Jongens…

Als jong mens had ik vroeger naast mijn focus op alles wat reed en vloog ook al flink veel interesse in de andere sekse. Meiden! Soms totaal onbereikbaar, in andere gevallen een soort samenvoeging van droom en werkelijkheid. Ik dacht er zelden over na dat ook aan de andere kant jonge meiden konden dromen van ons jongens. Nou, dat is kennelijk ook van alle tijden. Zo merkte ik onlangs ook toen we ergens in een leuk hoekje een simpele doch voedzame lunch zaten te nuttigen. Een tafel verderop een stel jonge meiden. 13-14 jaar wellicht. De een wat knapper en pittiger dan de ander, maar allemaal met dezelfde verhalen. Over die ‘ene’ jongen die in de klas zo ‘stom kon doen’, maar als hij een drankje op had (..) ineens aardig en aanhalig werd. Over die andere jongen die ze van dat feestje kenden en die mooie ogen had, maar zulke rare appjes stuurde. De meiden giegelden wat af en keken tegelijk op hun smartphones om nog wat beelden of ondersteunende teksten te laten zien aan de anderen.

Tussen de verhalen over de jongens door ging het ook over de school die ze na hun huidige opleiding zouden gaan bezoeken. Twee van de dames, qua uiterlijk de knapsten van dit stel, droomden al van de ‘Uni’ in Amsterdam. De anderen waren daarin minder stellig. Een van hen hield wat meer haar mond dan de anderen. Ze was ook bepaald aantrekkelijk, zal later zeker een echte schoonheid zijn, maar ik denk dat zij minder ervaring had met de jongens, maar ook geen idee had naar welke school ze zou moeten gaan na de huidige. Ze leek me ook iets jonger dan de rest en hing er wat bij. Maar stille wateren en dito gronden. Het was in ieder een vrolijk stel en ik vermaakte me met hun luide geklets over de zaken die nu in hun leven van het grootste belang waren. Later kan je altijd nog serieus genoeg zijn of worden. Studeren, kinderen krijgen, carriere maken of wat ook. Nu moet je lol trappen. En dat deden die meiden. Ze nuttigden overigens de nodige hapjes en drankjes en opgeteld was dat best een bedragje. Kijk, toch ook een verschil met ons vroeger. Ik was al blij met een zak friet (steevast Patat geheten in onze omgeving) per week of een ijsje. Tegenwoordig gaan die jonkies ergens zitten en nemen het er van. Waardoor ik in staat was deze observaties even te doen…Onbetaalbaar! (Beelden: Yellowbird archief – Uiteraard geen beelden van de dames zelf ivm portretrecht)

8 thoughts on “Jongens…

 1. Gewoontes en gebruiken veranderen, mensen niet. Dit tafereeltje haal ik me moeiteloos voor de geest met de klasgenoten in de hoofdrol.
  Ook de aandacht van minstens één oudere was er. (“opa/oma is er ook” 😀 )

  Like

  • Ja, dit zal nooit veranderen. Alleen de communicatiedragers ter illustratie wel. Vroeger keken we verlekkerd naar afbeeldingen in blaadjes, nu doen ze dat op de smartphone, waarmee ze allemaal zijn uitgerust als standaard-fit…

   Like

 2. Verbaas me inderdaad ook geregeld over het gemak waarmee jonge meiden geld uitgeven in een lunchroom o.i.d. Waren wij vroeger al blij met een harde mocca of een bokkenpoot na school, tegenwoordig wordt er in de diverse gelegenheden vorstelijk besteld. Niet dat ik het ze niet gun hoor Leo, heerlijk voor ze dat het kan maar het verbaast me geregeld.

  Like

  • Ja, ik reken soms even wat er zoal (gedeeld) wordt uitgegeven. Best veel geld. En kennelijk is het zakgeld daartoe voldoende ruim bemeten om zich dat te veroorloven naast een smartphone-abonnement….

   Like

 3. Veel jongelui hebben geen benul van geld, dat wordt wel een beetje in de hand gewerkt door het pinnen,
  In de verhalen van jonge meisjes zullen de jongens nooit ontbreken, vroeger niet , en nu niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.