Mijmeringen van een oude man…

Vele jaren lang was hij onderweg van hot naar hot naar her. Soms lag de bestemming dichtbij, dan weer ver. En altijd in zijn werkkledij en met die lange baard.

Een staf in de hand, maar altijd ook in gezelschap van zijn Pieten. Soms voor het werk, van anderen kon hij zeer genieten. Want ondanks dat de kinderen vooral uitkeken naar hun geschenken kon hij soms niet anders dan aan sommige van die Pieten denken. Dat waren geen Pieten, maar gewoon leuke grieten. Met dat zwart op hun gezicht en in die strakke pakjes, een lust voor het oog en voor oude bisschoppen zoals hij. Eens per jaar een paar weken onderweg, niemand keek mee, hij was daardoor meer dan tevree. En huppelde door de straten en over het dak, tot de politiek correcte terreur begon en hij moest afzien van zijn hulpjes met al die schmink. Niks meer aan. Grijs, blauw en groen…. Nee, hij moest en zou het voortaan zelf wel allemaal doen. Gaf meer rust ook, want hoezeer die Pieten nuttig bleken in de omgang met die kinderen en hun ouwelui, sommigen dansten en huppelden zoveel dat ze na drie of vier adressen omvielen van vermoeidheid. Ze hadden geen conditie of waren domweg lui. Nee, deze trip in 2020 tijdens dat coronagedoe deed hij in zijn eentje en op zijn gemak. Dan maar geen cadeautjes voor de klagers en hun aanhang. Plak dat hele spul maar achter het behang. De Sint was moe, wilde terug naar huis. Nog een keertje uitpakken en dan snel in de stoomboot op weg naar de IJmuider Sluis. Volgend jaar de pijp aan Maarten gegund, of aan de kerst met zijn wijzen uit het Oosten. De Sint blijft thuis en gaat met zijn uitgeklede Pieten heerlijk zitten toasten….Ik wens u allen een gezellig feest. De Sint is hier voor het laatst geweest….

7 thoughts on “Mijmeringen van een oude man…

  • Ja en nu hij alles zelf moet doen en zijn echte knechten (personal assistents, medewerkers o.i.d.) hem moesten verlaten zal de sint zich nu wel te goed doen aan vrouwelijke lekkernijen. Hoeft hij niet meer naar het koude noorden te varen of te rijden…

   Geliked door 1 persoon

 1. Wij laten hem niet gaan
  hij komt altijd even aan.
  Geen muggenzifter krijgt z’n zin
  Bij ons komt Sint er altijd in.
  Natuurlijk met zijn zwarte knecht
  Dat is toch een gewoonterecht
  Houd alsjeblieft het feest in ere
  en laten we zeurpieten mores leren!

  Like

  • Helaas zijn de extremisten in de media constant aan het woord en wordt opnieuw een puur Hollandse traditie door hen gruwelijk vermoord. Dus als er nu wordt aangebeld gaat het om zo’n frustro en wil hij slechts ons geld…

   Like

   • Zo heel stiekem verandert er ook veel bij het Kerstfeest, de naam, en veel van de ons bekende symbolen worden langzaam vervangen. Ik snap het allemaal niet zo goed. Er wordt niemand een strobreed in de weg gelegd om feesten te vieren naar de eigen landsaard of religie, maar waarom moeten dan ónze feesten aangepast worden.

    Like

  • Ook hier ging Sint allang geleden onze deur voorbij, de behoefte verdwenen, en al heel lang geen kindergeschrei. Nu kijken we uit naar die rode man met witte baard die Hohoho brult in zijn slee met rendieren, maar wel zonder paard…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.