De miscommunicatie tussen man en vrouw..

Ik vind het interessant om te zien of te lezen hoeveel mannen en vrouwen om elkaar geven terwijl ze met hetzelfde gemak er alles aan doen om de ander af te stoten. Het zit in de geslachten om nauwelijks tot niets te snappen van het andere, ook al kunnen we daarover nog zo veel lezen. ‘Signalen’ die worden opgevangen lijken niet echt te zijn uitgezonden zoals de ontvanger die heeft begrepen. Een blik van een vrouw richting een man wil niet meteen zeggen dat ze voor dat ene glas wijn het bed met je deelt en de meest charmante mannen willen tot spijt van sommige dames nog weleens de neiging hebben om zich op hetzelfde geslacht te richten. Allemaal verwarring zou je denken. Wordt nog vervelender als een van die twee mensen een dominante positie bekleedt en de ander op welke wijze dan ook afhankelijk is van diens gunsten. Neem een actrice die graag een rol wil bemachtigen waarmee ze op termijn in staat is beroemd te worden en enige welstand of bekendheid op te bouwen.

Die komt dan in contact met lieden die soms helemaal into hun vak zijn en het beste zoeken wat er bestaat, maar er zijn al decennialang ook wat figuren te vinden die denken in termen van ‘tit-for-tat’. ‘Als jij nu even dit doet voor mij, doe ik wellicht dat voor jou’. Onlangs zagen we weer zo’n affaire in de VS waarbij een producer allerlei onbetamelijks deed met dames in zijn omgeving. Maar laten we wel zijn, eerder kende de BBC al een soortgelijke affaire. De betrokken dader was toen net overleden, maar de verhalen waren vreselijk. Dat er dan in ons land ineens ook een response plaatsvindt waarbij soms namen worden genoemd is opmerkelijk. Waarom zou je dit verzwijgen als je zeker weet dat je bent misbruikt? Als je zeker weet dat jou niets te verwijten valt is aangifte doen toch het minste. Waarom wachten tot een balletje begint te rollen? Nu is dat hier veelal niet groter dan een erwt, in de VS neemt het giga-proporties aan.

En we klapperen met de oren alsof we geen idee hadden dat dit ook maar zou kunnen plaatsvinden. Kletskoek. In de jaren 70/80 las ik de boeken van Harold Robbins!  De inhoud van die werken stond bol van de al dan niet gewenste erotiek, en hij beschreef daarbij de merites in de wereld van politiek, banken of Hollywood. Wat we nu in het journaal zien onthulde hij toen al in romanvorm tot in de fijnste (..) details. Mannen en vrouwen speelden een spel van macht en uitbuiting waarbij die van het slachtoffer niet altijd als zielig kon worden omschreven. En zo zal het in het echt ook wel gaan. Niet iedere dame die iets meemaakt is meteen zodanig van de leg dat ze niet meer kan functioneren. Aan de andere kant staat natuurlijk een type man dat kennelijk geen normale relaties kan onderhouden en slechts op deze wijze een vorm van gerief meent te moeten bereiken. Hoe dan ook, het geeft aan dat er tussen mannen en vrouwen nog steeds een vorm van ongelijkheid bestaat en dat we het evenwicht tussen de seksen dienen te herstellen. Voordat we extra gewicht toevoegen aan de kant van mannen die menen dat slechts hun wil wet is. Ik zou het soms best weleens willen maar ben wellicht te keurig opgevoed of opgedroogd. Wie zal het zeggen. Jullie wellicht??

5 thoughts on “De miscommunicatie tussen man en vrouw..

 1. Macht erotiseert nu eenmaal. Sommige vrouwen voelen zich tot dergelijke mannen aangetrokken en die profiteren daar dan weer van. Het is een moeilijke situatie en een kant en klaar antwoord is er hier niet voor.

  Like

 2. Ook deze hype zal wel weer voorbijgaan. Misbruik van macht is van alle tijden en zal ook nooit helemaal verdwijnen. Alleen al omdat er altijd vrouwen zullen zijn om welke reden dan ook het misbruik toestaan zonder het aanhangig te maken. Inderdaad ook iets dat ik niet begrijp. Ik heb mijn kinderen geleerd ;” de enige die bepaald wat er met jouw lichaam gebeurt ben je zelf” . Wie het een goed ruil van diensten vindt moet niet jaren later pas aan de bel trekken want dan lijkt het toch verdacht veel op”ik wil nu wel graag weer wat aandacht” . Ach , we hadden ( en hebben waarschijnlijk) in Nederland toch ook de Gooise matras. Ik ben nooit mannen tegengekomen die dingen van me vroegen die ik ze niét wilde geven. Maar misschien was ik gewoon niet mooi genoeg.
  Onnodig te zeggen dat ik brute verkrachtingen door iemand te overvallen uiteraard anders beoordeel.

  Like

 3. ’t is maar wat je schandalig vindt: lees de in de dertiger jaren in Europese intellectuele kringen gevierde Amerikaanse schrijver Henri Miller, ik las ooit zijn Tropic of Capricorn, en ging als jonge vrouw over mijn nek bij de liederlijke beschrijvingen van vrouwen en van sex. In de VS probeerde men de verspreiding van zijn boeken te boycotten d.m.v. de Postwet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.