Woke…

Als ik ergens bijna mallotig en soms boos van word is het wel al dat zgn. woke-gedoe. Afkomstig uit de kring van mensen die, zo lijkt het, te veel vrije tijd hebben en te weinig echte liefhebberijen worden we overspoeld met kritiek op onze normale en democratische samenleving. Minderheden maken tegenwoordig de dienst uit en claimen constant dat wij (de meerderheid) ons moeten aanpassen aan hun wensen dan wel die van vermeende slachtoffers van achterstelling. Daarbij gaat men zo ver dat men niet schuwt om auteurs en boeken uit het verleden aan te pakken op inhoud of beschrijvingen van zaken die decennia geleden normaal werden gezien maar nu ineens niet meer passen in het wereldbeeld van gefrustreerden die wat te lang op door Groenlinks of D66 gesponsorde scholen hebben gezeten.

Zo is het beschrijven van de ‘daad’, zoals we dat in de jaren zestig of zeventig leerden kennen, nu niet meer gewenst. De missionarishouding mag niet, want dat is een verwijzing naar een enkele christelijke stroming en dat vinden moslims of ongelovigen niet fijn. Op zijn hondjes mag niet meer want daar is de Partij van de Dieren tegen, sadomasochisme mag alleen in de teksten voor komen als vooraf op een aparte pagina is beschreven dat partners het met elkaar eens zijn dat elke dwang daarbij niet wordt toegepast en als een van de partners het niet meer leuk vindt een schadevergoeding wordt uitgekeerd aan het slachtoffer. Masturbatie beschrijven mag niet als dat wordt toegekend aan hoofdpersonen die man of vrouw zijn. De LHBTQIRSTV-community zou er eens door in de war kunnen raken, want er gaapt een enorme orgasmekloof tussen al die lui.

Daarbij, het moet wel duidelijk zijn dat ook beide partners aan hun trekken komen bij de beschreven scenes. En dat is maar een enkel aspect. Wie een huishouden beschrijft waarbij de ene partner werkt en de ander het huishouden doet moet zich realiseren dat de frustraties van de thuisblijver zo groot kunnen zijn dat die in een coma raakt na het lezen van dat soort verhalen. Weg er mee dus. Galanterie is ook ongewenst. Een man hoeft (mag) de deur niet meer open houden voor zijn vrouw (o…sorry..partner)want dat is zo rolbevestigend. Nee, die partner van vrouwelijke herkomst of mens met baarmoeder, kan zelf die deur wel open of dicht doen. Een beschrijving van een vrouw als mooi en rond, charmant of lief…uit den boze…..Mannen mogen ook niet meer stoer zijn, een brede borstkas vertonen of een goed gebit. Er zijn altijd minder bedeelden die daardoor gefrustreerd raken of zijn. Nee, alles moet vlak, slap, dom, niks zeggend en vooral niet kwetsend zijn. En het lijkt wel of het nooit genoeg is. Maar ik krijg ook wel de indruk dat dit probleem zich vooral voor doet in de Grachtengordel van de grote steden en dat men elders gewoon oude boeken koestert waarbij mannen en vrouwen avonturen beleven met elkaar, anderen de maat nemen omdat ze misdadig zijn of vals en het bed nog een plek is om gewoon plezier te maken. Wat moet het toch vreselijk zijn als je zo in elkaar steekt dat je anderen constant hun normale leven of plezier wilt ontnemen. Ik noem dat gefrustreerden der aarde. Maakt ze niet leuker. Integendeel….(Beelden: Archief)

15 thoughts on “Woke…

  • Vertrutting is een andere zorg in de ogen van deze Meninggever. Komen die zaken samen zie je een samenleving ontstaan waarin de normale Nederlandse vrijheden heel snel ten onder gaan. Maar Woke is vooral iets uit de kringen die ik benoemde waar men altijd praat ‘namens’ mensen die zich wellicht gekwetst voelen door passages in boeken of zo iets. Vreselijke mensen.

   Like

 1. Het lijkt alleen maar erger te worden. Geen pieten meer voor de sint want ieder kleur kan ergernissen oproepen. Geen kruis meer op de mijter van de sint want atheisten en moslims zouden wel eens beledigd kunnen zijn. Zo kunnen we nog lang verder.

  Like

  • Bleef het daar maar bij. Het wordt steeds erger en daarbij is het ontkennen van het typische man of vrouw zijn wel het toppunt. Overigens blijft verbazen dat juist zij die ons de maat willen nemen zwijgen als het graf over slavendrijverij in Noord-Afrika in de geschiedenis, harems vol Europese Christenmeiden, de huidige mijnbouw in Centraal Congo (kinderen) of de onderdrukking en terreur in islamitische landen van vrouwen. Dan ineens is dat iets ‘heel anders’, ook erg, maar minder dan het niet willen erkennen van mannen zonder baarmoeder o.i.d.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik blijf gewoon de woorden gebruiken zoals ik ze geleerd heb. Grammatica hè. Die wokers kunnen van mij de pot op! Wat niet betekent dat ik, wat taalgebruik betreft, niet met mijn tijd meega. Bij het vernemen van weer wat nieuw wokegedoe ontsnapt geregeld een welgemeend Fuck You aan mijn lippen waar mijn vader nog een godverdomme hartgrondig de lucht in smeet.

  Geliked door 1 persoon

  • Beledigen om het beledigen is mij ook totaal vreemd, maar dat is meer een kwestie van fatsoen en opvoeding dan wat anders. Maar onze taal heeft zijn eigen dynamiek en termen uit het verleden moeten we ook durven koesteren. Zoals ik vermoed zijn al die wokers lieden met te veel vrije tijd en te weinig echte problemen om zich druk om te maken. En dan zijn ze maar actief om het leven van anderen te ontwrichten om het die 1,5% van de mensheid die gefrustreerd is door dit of dat naar de vermeende zin te maken…. En dat maakt mij korzelig en moe…

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik moest hier toch even om grinniken. Ik kijk soms weleens First Dates en wat me opvalt is dat de meeste vrouwen het toch nog steeds errrrrug fijn vinden als de man betaalt. Daarin zijn ze (we? Nee, ik zou me daar bezwaard onder voelen) weer wel lekker traditioneel. Al was er laatst een man die vroeg of hij mocht betalen, de vrouw dacht er even over na en stemde in. Waarop de man aangaf: “Ik vraag het, omdat ik je niet wil beledigen.” Dat vond ik dan weer mooi.
  Was wel een ouder stelletje. Misschien moeten wij (ik reken mezelf nog even onder de jeugd voor het gemak) daar toch wat meer voorbeeld aan nemen soms.

  Like

  • Niks mis met een beetje ouderwetse verhouding tussen een man die galant is en een vrouw die weet hoe ze een man moet bekoren. Als daar allerlei tussenvormen bij komen wordt het ingewikkeld maar hoeft niet nodeloos gecompliceerd gemaakt door derden die namens….die of die minderheid gaan praten. Overigens blijkt dat 1.5% van de mensheid in dit geval tot die minderheid behoort… Dus waarom ons hele systeem op de schop nemen om juist die extra te bevoordelen of verschonen van evt. misverstanden?? Wie zich aanpast bij de meerderheid heeft het over het algemeen prima naar de zin. Dwarsliggers daarentegen…..

   Like

 4. Hear, hear….. ach je kent me! Ik wou dat ik zo’n rappe prater was als die Antwerpse burgemeester, dan maakte ik een drie uur lang vlog. Verder blijf ik in ieder geval gewoon mezelf , en zeker vrouw, wie dat lastig vindt heeft vette pech.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.