Rustig aan!

Exc.1Het is weer eens december en dat is traditioneel niet mijn beste maand. Afsluiten van een jaar brengt normaal vaak allerlei verplichtingen met zich mee. Dit jaar nog wat meer dan gebruikelijk. Er moeten dingen worden geregeld die ik eerder wellicht overwoog maar nog niet echt deed. Een daarvan is dat ik het vanaf 1 januari a.s. echt rustiger aan ga doen. Het is na 54 jaar hard werken mooi geweest. Maar dit geldt ook voor het van mij bekende blogwerk. In de loop van het afgelopen jaar stopte ik al met het actief vullen van gespecialiseerde blogs die ik een paar jaar lang heb onderhouden. Maar dit is nu met uitzondering van het meer professionele autoblog afgelopen. In 2016 gaan de stekkers er definitief uit. Dat scheelt veel tijd en raakt niet direct de lezers hier. Die zullen wel ontdekken dat ik na tien jaar de frequentie van schrijven op mijn Mening blog ook wat ga verlagen.

Russian tanks in Moscow 0514 BnL8v2lCEAAXj-wIk heb in die afgelopen blogjaren heel wat onderwerpen de revue laten passeren, menig discussie gevoerd en waar mogelijk  mensen de spiegel voor gehouden of op de kast gejaagd. Het was nuttig, leuk en interessant soms, al zeg ik het zelf. Maar de laatste tijd merk ik dat het me soms zwaar valt om ook hier de actualiteit te laten voor wat hij is en te oreren over alledaagse zaken. Hoe vreemd dat wellicht klinkt, dat valt me echt zwaar. Mijn mening geven over bepaalde onderwerpen was de basis van dit blog en daarom ben ik een keer of drie door omstandigheden gedwongen vaak, opnieuw begonnen. Maar ik zie ook wel dat het aantal even actieve bloggers in die tien jaren is afgenomen met een niet meer plezierig percentage.

WP_20151202_031De grote verschuiving zit voor mij toch vooral in de sociale media waaraan ook dit blog is gekoppeld en hun eigen lezerskringen of dynamiek kennen. Werden vroeger de nodige reacties geplaatst op dit blog zelf, nu zie ik dit gebeuren op met name Facebook of in wat mindere mate Twitter. Nog een reden om de frequentie van schrijven iets te verlagen is dat ik juist op die genoemde media bijna per seconde kan reageren op wat er zoal in de wereld om ons heen plaatsvindt. Voor zover nodig natuurlijk. Maar het is wel leuk om daar mee bezig te zijn als de tijd me niet mankeert.  En dat laatste is een extra reden om hier wat minder tijd door te brengen dan voorheen gebruikelijk.

Mijn boek! Het derde in de lijn van verhalen over interessante onderwerpen. Ik ben er in 2013 mee gestart, in 2014 flink opgeschoten, maar zit nog steeds op 85% van wat nodig is om het verhaal echt in boekvorm uit te brengen.  Wil ik dat verhaal echt nog eens op de markt kunnen brengen moet ik daar nu eens een einde aan breien. En dat vraagt ook tijd. Tijd die ik mijzelf moet gunnen. En daarom zal ik andere activiteiten moeten minimaliseren. Het zal voor velen niet komen als een verrassing, voor sommigen wellicht als een opluchting. Mocht dat het geval zijn weet ik een ding zeker; ik heb iets bereikt met mijn schrijfsels. In het komende jaar valt hier naar ik vertrouw nog voldoende te lezen, maar het zal geen echt werken worden voor de trouwe lezers. En die trouwe collegae bloggers zal ik zelf uiteraard blijven volgen. Zoals ik ook altijd doe op de sociale media met mensen die me interesseren. Soms dubbelop! Jaja, een mening gever heeft ook zijn goede kanten….. Ik wens iedereen nu alvast heel fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar. Ik ga intussen aan die stekkers trekken……

11 thoughts on “Rustig aan!

 1. Een heel boek nog wel, ijver kan je niet ontzegd worden.
  Inderdaad zijn FB en twitter vlugger in reacties en tegenspel, waardoor je ook actueler kan zijn.
  Ik ben blij er van af te zijn; buiten de door jezelf uitgekozen vrienden word je onherroepelijk opgezadeld met mensen die je eigenlijk liever niet in je kring hebt en opzeggen is niet altijd wenselijk.
  Geef mij mijn weblog en ik ben er zoet mee. Al krimpt de oude garde.

  Like

  • Ik merk dat die snelheid van handelen en nieuws uitwisselen voor mij wel erg aantrekkelijk is. Juist nu de blogwereld met de dag lijkt te krimpen. Het boek is een project waar ik nu al drie jaar mee bezig ben. Best heftig. Nooit gedacht. Vooral de laatste twee hoofdstukken zijn moeilijker dan ingeschat. Daarna komt het corrigeren, indelen en aanbieden bij een uitgever. Het is al mijn derde boekwerk, het gaat lukken, zoveel is zeker…

   Like

 2. Toch heb ik de indruk dat het aantal blogger weer een beetje aantrekt en de “vluchtigheid” van bijv. facebook over z’n hoogtepunt heen is. Jammer, maar jij beslist natuurlijk zélf over hoe je de jou resterende “digitale tijd” invult. In ieder geval hoop dat 2016 dan toch eindelijk dat boek af komt, succes!

  Like

 3. Facebook heb ik niet lang opgezeten. Niet mijn ding. Vond het nep en schijngezelligheid. Al die foto’s van Kijk mijn nou????
  Bloggen doe ik ook al jaaaaren, geen idee hoe lang. begonnen bij web streepje log en daarna wordpress om vervolgens mijn eigen domeinnaam te registeren. De frustraties toen webstreepjelog ging migreren….. we hebben elkaar er doorheen gesleept en geholpen op bij wordpress alles opnieuw uit te vinden.

  En ook al is mijn blogfrequentie lager dan in het begin, het blijft een uitlaatklep. Anders dan twitter omdat je dan aan een aantal letters iets moet beschrijven.

  Succes met het schrijven van je boek. ik hoop dat het afkomt in 2016. en verder wens ik jou en je dierbaren niets meer dan goeds.

  Like

 4. Ik koppelde die zaken en daardoor kan ik mijn ei overal goed kwijt. Maar zie ook wel dat het invullen van verschillende onderwerpen op zowel blog als FB/Twitter etc steeds ingewikkelder wordt. Dus maak ik de verhalen op blog langer, iets diepgaander, en dat zorgt weer voor wat verminderde leesstatistieken…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.