Revolutie…

In de afgelopen periode viel onze economie wereldwijd stil. De samenleving verlamd door ‘het virus’, alle andere zaken ineens van minder belang. Nou……. ?? Maar dan ben je toch wat naief door zo te denken. Revoluties beginnen vaak als een veenbrand en blijven woekeren, ook al wordt er voor miljoenen aan bluswater overheen gegooid. Bij revoluties werkt dit ook zo. Ontevredenheid kan leiden tot ellende. Soms is dat gevoel rechtvaardig, moet er iets gebeuren aan een bepaalde situatie. Maar tegenwoordig lijkt het wel of alles en iedereen revolutionair is. En de kosten voor die revolutie het liefst door de ander wil laten betalen. Zo zijn er de Lange Tenen Brigades, mensen die om het minste geringste beginnen te gillen dat ze beledigd zijn als er ook maar een letter negatief (in hun optiek) wordt gezegd over de groep waartoe zij behoren. Kan zijn rond hun geaardheid, kleur, godsdienst of afkomst. Ook als die kritiek gerechtvaardigd is. Ik ben niet van het racisme, wel van de realiteit. Ook ik zie wekelijks afleveringen van Opsporing Verzocht. Waardoor het extra opvalt dat mensen die solidair zijn met bepaalde groepen in andere situaties juist worden bedreigd door extreem gewelddadige vertegenwoordigers uit diezelfde groepen.

Drugshandel is zeker in ons land levendig, de bijbehorende criminaliteit ook. Mag je daar dan niets over zeggen? Zelfde zie je bij de milieuterroristen. Ik noem ze zo omdat deze mensen niet schuwen voor keiharde acties die vooral anderen schaden. Of het nu een boer betreft die volgens hen niet zijn werk doet op de door hen gewenste manier, of de luchtvaart die volgens deze groepen altijd tien keer zoveel uitstoot als de officieel erkende cijfers bewijzen. Schreeuwen, bleren, plunderen als het moet, men wil met donder en het nodige geweld zijn/haar gelijk bewijzen. Veelal gaat het daarbij toch om geld. Want excuses eerst, de blanco cheque daarna. Weet je nog wat er gebeurde na die affaire van een blanke agent die een donker getinte verdachte te lang in de nekklem hield in de VS? De zgn. Black Live Matters beweging kreeg meteen steun in ons land en iedereen op de linker vleugel van het politieke spectrum vond daarbij dat in Nederland ‘zwarten’ stelselmatig worden achtergesteld. Dat tegelijk een claim loopt tegen de Nederlandse staat om te kunnen komen tot schadevergoedingen voor hen die vinden recht te hebben op zoiets i.v.m. het lijden van een paar eeuwen terug door het slavernijverleden zegt mij genoeg. Het gaat om gratis geld. Niks anders. Nederland ving juist deze groepen op sinds 1975 en gaf hen subsidies en leefgeld. Je denkt dan dat men daarmee aardig tevreden is, maar nee!

Ene meneer Akwasi, zelf overigens afkomstig uit een Afrikaanse stam, de Ashanti, die zich in dat zelfde verleden aardig schuldig maakte aan de handel in slaven, zette zelfs op tot een aanval op Zwarte Piet acteurs in de komende feestmaanden. Hij kwam er mee weg, al werd hij wel persona-non-grata in ieder andere dan linkse kring. Je mag hier wel oproepen tot geweld tegen andere dan linkse mensen, maar omgekeerd eindig je voor de rechter. Antifa plunderde in dezelfde periode samen met bendes immigranten de binnenstad van Stuttgart. De media zwegen. In de VS zagen we hetzelfde beeld in de protesten van na die dood van die zwarte arrestant. Protesteren altijd gepaard gaand met geweld en vernieling, maar vooral plundering. Wat men kennelijk niet heeft geleerd van de geschiedenis is dat revoluties altijd hebben geleid tot contra-revoluties. Mensen zijn het zat altijd maar weer aangewezen te worden als schuldig. Zonder enige reden meestal. Wie zich aan de Tien Geboden houdt of aan de Nederlandse normen en waarden heeft niks te vrezen. Wie geweld gebruikt mag niet verbaasd zijn dat er een tikkie terug zal worden uitgedeeld. En de geschiedenis is geduldig. Zo waren de Noord-Afrikanen en Otomanen de grootste slavendrijvers ooit. Net als de Romeinen. En gek op vooral christelijke slaven, of Noord-Europese vrouwen. De door Vikingen aangerichte plunderingen, verkrachtingen en vernieling van have en goed? Vergeten? Vast! Maar na al die eeuwen mag ook daar wel eens voor betaald worden. Toch? Of heeft men op links een beetje selectief geheugen? Zal vast in de scholing zitten, of de indoctrinatie.  (Beelden: Archief/Internet)

15 thoughts on “Revolutie…

 1. Etnocentrisme en Europa of zelfs Nederland als het centrum van het eigen denken en leven maken is veelal een gebrek aan scholing.

  Gelukkig is er op Internet binnen de Corona regels veel aanvullende en genuanceerde informatie te vinden.

  Leergierige groet,

  Like

  • Binnen de groepen die altijd maar wel de revolutie prediken komt die informatie niet binnen. En over de grenzen kijkend zie ik zelf overal hetzelfde beeld. Met als resultaat contra-bewegingen. Oost-Europa sluit de grenzen weer, Trump, Poetin, maar ook de vreselijke Erdogan en het Iraanse regime. Gelukkig voor Suriname heeft men daar iets van opruiming gehouden en komt wellicht het gezonde verstand weer terug. Daar snakken we in fatsoenlijke kring naar. Want dat deed opvoeding en opleiding, fatsoen bijbrengen.

   Like

   • Fatsoen heb ik vooral ervaren als het zoeken en vinden van een omgeving met dezelfde groep mensen met dezelfde privileges.
    En dan samen afgeven op de ander, maar vooral buitensluiten.

    Vredelievende groet,

    Like

 2. Corona heeft inmiddels de complete aarde zo’n beetje wel waker geschud en dat mocht ook wel een keer want we zijn met zijn allen moeder aarde naar de klote aan het helpen. En daar helpt het vliegen bepaald niet mee. Even een weekend weg en dan de halve wereld over vliegen, dat soort onzin. Miljoenen in de klm pompen die vervolgens (zoals meer bedrijven trouwens) het personeel eruit dondert.
  Dat hele gelul over Zwarte Piet ben ik zo spuugbeu ik vind het namelijk in de eerste plaats al onzin om een leugen op te hangen naar je kinderen en dat te verwijzen naar een zwarte man als je eens ondeugend bent. Ik was als kind doodsbang van die griezel en dan die eikel op dat paard, hebben we niet genoeg ellende gekregen door het geloof? Al die kindjes voorop door de (katholieke) kerk.
  Ook mij valt op wat je in opsporing verzocht ziet. Maar wat denk je van de gezinnen die uit hetzelfde land komen en wel naar Nederlandse normen en waarden opvoeden? Ze worden over 1 kam geschoren en daar hou ik niet van. Ik dacht er ook anders over, tot ik eens ergens langs het water zat en zo’n verboden toegang bordjes niet gezien had (hekje was dichtgewaaid denk ik). Een Surinaamse meid durfde oprecht echt niet bij me te komen zitten. Het was op een kilometer van de Zaanse Schans en er kwam geen mens voorbij. Dat heeft mijn ogen geopend want behalve onze kleur waren we krek hetzelfde inclusief fototoestel.
  Het probleem van Nederland is, is dat de straffen maar te laag blijven. Die drugsellende is jaren geleden al naar kleine dorpjes verhuisd maar er is amper controle in die dorpen. Politiebureaus worden wegbezuinigd en ze starten hier in de buurt in een grote stad. Met 1 keer door een dorp rijden op een dag (als ze dat al doen) kom je niet verder. Maar zolang een voetballer een miljoen kost en de zorg/onderzoek/onderwijs/veiligheid belachelijk weinig krijgt, hou je de problemen. Inclusief kapitalisten, kutmarokkanen die het verzieken voor de rest, drugsgebruikers, pubers die van school komen en niet kunnen lezen, mensen met schulden en natuurlijk een nieuwe corona uitbraak omdat onze regering het wel goed vind dat we allemaal op vakantie kunnen.

  Like

  • Virussen zijn van alle tijden. Ziekten ook. Onlangs werden beenderen van gevonden dinosauriers onderzocht en daarbij bleek dat botkanker bij die beesten al voorkwam miljoenen jaren her. Dat geldt ook voor virussen. En wij mensen lopen dan vaak achter de feiten aan. Veel zoogdieren kennen cycli voor welvaart en uitroeien door ziekten. De mens dus ook. Vliegen is iets waar we niet meer zonder kunnen. Ooit een elitaire transportvorm, sinds de introductie van de Boeing 747 en soortgelijke vliegtuigen werd het vliegen gedemocratiseerd. Terugdraaien een utopie. Globalisering het gevolg. KLM krijgt geen geld in zich gepompt maar een lening die tegen 7,5% rente moet worden terugbetaald. Bedenk maar eens dat de NS elk jaar honderden miljoenen subsidie krijgt. En ook nu in coronatijd weer subsidie kreeg maar nu ook 2.500 mensen wil,gaan ontslaan. En absoluut geen concurrentie toestaat op het spoor. Wat KLM wel moet accepteren op Schiphol. Zwarte Piet is een sprookje. Bekijk je alle sprookjes moet je eigenlijk alles in de vuilnisbak mikken. Want de inhoud is soms zeer akelig en beledigend voor blanke blonde prinsessen, prinsen die kikkers zijn, stiefmoeder-typering en dwergen die het doen met een slapende jonge dame. Allemaal wonderlijke verhalen. Maar die staan ook in de Bijbel en Koran. Allemaal verbieden maar? Als ik verwijs naar Opsporing Verzocht doe ik dat altijd met het confronterende idee dat we niet alles zalvend moeten accepteren. Waarom zijn wij allemaal racisten tegenover zwarte medemensen en zijn de criminelen in die gemeenschap uitzonderingen die de regel bevestigen dat al die immigranten lieve mensen zijn? Kromme redenering. Tuurlijk zijn er veel voorbeelden van goed gedrag en integratie, maar dat geldt met name ook voor de vrij tolerante en liberale Nederlanders. Tokkies zitten overal. En ik vind vanuit mijn liberalisme denkend dat mensen die hard werken ook meer mogen verdienen. Ook dat niemand honger moet lijden, maar dat gratis geld niet bestaat. Het groeit niet aan de bomen. Het moet worden opgebracht. En dat kan alleen als we een maatschappij kennen waarin door iedereen een bijdrage wordt geleverd. Zonder aanziens des persoons of achtergrond. Dank overigens voor de uitgebreide reactie.

   Like

 3. Het is en blijft opmerkelijk dat mijn duiding van geschiedschrijving niet wil aankomen. Onderwijs, opvoeding, al dan niet verpakt in geloofsbeleving of doctrine geven een zeker niveau. Daarbij gooi je dan een vleugje persoonlijke ervaringen en observaties ter plekke en je komt ergens. Met alleen maar openstellen voor anderen en jezelf weg cijferen kom je er niet. Feit is dat de claims voor erkenning en schadevergoedingen veelal worden gedaan door hen die niet lijden of leden bij hen die niets kunnen of konden doen aan hetgeen in de geschiedenis plaatsvond. Zo voel ik mij als ooit katholiek opgevoed mens niet verantwoordelijk voor de vreselijke daden van de inquisitie en veel protestanten niet voor de grote schade die men medeburgers aandeed met een ander geloof. Ook zal dit opgaan voor de slavenhandel. Maar als je dat ene punt uit de geschiedenis wilt lichten, dan ook graag de invasies door de Moren en Otomanen met hun moslimbroeders die grote ellende veroorzaakten (en nog steeds) in gebieden waar zij doordrongen en christenen om zeep hielpen. De Europese landkaart geeft nog steeds aan waar het mis ging. Slavernij, dwangarbeid, moord, verkrachting, doodslag, allemaal het gevolg. En dat is maar een dingetje. En dat zit heel diep in de harten van Centraal-Europeanen. ‘Geen moslims in ons land’ (Hongarije/Tsjechie/Polen) het gevolg. Opmerkelijk is ook dat in die landen ooit de Russen met hun vreselijke communisme de baas werden. En ook dat zit diep. Men laat geen knechting meer toe. Maar dat wil hier maar niet indalen. Bij gebrek aan opleiding en opvoeding. Meekakelen met de linkse media het gevolg. Zal ik binnenkort even iets schrijven over wat er in 1975 en daarna gebeurde in ons land?

  Like

   • Het blijkt een discussie die vooral zit tussen links en rechts. Tussen droom en realisme, tussen ervaring en utopie. Voor elke bewering van de een staat wel weer een of andere link of onderzoek van de ander. Maar bewijst dat dan het gelijk waarop men dedain kan baseren? Feit is dat er in Nederland vrijwel geen racisme bestaat. Dat we niet reageren op iemands afkomst als die zelf geen aanleiding geeft daarover te mekkeren door gedrag of gebrek aan integratie. En dat de feiten over slavernij wel erg gekleurd worden gebracht. Terwijl men niet zo erg solidair is met de slaven die nu in kobalt- diamant- of goudmijnen moeten werken of in Qatar aan voetbalstadions. Pas als men daar ook voor gaat staan komt mijn mening over het onderwerp een beetje in beweging. Zonder meteen aan schadevergoedingen te denken. Want die hebben we sinds 1975 uitgebreid betaald als samenleving.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.