Hit and run…….

Wellicht heeft een van de lezer(essen)s  het zelf ook wel eens meegemaakt, voor mij was het even nieuw. Schade aan de auto, of andere vervoermiddel, dat door derden werd veroorzaakt. Net na de verjaardag toen we even bij een tuincentrum in Aalsmeer te gast waren. Waar we omwille van tijdstip op die dag even een tosti aten. Terwijl ik met een dienblad vol lekkers terugliep naar onze tafel vlak bij een raam dat uitkeek op…zag ik buiten onder het dak van het overdekte parkeerdeel van de aanpalende opstelplaatsen voor gastenauto’s dat iemand tegen mijn auto aanreed. Een jonge dame in een Mini Cooper. Ik stond dus met een mengeling van verbazing en nieuwsgierigheid toe te kijken hoe zij dit ging oplossen. Werd niet eens boos. Maar dat veranderde toen ze uitstapte, even naar achteren liep, vooral naar haar eigen evt. schade keek, weer achter het stuur van haar Mini dook en snel wegreed.

Ik nam haar kenteken voor alle zekerheid maar even op. Goed zicht en autokennis waren hierbij handig. Het bleek later dat ze mijn compacte Tsjech precies had geraakt op de rand van het rechter voorscherm en de kunststof gespoten voorbumper. Een rot plek. Nou mooi was dat. Toch maar even digitaal gemeld bij de politie. (Volgens de dames en heren van Hermandad een strafbaar feit, dus aangifte doen). Dat kon na een paar dagen op afspraak in Diemen. Men heeft daartoe een systeem van verdeling van die aangiften over de diverse politiebureau’s. Intussen bij de dealer even laten opnemen wat de evt. schade ging worden. Tussen de 600-1000 Euro. Toen werd ik pas echt boos. Want wegrijden met zoveel maling aan de gevolgen voor een ander…asociaal. Dat namen we ook even op in het PV. Al snel deed de politie haar werk en was de tegenpartij opgespoord.

Ik had intussen mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld die de zaak ook in beweging zou zetten. Zo kwam er een schade-expert naar de dealer om de officiële schadevergoeding vast te stellen. Intussen bleek de politie met de betreffende ‘dame’ gesproken te hebben. Die was ‘stomverbaasd’ dat ik het had aangegeven want volgens haar ‘viel de schade nogal mee toch, zij had immers zelf geen schade’. Tja, jammer dan. Nu zitten we in de molen en gaan we tot het gaatje. Na wat heen en weer praten en later appen besloot ze toch maar om zelf bij haar verzekering de aanrijding aan te melden. Dan kon die zorgen voor afwikkeling. Intussen waren wij er veertien dagen lang elke dag even mee bezig geweest. Onlangs moest ik de auto een dag lang stallen bij de dealer voor die expert. Wij maakten daar gebruik van door een enorm lange wandeling te maken. Dat verhaal volgt nog. Hoe dan ook, de schade kwam in de buurt van het laagste bedrag zoals de dealer het had vastgesteld en toen begon het wachten op wat er vanuit de verzekeringswereld zou gaan plaatsvinden. Met brieven om nog een keer alles op te sturen wat ik al had gedaan, Nooit fucken met de Meninggevers…. Principe!

10 thoughts on “Hit and run…….

 1. Dat niet iedereen goed kan overzien of en zo ja welke schade er is ( het kan soms flink in de papieren lopen terwijl het nauwelijks zichtbaar is.) Maar ik ook dan moet je op z’n minst even wat gegevens achter laten onder ruitenwisser als je zo snel niet kunt achterhalen wie de eigenaar is.
  Gelukkig komt deze dame er niet zomaar mee weg, die zal het een volgende keer wel uit haar hoofd laten om niet in actie te komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ze gaf als reden op dat ze bang was haar no-claim te verliezen toen ik haar aan de lijn had. Wilde het wel even onderling regelen. Maar daar zag ik gezien de situatie niks in. Had ze maar niet weg moeten rijden…

   Like

   • Precies, ik heb ook eens zo iets bij de hand gehad met een vrachtwagen chauffeur die vond dat ik op de sloop wel voor 25 gulden een nieuw grilletje kon kopen voor onze oude seat fura waar hij achteruit tegenaan gereden was. Mijn getoeter had hij niet gehoord. Achteraf bleek de motorkap iets ontzet waardoor het lekte en de schade meer bedroeg dan de dagwaarde. De man was onbeschoft en er waren getuigen waardoor hij toch de papieren invulde onder gemopper dat ik er een slaatje uit wou slaan. Gelukkig dus dát hij zo onbeschoft was anders had ik hem misschien laten gaan , de wagen wás 11 jaar oud en de schade léék inderdaad nier meer dan een grilletje. Maar ik had daar dus hetzelfde als jij, een foutje maken kán maar los het netjes op. Achteraf dus maar goed dat ik hem niet liet gaan want de lekkage zag ik pas de dag erna toen het regende.

    Like

 2. Met al die met computers gevulde auto’s moet je sowieso niet gek opkijken door dat soort prijzen. Ze had zelf geen schade en heeft niet naar jouw auto gekeken. Gelul van dat trutje natuurlijk, heel dom ook want zulke zaken hangen vol met camera’s die ook buiten opnemen. Je hebt echt groot gelijk dat je haar het vel over de oren trekt.

  Like

  • IK heb bij deze auto al een keer of twee ‘inslagen’ van andermans potieren mogen constateren en verwerken, kostte me mijn eigen geld. Ook zoiets asociaals. De eerste maal was al binen veertien dagen na aflevering…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.