voor mij hoeft dat allemaal niet speciaal op die ene dag. Op school met de peuters heb ik trouwens wel een knutsel gemaakt voor de moeders maar dat doe ik ook niet ieder jaar.

  Like

  • Het oude AEM blijft nog wel even overeind, maar ik zal door omstrandigheden gedwongen met de nieuwe koers verder moeten. Na verloop van tijd zal AEM echt geschiedenis worden en AMM de toekomst…Moet nog wat sleutelen links en rechts, maar voorlopig kan ik mijn verhalen weer even kwijt…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.